FelicitareFelicitare

O fotografie de familie, part2

va mai amintiti de povestea Laurei – tinara pasionata de fotografie care a inscris citeva cadre in concursul Hotpoint Family Portraits si acum va fi fotografiata de Steve McCurry? daca nu, ii puteti citi povestea aici ­čÖé

aventura ei, a lui Andrei (sotul) si a lui Robert (baietelul lor de 1 an si 6 luni, aniversati chiar astazi) a inceput: sunt la New York intr-o vacanta minunata care are ca punct culminant ziua de 31 decembrie.

nu e vorba de Revelion (desi acesta e programat pe un yaht privat cu oprire la miezul noptii la Statuia Libertatii), ci de sedinta foto cu Steve McCurry (unul dintre cei mai celebri fotografi din lume, autorul fotografiei “Fata Afgana”- care a fost pe coperta National Geographic). alaturi de ei alte 11 familii din europa pe care le vom cunoaste curind.

primul pas al aventurii – lunga calatoria cu avionul – a trecut foarte usor mai ales ca Robert a fost foarte cuminte si a dormit o parte importanta din drum in bratele lui Andrei…

Robert e de fapt vedeta acestei calatorii pentru ca, desi are doar 1 an si jumatate ( ieri intr-un restaurant american i s-a urat deja Happy Half-birthday Anniversary ) comunica cu parintii lui foarte interesant: a fost la un curs de limbajul semnelor si acum are tot felul de “coduri” pentru lucrurile pe care nu stie inca sa le pronunte. e foarte simpatic limbajul lui, o sa va arat zilele viitoare citeva dintre semne.

iata-l cu o urare de sarbatori, in felicitarea familiei Babos

*
astazi e in plan o excursie in New York (fotografii mai spre seara la noi, dimineata la voi); daca va intoarceti pe blog o sa aflati treptat povestea unei familii care in loc sa faca sarbatorile alaturi de familie la Cluj este la capatul celalalt al lumii, la New York, ca parte dintr-unul dintre cele mai interesante proiecte de fotografie dar si antropologie din lume.

***

Proiectul Hotpoint Family Portraits, realizat ├«n colaborare cu Steve McCurry, a atras peste 8000 de fotografii ale familiilor europene, ├«n care participan╚Ťii au ├«ncercat s─â surprind─â esen╚Ťa familiei lor, premiul concursului fiind o sedin╚Ť─â foto cu celebrul fotograf. Pe baza acestor date, Hotpoint a continuat proiectul cu un studiu pan-european care ╚Öi-a propus s─â identifice tr─âs─âturile generale ale noilor profiluri de familie din fiecare ╚Ťar─â ╚Öi s─â realizeze o hart─â sociologic─â a transform─ârilor ap─ârute.

Citeste aici cum sunt familiile din Europa acum, conform analizei realizata de Camillo Regalia, profesor ce predă Family Social Psychology la Università Cattolica del Sacro Cuore din Milano și Președinte al ESFR (European Society on Family Relations)

Hotpoint este o marcă înregistrată a Indesit Company.

2 Comments Published

[…] Sunt la New York la invitatia Indesit Company care prin brandul sau Hotpoint are un proiect in care o familie de romani este fotografiata de unul dintre cei mai celebri fotografi din lume. povestea lor aici […]

[…] O fotografie de familie, part2 […]

Leave a Comment


9 − = seven


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!