Macheta-Autism-1Macheta-Autism-1

despre autism cu bucurie

stiu ca sunt rare cazurile in care vorbim despre autism cu bucurie, dar in interiorul lumii celor care s-au lovit de autism (parintii copiilor mai ales), fiecare mic semn de reintoarcere in lumea noastra e o imensa victorie si o mare bucurie.

asociatia Invinge Autismul impreuna cu regizorul Gabriel Achim (primul lui lung metraj, Visul lui Adalbert va avea premiera la sfirsitul acestei luni) au realizat mini documentare despre cazuri de succes de reintegrare sociala a unor copii cu autism.

va rog sa va uitati la filmuletul de mai jos, are putin peste 4 minute, dar sunt bine folosite; e o lectie despre cit de multe invata toata lumea din a avea alaturi un copil cu autism.

Edi a fost acceptat la scoala, iar ceilati copii au invatat multe de la el.

eu am plins, mai ales la pauza pe care tatal a pus-o inainte de “l-au acceptat”, cind vorbeste despre colegii copilului lui. e o presiune acolo care arata cit de multa nevoie avea de acceptarea aceasta.

anul trecut va povesteam despre Asociatia Invinge Autismul si va invitam sa-i votati ca sa cistige o bursa Raiffeisen; au cistigat-o (si gratie voturilor voastre, inca o data multumesc) si fac lucruri minunate in continuare.

daca veti intilni vreodata un parinte al carui copil are autism si veti vedea bucuria din ochii lui ca-l intelegeti si-l sprijiniti, veti sti ca votul vostru a fost o investitie pe viata.

daca sunteti parinti, nu va opuneti ca in clasa copilului vostru sa fie si un copil cu autism, nu fac rau, nu este o boala transmisibila si puteti ajuta indirect la recuperarea lui.

Leave a Comment


+ 5 = nine


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!