sphynx-cat-photos-by-alicia-rius-11__880sphynx-cat-photos-by-alicia-rius-11__880

Pisicile Sfinx- frumusete neobisnuita

Text de Raluca Antuca

Când vine vorba de exprimarea afecțiunii față de stăpân, pisicile sfinx tind să fie cele mai prietenoase. Sună puțin ciudat când le vezi doar piele și os, fără blănița pufoasă tipică pisicilor, dar aceste animale nu sunt genul solitar. Motivul pentru care aceste pisici au tendința de a fi mai prietenoase este acela că ele depind de oameni pentru a se încălzi. De asemenea, sociabilitatea de care dau dovadă s-ar putea datora şi faptului că puii stau alături de mame o perioadă mai lungă.

Ele sunt percepute ca fiind respingătoare, dar ciudățenia lor este fascinantă. Corpul pisicii este acoperit doar de un puf foarte fin, este mai mult lung decât lat, iar pielea este lăsată, mai subțire și elastică decât cea a celorlalte pisici.  Nu au gene și mustăți. Aspectul lor tulburător mă uimește de fiecare dată când mă uit la ele. Fără straturile pufoase, această rasă arată ce înseamnă a fi o pisică. Totul este expus și vulnerabil. Această colecție este o explorare a frumuseții pisicilor Sfinx în toate formele ei.

Sursă foto: Alicia Rius

One Comment Published

8 years ago / Reply

Prima oara cand am vazut o astfel de pisica a fost in serialul Friends, si am crezut ca este o gluma dar dup-aia m-am documentat.
Cred ca fotografiile sunt excelente, dar mie tot imi este greu sa vad frumusetea in acestea creaturi.

Leave a Comment


nine − 3 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!