USC Shoah Foundation's 20th Anniversary Gala - ReceptionUSC Shoah Foundation's 20th Anniversary Gala - Reception

De ce nu ma mai deranjeaza rapandula Kim Kardashian

Kim Kardashian e supremul in ceea ce inseamna ”rapandulă” – o tarancuta curvulita smechera care a mers pe scara ierarhico-sexuala pina s-a agatat de bratul unui barbat cu notorietate si/sau bani, a devenit celebra nefacind nimic, ba – ca sa para ca stie ceva – a inceput sa se priceapa la moda. Ca ea sunt zeci, sute si la noi (la o scara a succesului mai mica) dar toate au acelasi profil si acelasi parcurs cu dorinta de expunere ”glossy”.

Cind Kim Kardashian a ajuns pe coperta revistei Vogue mi s-au sterpezit dintii; intelegeam ratiunea de business, banuiam  negocierile din spate dar tot mi s-au sterpezit dintii. Kardashian pe coperta Vogue insemna trecerea la un alt nivel al ei ca expunere si validare, si coborirea unor trepte importante pentru cea mai ”upmarket”revista si asta doar ca sa reziste in business. Pentru mine, Kardashian pe coperta revistei Vogue a fost o tristete maxima.

Zilele astea am realizat ca si Kardashian a avut rolul ei bun in lumea asta; nu ca sa le valideze pe alte rapandule, ci pentru a crea o plaforma cu o mare notorietate pentru a fi expuse acolo alt gen de emotii.

Daca n-ar fi fost Kardashian si show-ul stupid cu familia ei, daca n-ar fi fost notorietatea ei – cistigata cu trucuri timpite axate in … ma iertati… fund si decolteu (metaforic si mai putin metaforic)-, tatal vitreg al lui Kardashian, Bruce Jenner n-ar mai fi avut o structura stabila pe care sa se sprijine cind a  anuntat ca este transsexual.

Ca fost sportiv, oricit de olimpic ar fi fost el, Jenner ar fi fost linsat de opinia publica americana sau de oriunde din alta parte a lumii. Dar anuntul lui si suportul care a venit din partea artistica via distinsul sot al lui Kardashian, Kayne West , au asezat emotiile acestui om in fata lumii pe un val foarte pozitiv.

Asa ca duduia Kardashian trebuie tolerata; a avut si ea un rol bun pe lumea asta: a ajutat ca mesajul unui om care e diferit de majoritate sa ajunga la cit mai multa lume (a facut ocolul planetei chiar) .

Numai prin expunere repetata la astfel de emotii si intimplari oamenii se vor obisnui ca altii sunt diferiti de ei. Si abia dupa aceea , cu ceva educatie, vor invata sa nu-i mai judece.

***

Kardashian, asa impaiata cum e ea, si machiata ca o super masca (criminalul dintr-o piesa de teatru cum ar zice David Sedaris), a povestit intr-o emisiune de maxima audienta ca sotul ei, faimosul Kayne West, i-a explicat ca nimic nu e mai important pe lumea asta decit sa fii tu insuti.

acestea sunt vorbele in original:

‘Look, I can be married to the most beautiful woman in the world, and I am. I can have the most beautiful little daughter in the world, and I have that. But I’m nothing if I can’t be me. If I can’t be true to myself, they don’t mean anything.’”


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!