apaapa

daca beau apa, pierd kg!

astazi am descoperit ceva f f f tare. “daca beau apa, pierd in kg.”

ma rog, e valabil in cazul meu, nu stiu daca si in cazul altora. eu am ceea ce se cheama “retentie de apa”. sa va explic.

***

dupa Craciun eram toata o suparare: am mincat mult si cum ma ingrasasem inainte de sarbatori, nu prea se vedea lumina unei siluete filiforme la capatul tunelului. urma un sir de vizite la prieteni, echivalent cu asezat la masa si, ca sa pregatesc terenul pentru toate refuzurile pe care le voi spune in vizite, am pus un status pe facebook

ieri un spiridus al lui Mos Craciun, Eliza Crihana, mi-a trimis un mail prin care m-a anuntat ca prietena lui Mos Craciun cind e vorba de tratamente corporale, doamna Lili Ticu – cea care a facut educatie in Romania in materie de slabit inteligent – ma invita la Silhouette sa vada ce probleme am.

astazi am fost la centrul de slabit si infrumusetare Silhouette de la Unirii. o domnisoara medic (a terminat medicina generala, am intrebat-o:) ) mi-a facut o serie de masuratori si analize (am tensiunea aproape ca de pilot:) ) si-a rezultat ca am retentie de apa – adica retin apa in tesuturi.

stiu, i-am spus eu pentru ca mai fusesem diagnosticata in directia asta.

beti apa?

be..au, am rostit mai rarut.

nu prea beti, de asta aveti retentie de apa.

si mi-a explicat apoi ca organismul isi face depozite de apa pentru ca stie ca nu primeste de la mine, bulversindu-mi cunostintele pentru ca in mintea mea era ca daca beau apa o sa retin si mai multa si-o sa ma fac pufoasa.

a rezultat ca daca beau apa constant pot sa rezolv doua dintre kg in plus care sunt depozite de apa in organismul meu.
mai am doua kg de dat jos, cu tratamente de remodelare si hidratare.

de saptamina viitoare sunt la Silhouette.

***

intimplarea aceasta e un exemplu bun pentru a demonstra ca e f bine sa vorbesti cu un medic inainte de a te apuca de slabit. ceea ce va rog foarte mult sa faceti inaintea oricarei diete.

puteti incerca Silhouette care au rezultatele acelea spectaculoase cu 7 kg in 2 saptamini, sau puteti incerca altceva cu un nutritionist. dar nu faceti lucruri de capul vostru. si nici nu va incredeti in nutritionistii care va recomanda ce sa mincati inainte de a va face analize.

5 Comments Published

10 years ago / Reply

De trei ani de când o cunosc pe Ioana beau triplu apă în fiecare zi, față de cum consumam înainte. Am învățat de la ea regula asta atât de simplă. Doar că uneori te saturi de apă 🙂

10 years ago / Reply

si mie de ce nu mi-ai zis???
tre sa ies la o cafea cu ioana sa ma mai invete lucruri

10 years ago / Reply

Oricum e demonstrat ca aportul nutritional e cam pe la 80% din a slabi si restul de aprox 20% sunt miscare fizica.

Io zic ca tre sa gasim o combinatie intre un medic care sa evalueze starea fizica apoi un nutritionist,daca medicul a studiat mai mult decat 6 ore de nutritie si are pasiune catre, excelent plus un program de activitate fizica adecvata.(apropos asta e alta discutie ca poti sa nergi de la suprasolicitare musculara extrema pana la imbalans hormonal cu sport facut aiurea si sunt putini care stiu chestiile astea)

10 years ago / Reply

Pai e stiut de mult: apa e viata. Apa ajuta la slabit, apa ajuta la dezintoxiat, apa ajuta la detoxifiat, apa e viata.

Apa plata de obicei 🙂

[…] si sanatate am descoperit recent ca daca beau apa, slabesc pentru ca reduc retentia de apa pe care o face corpul de teama ca eu nu-l alimentez cum […]

Leave a Comment


+ 5 = six


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!