catscats

cel mai greu obstacol pentru a face performanta:increderea in fortele proprii

Astazi vreau sa fac fac cunostinta cu o campioana de la care aveti mult de invatat. O cheama Gabriela Constantin, are 32 de ani si joaca tenis de masa cum niciunul dintre noi n-ar putea. Povestea ei, dupa cele citeva intrebari la care a raspuns mai jos.

Câte antrenamente faci într-o săptămână?

14 ore de antrenament. 6 zile pe saptamana; 2 ore in timpul saptamanii si in week-end cate 3 ore.

 Cum se desfășoară o zi de antrenament?

O zi de antrenament se desfasoara facand exercitii pentru mobilitate, forta, antrenamente si dupa antrenamente fac meciuri punand in aplicare ceea ce am facut la antrenamente,

 Care sunt pasiunile tale?

Pasiunile mele sunt: sportul: tenis de masa; sa ma plimb, sa ascult muzica, sa lucrez pe calculator si sa ajut pe cei din juru meu…

Care crezi ca este cel mai greu obstacol pe care trebuie sa îl treacă un sportiv ca să poată face performanță?

Sa aiba incredere in fortele proprii.

Care este cea mai frumoasă amintire a ta din cariera de sportiv?

Cand am devenit campioana nationala.

De ce ai ales sportul pe care îl practici? Când te-ai apucat de acest sport?

In primul rand acest sport l-am ales pentru ca am vazut la o fata tot cu probleme la maini care juca tenis de masa, m-a incurajat si pe mine sa incerc a face acest sport.  Am incercat si am reusit, dar mi-a placut de la inceput de cand am vazut-o pe Maria ca joaca. Maria este o sportiva din Iasi cu probleme la maini, ea mi-a pus paleta in mana si ii multumesc.  In al doilea rand am ales acest sport pentru ca mi se potriveste si ma ajuta foarte mult, imi da incredere in mine,  ma ajuta atat fizic cat si psihic.

De acest sport m-am apucat acum 14 ani.

Care este cel mai mare vis al tău, ca și sportiv? De ce?

       Cel mai mare vis al meu este sa particip la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro pentru a obtine o medalie.

 

Cine te-a susținut cel mai mult în cariera ta de sportiv și te-a motivat să mergi mai departe?

M-au sustinut: D.na Sally (Presedinta Comitetului National Paralimpic), dl. Florin Milciu (Secretar General al CNP), d.na Olimpia Purendrea, d.na Otilia Badescu, d.na Adita…

Motivatia: Pasiunea fata de acest sport, ambitia si sustinerea celor din jur.

 

Care este sportivul pe care îl admiri?

Natalia Partyka din Polonia.

 

 Ce sfaturi le-ai da sportivilor cu dizabilități care se află la început de drum?

Sa aiba incredere in ei ca vor reusi, vointa si rabdare.

*

Gabita , cum i se spune Gabrielei Constantin are o malformatie din nastere, are palmele  direct din umeri, nu are bratze aproape deloc. cel mai des motin al aparitiei acestei malformatii este un medicament pe care femeile gravide il primeau in anii 60-70, si mii de copii din lumea intreaga au aceasta problema.

Interviu – intilnirea cu ea – are un scop. Sper sa fie o motivatie pentru parintii copiilor cu dizabilitati sa-i duca la un sport. sunt sigura ca le vor schimba viata in bine; in orice om se afla un spirit de competitie si faptul ca vezi ca iti poti depasi propriile limite iti da aripi oricine ai fi, orice problema ai avea, oricum ar fi trupul sau mintea ta.

Dar nu e doar pentru parintii cu copii cu dizabilitati: e si pentru fiecare dintre noi – care in standardele medicale nu avem dizabilitati – si care ne gasim zilnic o multime de obstacole ca sa nu mergem – cu forta si entuziasm maxime – mai departe prin viata.

Gabita se pregateste pentru Jocurile Paralimpice de la Rio si sper din suflet ca va ajunge acolo. Spre deosebire de anii precedenti, de la olimpiada de la Londra, Comitetul National Paralimpic  este sprijinit de Olympus – da, brandul care are iaurturi si brinzeturi minunate – prin campania Sustinem adevaratii invingatori, care ajuta si financiar, dar si la nivelul informatiei pentru ca promoveaza mult competitiile paralimpice locale, sportivii cu dizabilitatie.

stiu ca v-am mai spus, dar e bine sa repet pentru ca fiecare om care afla si-i este de ajutor, inseamna un om ceva mai fericit. tot compania Olympus are ambalaje in alfabetul Braille pentru laptele de consum OLY, iar persoanele cu deficiente de vedere pot avea acees usor la alimentele de baza ceea ce le da foarte multa incredere si independenta.

un detaliu mic care face diferenta.

One Comment Published

[…] despre care am mai scris. Normalitatea despre care ne vorbeşte Gabriela sau despre care ne vorbeşte Constantin. Normalitatea pe care am găsit-o anul trecut în Poiana […]

Leave a Comment


− 4 = one


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!