detaliu dormitor2detaliu dormitor2

apartIKEA -final (foto & costuri)

parte din proiectul apartIKEA – The Rented Apartament , am locuit o saptamina intr-o casa inchiriata pe care am redecorat-o de la IKEA intr-un buget de 2500 ron.

***

viata m-a invatat (stau de mai bine de 15 ani cu chirie) ca atunci cind inchiriezi o casa, rareori proprietarul vrea sa mute mobilierul pe care-l are in apartament, asa ca ori trebuie sa-l depozitezi, ori sa-l folosesti. de aceea, am dorit sa folosesc cit mai mult din mobilierul din dotare, sa nu investesc in mobila, ci in accesorii care sa schimbe casa si sa -i dea o poveste.

cred ca in felul acesta poti insufleti orice casa, intr-un buget accesibil; o poti face sa fie a ta, fara investitii majore.

iata apartIKEA in versiunea S!MPA 🙂

HOLUL

costul transformarii – 125 ron

detaliu camera:


costuri detaliate

BUCATARIE

cost transformare: 250 ron

detalii camera

costuri detaliate

DORMITOR

cost transformare: 392 ron

detalii camera

costuri detaliate

LIVING

cost transformare: 1615 RON

DETALII LIVING

(preturile detaliate pentru living le trimit la cerere intr-un mail, ca sa nu pun un tabel lung care ar fi greu de citit. toate produsele pot fi gasite si online, in catalogul IKEA)

sunt multe povesti de spus despre obiectele din aceste fotografii (lampile din dormitor sunt dintr-o consola si un abajur/ biblioteca a fost poreclita “uritica” pentru ca era moartea pasiunii/ lustra din living e din trei corpuri diferite etc etc etc), dar am sa o fac intr-un post separat.

acum vreau doar sa-i multumesc lui Catalin Georgescu pentru fotografii (asta cu sera, ultima, e wooowwww; din incadrare, aproape ca e mai frumos locul decit in realitate:) ), dar si tuturor prietenilor mei care m-au ajutat in acest proiect.

*

am sa scriu intr-un post separat si despre ce am invatat din acest proiect. da, poti sa schimbi o casa doar din accesorii si sa o faci sa fie acasa. ea devine insa “vie” in momentul in care e efectiv locuita. si te face sa zimbesti cind treci prin camere si unele obiecte iti aduc aminte de povesti legate de prietenii tai si de petrecerile pe care le-ati facut impreuna.

despre petrecerea de inaugurare a apartIKEA, intr-o postare viitoare cu multe multe fotografii.

****

fotografia asta mi se pare ca surprinde cel mai bine spiritul casei. si da, dormitorul a fost preferatul meu.


14 Comments Published

12 years ago / Reply

Wow, cum arata living-ul! Chiar e o diferenta uriasa (in bine, desigur).

Eu sunt fan Ikea declarat, bucataria, dormitorul si chiar baia, pot sa confirme! 😛

Fotografia mea preferata e cea in care apar mandrele flori albastre, in numar de trei, la geam.

12 years ago / Reply

E superb totul, sau aproape totul:). In orice caz, raportul calitate – buget este de exceptie, si asta pentru ca fiecare obiect isi are locul si rostul alese, integrate intr-o viziune, si nu acumulate in timp, ca in apartamentele locuite de zeci de ani. Ma intreb ce as face cu hainaraia ce o am in sifoniere si cu vasaloaiele inghesuite, fara rost, in bucatarie:)) “Uratica” este atat de vie, iar noptiera este la fel de geniala ca si turnul din Pisa. Minunat! Felicitari!

12 years ago / Reply

tot ce era in plus, nu se vede pt ca au fost ascunse in doua debarale. sunt in hol, se vad in foto in stinga doua usi:)

12 years ago / Reply

Este GENIALA ideea de a decora cu florile lipite de perete. Imi permiti sa preiau ideea? Deja le-am gasit si eu loc prin casa;) Livingul e cel mai schimbat, dar e de inteles avand in vedere bugetul alocat.

12 years ago / Reply

enjoy!:)

12 years ago / Reply

Imi place foarte mult! Cum ai facut sa dispara televizorul ala vechi si sa apara o plasma? Te intreb pentru ca as vrea sa o consola Wii la petrecerea mea si televizorul vechi nu ma ajuta prea mult! 🙂

12 years ago / Reply

l-am adus de la o companie prietena. din pacate, il vor lua luni dimineata inapoi:(

12 years ago / Reply

Dintre toate apartIkea-urile acesta e preferatul meu! Felicitari! I love it! Si ai demonstrat o idee pe care o sustin si eu: accesoriile fac diferenta 🙂

12 years ago / Reply

super ideea cu florile prinse pe perete 🙂

[…] sa il transform in “acasa”.  Au mai trecut pe acolo Mazilique, Augustin Radu si Cristina Bazavan. Avand un buget de 2500 de lei si multa inspiratie, imi voi pune si eu amprenta pe acest apartament […]

12 years ago / Reply

bine Cristina, acuma stiu – cind mai sunt in pana de decoratori descurcareti cu bugete mici la filme (daca or sa mai fie filme…) te sun, ok?

12 years ago / Reply

Foarte chic “noul” apartament. Dormitorul este si preferatul meu, dar si holul si bucataria sunt foarte reusite.
Accesoriile de la Ikea sunt intr-adevar de mare efect si nu foarte scumpe. Am facut si eu un experiment similar pe balconul meu (aici http://cuvinte-si-culori.blogspot.ro/2012/05/noul-meu-balcon.html si aici http://cuvinte-si-culori.blogspot.ro/2012/03/buget-de-amenajare.html#more)

[…] Bazavan. La ea mi-a placut dormitorul elegant si […]

[…] apartIKEA -final (foto & costuri) […]

Leave a Comment


× four = 24


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!