anemonaanemona

despre cit de mult rau iti face nevoia de perfectiune in iubire

uneori iubesti atit de mult incit vrei sa fii perfect, vrei ca fiecare gest, cuvint, privire a ta sa spuna infinitul.

ti-e teama sa nu-l dezamagesti pe celalalt, vrei sa te potrivesti la milimetru intr-un tipar de perfectiune pe care ti-l imaginezi ca el/ ea il are. ca sa poti sa implinesti nevoia celuilalt.

analizezi la nesfirsit ce urmeaza sa spui/ faci,  calculezi reusita pentru fiecare dintre actiunile tale.

daca n-ai curaj sa te confrunti, fugi de teama esecului. si nu te gindesti ca, de fapt, nu fugi de teama celuilalt, ci din orgoliu: ego-ul tau nu poate suporta sa nu fii cel mai bun. pentru ca tu iubesti cel mai mult.

in multe dintre cazurile astea, celalalt/cealalta te iubeste pentru cum esti tu, nu pentru perfectiunea pe care te chinui sa o atingi.

***

despre asta am sa vorbesc miine la Libraria Kretzulescu la lansarea cartii Limbajul florilor.

pentru cei mai multi (mai degraba. cele mai multe) dintre cei care vor citi cartea, acolo e o poveste de iubire cu urcusuri si coborisuri si cu o parte de magie pentru ca tinara din poveste stie semnificatiile florilor si face buchete care schimba cumva viata celor carora le sunt destinate.

pentru mine cartea asta a fost despre cit de mult rau iti face nevoia de perfectiune in iubire.

sa nu-mi spuneti ca n-ati trait asta. (daca n-ati trait, o sa vi se intimple )

tinara din carte fuge din iubirea ei pentru ca se sperie de prea multa iubire, fuge din noua ei familie pentru ca vrea perfectiunea in dragostea pe care ar primi-o de la mama adoptiva si isi abandoneaza copilul pentru ca stie ca nu o sa fie o mama perfecta.

cartea e foarte bine scrisa, are o structura minunata cu rasuciri de situatie foarte frumoase, o sa va placa.

nu stiu inca daca voi avea suficient curaj sa povestesc o intimplare personala, dar ne vedem miine de la 19.00 la Libraria Kretzulescu.

 

 

5 Comments Published

10 years ago / Reply

In orice iubire apare teama de a nu dezamagi, dar sa tinzi spre perfectiune si sa ajungi sa analizezi fiecare gand sau fapt este un lucru exagerat. Este ca si cum, in loc sa iti traiesti iubirea, o materializezi si slefuiesti asupra ei asemeni unui sculptor.

10 years ago / Reply

depinde. cind iubesti, pe cine si cit.

ca in jurnalism, intrebarile esentiale care dau povestea:)

10 years ago / Reply

Multumim pentru recomandare! Am cumparat-o deja pe Kindle, abia astept sa o citesc si eu 🙂
Numai bine!

10 years ago / Reply

Din pacate ,nu am putut ajunge la lansare, am vazut postarea prea tarziu si imi pare groaznic de rau, pentru ca desi nu am avut o relatie pana acum, am neaparat nevoie de aceasta carte, deoarece colectia Raftul Denisei imi e cel mai aproape de suflet
As aprecia foarte mult, daca mi-ati spune unde o pot gasi (in ce librarii sau online)
Multumesc anticipat!

[…] aceasta carte zilele astea, insotita de o floare care sa spuna ceva (am mai scris despre carte aici). cartea are la sfirsit si un dictionar al semnificatiei florilor asa ca va fi usor pentru […]

Leave a Comment


− three = 5


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!