landscape_nrm_1422552729-complandscape_nrm_1422552729-comp

Fotografii noi prin tehnici vechi

Text de Raluca Antuca

Suntem obișnuiți să vedem persoanele publice implicate în tot felul de campanii sau surprinse de paparazzi într-o zi mai puțin bună. Le-am văzut la decernarea unor premii, dar și la show-uri tv. Ipostazele în care sunt prezente în viața publică s-au cam standardizat; ele trebuie să arate impecabil, iar apariția lor sa fie spectaculoasă.

Prin amalgamul de fotografii din reviste, care seamănă toate între ele, cum reușește un fotograf să aducă o nouă perspectivă? Victoria Will reușește să transpună vedetele moderne în secolul XIX, adaptând o procedură mai veche, care implică imprimarea fotografiei pe o fâșie metalică, în locul hârtiei foto.

Victoria se ocupa de fotografiile pentru studioul digital de la Festivalul de Film Sundance. După ce lucra cu mai mult de 50 de oameni, se plictisea de același decor și de modul în care aceștia pozau. Așa că a schimbat lumina, decorul și cauta orice alternativă interesantă pentru fototgrafii. În fiecare an reușea să facă ceva nou și să evoleueze, tocmai pentru că ieșea din zona de confort. Iar cu fiecare provocare, fotografa a învățat tehnici noi. Ea mărturisește că mereu există o formă prin care să faci același lucru, dar diferit, fie că este vorba de lumină, obiectiv sau loc.

Victoria recunoaște că cel mai mult îi place procesul prin care fotografiile sunt finalizate. Este vorba de puțină chimie pentru ca fotografia să iasă din prima încercare, iar rezultatul este onest, brut și scoate în evidență trăsăturile modelului așa cum sunt ele.

Cel mai interesant este ca aceasta a învățat să le realizeze urmărind tutoriale pe Youtube.

One Comment Published

9 years ago / Reply

Foarte misto. Practic s-a intors la o tehnica foarte veche dar care inca da rezultate excelente. Nu degeaba exista atatea programe care incearca sa imite look-ul unui aparat vechi.

Leave a Comment


7 − = six


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!