afis final AKafis final AK

Fresh de expozitii

text de Noemi Revnic

Astazi scriu despre trei expozitii la care mi-am propus sa ajung in urmatoarele saptamani.

Prima va fi vernisata la MTR: “Ada Kaleh. Insula din suflet”, din 3 si pana in 19 august, in Sala Foaier. Expozitia face parte dintr-un proiect AFCN si va fi itinerata mai apoi la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta (14 – 28 septembrie) si la
Muzeul Regiunii Portilor de Fier din Drobeta-Turnu Severin (9 – 31octombrie). Abia astept sa vad imagini vechi surprinse pe aceasta insula fermecatoare care a disparut in apele Dunarii la inceputul anilor ’70, imediat dupa incheierea lucrarilor la Hidrocentrala Portile de Fier I.

Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu verniseaza expozitia “Curing Nostalgia, Remedies for a Historical Emotion”. Curatorul este o fosta colega din perioada Tabu, Catalina Bolozan si sunt foarte mandra de ea. Artistii din display sunt britanicii Julie Cockburn, Alexandra March, Kazuya Tsuji si Luke Twigger. Expozitia poate fi vizitata din 27 iulie si pana in 24 august, de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.

Din nou in Bucuresti, la Readers Cafe avem frappe-uri cu menta si expozitia
“Retro Vibes” a Biancai Antonia Popescu. Pentru pasionatii culturii anilor ’70 va fi o adevarata incantare sa admire lucrari inspirate de Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin si de filmele cult din aceasta perioada in care mi-ar fi placut sa am 20 de ani. Apoi va recomand o mica incursiune la Baneasa Shopping City, incepand cu 27 iulie, pentru a admira si cumpara creatiile din Pop-Up Shop-ul PATZAIKIN: piese reinterpretate ale tinutelor delegatiei olimpice romanesti, semnate de acest brand minimalist si perfect.


Un weekend minunat si pe foarte curand!

*

Noemi Revnic este specialist in comunicare, colaborator Harper’s Bazaar Romania. O puteti citi si pe blogul ei, Placerile lui Noe.

Leave a Comment


− five = 4


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!