resizeresize

despre dans, din nou – auditii Romania Danseaza

am fost zilele trecute la auditii la Romania Danseaza. (am prieteni in echipa si stiu ca ma bucura genul asta de experiente, asa ca ma anunta in avans ca sa pot merge. multumesc frumos, Ortansa)

printre concurentii pe care i-am vazut era si un grup din Sighisoara. cel mai mare dintre membrii trupei 14 ani.

in timp ce dansau, pentru ca aveau o energie buna si le simteai vointa cu care puneau energie in fiecare miscare, m-am gindit ce bucurie ca exista emisiuni de genul asta. trebuie ca era o mare victorie si o mare si frumoasa intimplare pentru ei ca se aflau acolo pe scena si urmau sa se vada la televizor.

de la sighisoara, un club de dans care reuneste 10-12 copii care altfel n-ar avea multe distractii in orasul lor. dar care, gratie unui profesor inimos, merg in fiecare zi la repetitii – sau antrenamente – si invata disciplina, spiritul de echipa, se dezvolta mai frumos la trup si la minte.

sa ne intelegem, copiii astia nu erau cei mai mari dansatori din lume, nu faceau sincronul impecabil, dar era ceva acolo intre miscarile lor din care iesea bucuria.

in acelasi timp, copiii astia – imi pare rau ca nu am retinut numele trupei – erau cel mai bun exemplu si despre munca pe care n-o vedeti in dans.

suntem obisnuiti sa vedem doar momentele de perfectiune, spectaculoase, cu coregrafii incredibile pentru ca acest gen de momente de dans – din emisiuni de profil sau din spectacole – ajung viral pe net si asta e calea cea mai usoara sa descoperi dansul. altfel, sunt putini spectatori in salile in care poti vedea asemenea show-uri.

dar pina la cele 5 minute de magie sunt ani de munca, iar in fiecare miscare care noua ni se pare executata cu o usurinta fluida sunt multi muschi incordati care trag tare.

daca as avea copii i-as duce la repetitii de dans si le-as explica partea din spate; apoi i-as duce si la spectacolul de la care au vazut repetitiile.

ca sa inteleaga prin poveste ca in viata tot ceea ce ni se pare a fi usor e de fapt obtinut cu foarte multa munca.

*

Romania Danseaza incepe pe 9 martie, o sa intreb cind vor fi difuzati si astia micii din Sighisoara, ca sa-i vedeti.

*

altfel iata un copil alien. care – la 8 ani si practica in dans de doar 2 ani  – face ceva incredibil.

la virsta lui abia se invata coordonarea partii superioare a corpului cu cea inferioara, iar el sta in picioare cu dansul lui linga oricare balerin. sa-i tinem minte numele, Gavin Morales. daca nu se intimpla ceva – nu-i cedeaza corpul in vreun accident, nu-l vor exploata ca pe un copil de circ –  si-l vor lasa sa studieze, Gavin va fi unul dintre cei mai mari balerini ai lumii.

Leave a Comment


7 + five =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!