shame-michael-fassbendershame-michael-fassbender

Shame- Fassbender

am o teorie ca fiecare lucru vine la vremea lui si tocmai mi s-a mai demonstrat asta.

aveam filmul Shame de mai bine de o jumatate de an si abia aseara m-am hotarit sa-l vad. ( din aceeasi categorie, “A Separation” nu pot inca sa-l vad, nu am o explicatie de ce, dar nu mi-am facut curaj pentru intilnirea cu el)

stiam subiectul, stiam ca are mult sex (mentionez asta ca poate va conving sa-l vedeti), stiam distributia, stiam si ca e genial; ce nu stiam este ca daca inlocui dependenta de sex a personajului principal cu orice dependenta care sa vina si cu o parte de rusine/ sa ceara intimitate, nu se schimba nimic din puterea mesajului.

filmul asta e despre cum dorintele ne modeleaza ca oameni, ne transforma.

de aseara cred ca Fassbender e versiunea mai tinara a lui Daniel Day Lewis in tehnica actoriceasca si in puterea de a se pierde in personaj. uitati-va la cit de dramatice sunt transformarile de la un personaj la altul si ce tehnica impecabila are. o puteti vedea si in cele citeva secunde in care plinge in scena asta.

e una dintre cele mai frumoase interpretari ale cintecului New Yoork, New York. niciodata n-am inteles mai bine ca acum mesajul acestui cintec care parea vesel, dar nu e.

iar carrey mulligan e geniala.

“The scene where Brandon hears his sister sing in the restaurant was shot in real time. James Badge Dale and Michael Fassbender had never heard Carey Mulligan sing before so their reactions were real. The scene was shot at 3 in the morning with cameras focused on all 3 performers at the same time”

5 Comments Published

[…] vazut Shame zilele trecute, un film care este despre dependenta de sex; am scris despre asta aici. astazi, in rutina duminicala de a citi presa straina, mi-a atras atentia un titlul : Sex Addiction […]

11 years ago / Reply

Si eu o ador pe Carey, ma uit la filmele in care joaca de dragul ei.

[…] Shame- Fassbender […]

[…] am mai scris despre Shame, dar si despre secventa asta geniala si cum a fost ea filmata manipulind actorii, aici […]

[…] din Shame (sa vedeti filmul, e genial Fassbender. am scris aici despre o secventa din film in care Carey Mulligan e incredibila, iar Fassbender plinge), desi tot intr-o zona sexual/ erotica; intr-un prictorial de acum citiva ani din revista W, […]

Leave a Comment


7 − five =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!