colaj cristinacolaj cristina

apartIKEA la final

experimentul apartIKEA a ajuns la final. in septembrie 4 bloggeri au locuit in aceeasi casa, in 4 saptamini diferite, si si-au redecorat spatiul dupa personalitatea lor, folosind produse din noul catalog IKEA.

cum stiti si eu am fost printre cei 4 si ceea ce am facut in apartIKEA puteti (re)vedea aici, cu tot cu detalii pe obiecte si preturile fiecaruia.

cind am intrat in experiment mi s-a parut o joaca si o forma foarte spectaculoasa de a vedea altfel personalitatile celor implicati. mi-a placut, n-o sa va vina sa credeti, bugetul mic pe care l-am avut – 2500 ron – pentru ca astfel ceea ce realizam in spatiul in care locuiam devenea tangibil. la indemina oricui.

sa transformi o casa si sa o faci sa fie A TA n-are legatura, asa cum ai crede la prima mina, cu banii pe care-i investesti; are legatura cu inspiratia ta, cu personalitatea, cu creativitatea. si cu ceva planning.

am studiat catalogul IKEA din scoarta in scoarta, am facut liste si bugete, am calculat totul pina la ultimul leu (inclusiv becurile pe care le foloseam la lampi) si tot ce am avut in minte a fost:

“te muti cu chirie intr-o casa noua, nu poti sa schimbi mobilierul, investeste in accesorii ca sa schimbi atmosfera, sa dai un suflu noi casei”.

e cel mai la indemina pentru fiecare dintre noi sa ne redecoram casa, pentru ca nu ne permitem sa schimbam la 2-3 ani mobilierul integral. in felul asta poti sa faci schimbari, daca nu saptaminal, macar lunar – iar toti cei care locuiesc intr-o garsoniera stiu cit de important e sa poti sa faci mici schimbari care sa transforme spatiul intr-un loc cu totul nou.

casa rezultata e foarte EU, pentru ca dormitorul – adica spatiul privat – e foarte intim decorat, iar livingul care e deschis musafirilor e mai family oriented, e in zona mai practica. ca deviza de a trai, viata mea privata e intotdeauna departe de spatiul public.

***
cind ma uit inapoi la luna care tocmai s-a incheiat si la cit de mult a fost transformat spatiul de la o saptamina la alta, mi se pare ca un reality show f tare, nu ma mai gindesc ca si eu am fost “actor”. aici ce au facut colegii mei de proiect Mazilique, Augustin Radu, Andressa.

dar cind ma asez in timp in zilele in care decoram casa, imi amintesc senzatia de “big brother”. si-mi mai amintesc constientizarea continua ca tot ceea ce voi face in casa este expus privirilor publice: cit am stat sa-mi aleg cartile (si tot am scapat ceva nepotrivit, dar am ascuns-o la timp:) ), cum mi-am ales hainele si pantofii pe care sa le las prin camere. ce alte detalii din viata mea privata am mai adus in apartIKEA pentru a fi o casa locuita de mine.

cred ca pentru fiecare dintre cei care au participat la experiment au avut de luptat putin cu ego-ul lor: sa fiu cit mai aproape de ce sunt eu ca persoana, in ciuda faptului ca sunt mai expus ca niciodata judecatilor publice.

imi aduc aminte curiozitatea cu care vizitatorii analizau fiecare obiect, fiecare accesoriu IKEA, de parca eram intr-un show room, nu intr-o casa in care eu dormeam pentru o saptamina:)

la citeva saptamini distanta, dupa ce s-a incheiat experimentul, a ramas satisfactia ca am facut o treaba buna si-mi place sa cred ca am aratat ca se poate sa faci lucruri simpatice intr-un buget accesibil pentru toata lumea. imi place mult apartIKEA in versiunea mea si mi-a parut tare rau cind am dezmembrat fiecare dintre instalatii.

iata un filmulet cu cele mai importante momente ale participarii mele in experimentul apartIKEA

#apartIKEA – Săptămâna 10-14 septembrie 2012 from Cristina B on Vimeo.

3 Comments Published

12 years ago / Reply

Salut Cristina. O experienta frumoasa, care iti ofera posibilitatea sa iti faci casa asa cum visezi, asa cum te face sa te simti mai acasa, dupa o zi incarcata.

12 years ago / Reply

Felul în care ai decorat tu apartamentul mi-a plăcut cel mai mult! Sincere felicitări! M-ai făcut să mă… îndrăgostesc de covorul acela și să mi-l doresc! Mi-l voi cumpăra cât de curând pentru a însufleți un living 🙂

[…] way each of them transformed the apartment are visible on their blogs (Andressa, Augustin Radu, Cristina Bazavan, Cristina Mazilu) and in the gallery below. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 […]

Leave a Comment


6 − = three


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!