DSB2275DSB2275

ce inveti din repetitii?

la scoala ni s-a spus ca “repetitia e mama invataturii”. ma rog in latina, aia care am facut scoala mai acum ceva ani.

actul de a repeta ceva, de a internaliza ceva ce primim ca informatie pentru prima data, ne ajuta sa asimilam mai bine. e logic.

dar nu la genul asta de repetitie as vrea sa va ginditi.

*
ati fost vreodata la o repetitie de teatru? sau la repetitia unui concert? sau a unui spectacol de televiziune?

tu stai in sala si te uiti la ce se intimpla pe scena. si, desi nu repeti nimik, inveti incredibil de multe.

inveti ca fara rigoare nu se poate sa fie succes – si daca ai in fata mari actori sau mari muzicieni, te uimeste disciplina si rigoarea cu care repeta fiecare detaliu. ca sa se apropie de perfectiune.

inveti cit de mult conteaza detaliile.

iti reamintesti cit de importanta e concentrarea. ( cind ne uitam la un spectacol, ni se pare ca totul e usor pe scena, pentru ca ei fac ca lucrurile se para usoare prin repetitii)

*
simbata in cadrul festivalului SoNoRo, la initiativa lui Razvan Penescu (liternet.ro), studentii de la conservator si comunicare, dar si elevi, au participat la repetitiile spectacolului care a fost in seara respectiva – Zoom In – cu Razvan Popovici, initiatorul festivalului SoNoRo pe scena, la viola.

sunt sigura ca toti tinerii care au fost la Ateneu simbata dimineata au plecat de acolo nu doar cu citeva lectii despre muzica, ci si cu citeva lectii despre viata… despre disciplina, seriozitate, rigurozitate.


*
voi ce ati invatat din repetitii?

…oricare fel de repetitii:)

3 Comments Published

12 years ago / Reply

Ca să îți răspund la întrebarea din titlu, prin repetiție am învățat cât suflet a pus Freddie Mercury în piesa Bohemian Rhapsody. Există mai multe moduri de a interpreta piesa la pian, dar felul în care a făcut-o Freddie este unic. De câte ori am ocazia repet acest cântec la pian.

12 years ago / Reply

🙂 zic sa facem cumva sa te si ascultam

12 years ago / Reply

Multumesc Cristina,

Proiectul “Tineri liceeni la repetiţii” a început în Festivalul Naţional de Teatru, cu repetiţiile de la spectacolele lui Andrei Şerban. Au participat tineri din trupele de teatru din liceele din Bucureşti (un filmuleţ cu cîţiva din ei la:

http://agenda.liternet.ro/articol/14159/Razvan-Penescu/Un-proiect-LiterNet-Tineri-liceeni-la-repetitiile-lui-Andrei-Serban-FNT-2011.html)

Leave a Comment


six + 2 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!