Braille_closeupBraille_closeup

experimenteaza! asa inveti despre tine

sunt o mare fana a experimentarii senzatiilor si a exploatarii simturilor pe care ni le atrofiem din comoditate.

de asta am fost la lectii de limbaj mimico gestual la British Council. ma dusesem sa invat cum sa ma folosesc de orice altceva decit cuvintele din care traiesc ca jurnalist, dar viata m-a invatat ca lectiile mi-au fost utile si pentru a-mi face prieteni simpatici.

 

de asta am fost la lectii de body language: am invatat ce spun oamenii cind nu asculti ce vorbesc si ma folosesc mult in interviurile mele de aceste mici detalii care spun lucruri nerostite. (un exemplu e in interviul cu Milla Jovovic)

*

zilele viitoare British Council are din nou Discovery Week –  o saptamina in care poti invata putin limbaj mimico si citit pe buze, putin Braille, dar inainte de toate astea poti simti dincolo de orice cuvint , reportaj sau campanie, cum e sa traiesti intr-o lume minoritara, a celor cu dizabilitati.

e un exercitiu frumos pentru ca, spun din experienta, te aseaza in propria matca, te face sa fii cu picioarele pe pamint si sa-ti dai seama ca multe dintre problemele pe care le ai tin mai degraba de ego si de razboaiele din mintea ta, nu de ceea ce e in exterior.

*

programul din Discovery Week spune asa: luni de la ora 17.00  publicul larg este asteptat la British Council pentru cursuri de Braille, limbaj mimico-gestual si citit pe buze.

17:00 – 18:00 Învaţă să vorbeşti prin semne: curs de limbaj mimicogestual (sala Glasgow)
18:00 – 19:00 Cum să citeşti pe buze (sala Belfast)
19:00 – 20:00 Atelier de Braille (sala Cardiff)

 

Incepand de marti, 27 noiembrie, pana vineri, 30 noiembrie, biblioteca @British va gazdui o serie de expozitii si activitati menite sa incurajeze interactiunea si sa creeze contexte favorabile persoanelor cu deficiente senzoriale.

Veti putea participa la proiectii si concursuri tematice, sa cunoasteti lumea unui nevazator printr-o expozitie de fotografie, sa va testati indemanarea printr-un joc de sah pentru nevazatori sau sa va creati o felicitare in Braille pentru cei dragi.

*

intrarea e libera. ne vedem acolo.  abia astept sa fac o felicitare in Braille.

 

One Comment Published

11 years ago / Reply

Cu aceasta ocazie, le voi propune asta si colegilor mei de la YA CAE. Poate ajungem sa facem ceva frumos…

Leave a Comment


+ six = 14


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!