retro-tvretro-tv

nastase vs invatatoarea spagara: sa ne intoarcem la ce conteaza

o invatatoare face presiuni meschine asupra unor parinti pentru ca nu fac cadouri suficient de consistente (dupa reperele ei) pentru profesori, directori, bodyguarzi.

rateaza tot ceea ce inseamna educatie pentru viata: cere spaga pentru aprecierea (validarea scolara) copilului si pune mai presus de orice valoarea materiala, fara sa transmita nimic din ceea ce inseamna a darui de fapt.

un politician, fost premier, e condamnat pentru a doua oara la inchisoare. pentru fraude, spaga, inselaciuni si toata lumea stie ca este un om cu un imens ego (de asta a si incercat sa se sinucida la prima condamnare) care a fost interesat intotdeauna de imaginea lui si a rezolvat ceea ce credea ca ii e util, lovind nu doar cu pumnul in masa ci si cu oricare alta arma psihologica pe care a avut-o la dispozitie odata cu puterea cu care era investit.

iar jurnalistii rateaza si ei tot ceea ce inseamna educatie pentru viata: sunt mai preocupati de nastase si-o dau la o parte pe invatatoarea spagara din agendele buletinelor lor de stiri.

din nou, nu mai vedem padurea de copaci.

sunt unii oameni care accepta (si voteaza, valindind) comportamente ca ale lui nastase pentru ca au dat spaga – la scoala, la medic, ca sa obtina o slujba. au invatat de mici ca te poti ridica mai usor cu o pirghie materiala, folosindu-te de influenta si nu de inteligenta.

astazi la buletinele de stiri, nastase ar trebui sa fie la si altele. si-ar trebui sa vedem reportaje despre ancheta invatatoarei spagare si a altora asemeni ei. si-ar trebui sa vedem reportaje despre parintii care s-au delimitat de cei care au aratat inregistrarea cu protestul invatatoarei, ba chiar i-au exclus din comitetul lor pe “nesupusii” intru spaga.

oamenii se construiesc in scoala.

nu vreau sa stiu ce invatatori/ profesori a avut adrian nastase de a ajuns asa cum este astazi, dar sper sa ne orientam astazi – pentru liderii nostri de miine – atentia asupra profesorilor si invatatorilor pe care-i avem in scoli.

si buni, si rai. pe unii sa-i dam exemplu – ca sa incepem sa gasim mentori, pe ceilalti sa-i eliminam din sistem.

depinde de noi daca subiectul asta ramine pe agenda buletinelor de stiri.

 

2 Comments Published

11 years ago / Reply

Ah, ma indoiesc de faptul ca pe nastase l-a influentat vreun profesor..sunt sigura ca educatia care l-a facut ce e azi are legatura cu familia lui si cu iliescu.cred ca nu mai conteaza cine i-a fost invatatoare…

11 years ago / Reply

Mie imi pare rau ca nu vedem si profesori/invatatori care merita. Care isi sacrifica viata personala pentru a cladi oameni. Baietelul meu a avut norocul (caci la noi e chiar un noroc) sa intalneasca un astfel de om care este zi-lumina in scoala, obtine sponsorizari tot pentru copii si prefera in locul cadourilor personale topuri de hartie (pentru fisele celor mici) sau panouri pentru clasa. I-as spune numele, dar cunoscandu-i modestia nu cred ca ar fi de acord. Am uitat sa mentionez ca a pregatit olimpici internationali la informatica (are 2 facultati si este si profesor in afara de invatatoare).

Leave a Comment


− 4 = two


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!