IMG807IMG807

Allan, NY

“pe 11 septembrie eram liber si aveam in plan sa merg la sala de sport. imi planificasem alarma sa se deschida pe o statie radio.

cind m-am trezit, erau discutii despre un avion care lovise o cladire.
somnoros, am zis “oh, iar vorbesc astia despre un nou film cu catastrofe” si am cautat sa schimb catre o alta statie radio cu muzica pentru a ma trezi mai lent. doar ca si la urmatorul radio erau discutii despre un avion intr-unul dintre turnuri.
asa mi-am dat seama ca s-a intimplat ceva.

am dat drumul la televizor si am vazut dezastrul. as fi putut fi acolo, aveam clienti in turnul din nord, as fi putut avea o intilnire acolo”

Allan a fost ieri ghidul nostru la World Trade Center si-avea o multime de povesti emotionante, iar cind vorbea despre cladiri i se luminau ochii.

– ce ati lucrat inainte de a fi ghid?
– am fost arhitect, am avut o firma de decoratiuni interioare. cind a venit recesiunea, business-urile legate de constructii au cazut primele si a trebuit sa ma reinventez. sunt ghid de un an si jumatate; cind am inceput eram ghidul 1798, astazi sunt in primii 10, iar asta ma ajuta sa am alt fel de clienti si sa nu fiu niciodata sus pe acoperisul autobuzelor de turisti. de unde esti?
– romania.
– aaa, zburat de-asupra carpatilor, dar n-am ajuns in romania.
– dar unde ati fost in europa?
– am stat in Polonia un an, am fost profesor asociat la o facultate de arhitectura de la ei.

***

Allan si o poveste despre a o lua de la capat cu demnitate si a-ti face oriunde treaba bine.

3 Comments Published

12 years ago / Reply

Americanii au mereu puterea de a se reinventa. Stiu cel mai bine cum sa… renasca! Si de aceasta data sunt sigur ca vor iesi mai puternici din criza. Ma refer la americanii de rand.

[…] plimbat prin toata lumea de la Stockholm (in ianuarie) pina la New York (in decembrie) cu escale la Bologna, Florenta, Londra, Istanbul, Caraibe, Bruxelles, […]

[…] am fost la NY am aflat de la un minunat ghid, Allan (despre care am scris aici), o poveste despre […]

Leave a Comment


+ 7 = twelve


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!