homeless-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-1homeless-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-1

Oamenii străzilor din Londra s-au apucat de fotografie!

Text de Raluca Antuca

Mereu spun că arta se face din orice. Astăzi, țin să completez această vorbă și spun că oricine poate să facă artă, indiferent de studii, educație sau cultură.

O inițiativă din UK îmi susține afirmațiile și ne arată că oamenii fără niciun căpătâi își pot găsi un rost. La începutul lunii iulie, 100 de camere foto Fujifilm și un training asigurat de Royal Photography Society au fost oferite oamenilor care își fac veacul pe străzile Londrei. După ce au învățat câteva noțiuni elementare, aceștia s-au apucat de fotografiat, iar rezultatul ne uimește puțin!

Tema celor 2.500 de fotografii developate este „My London”, iar juriul format din Fujifilm, Amateur Photographer, the London Photo Festival, Christie’s și Homeless Link a ales doar 20 de imagini câștigătoare. Iar în curând va fi disponibil și un calendar pentru anul 2016 cu aceste imagini!

Din punctul meu de vedere, fotografiile nu sunt spectaculoase, dar au ceva foarte special. Sunt inedite și ne arată crâmpeie din viața unui om pentru care străzile țin loc de casă. Îmi pare a fi o atenție mare la detalii, care nu ar fi observate de cei preocupați să ajungă la job și întâlniri.

homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-1 homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-3 homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-4 homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-5 homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-6 homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-7 homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-9 homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-10 homeless-people-photography-2016-my-london-calendar-cafe-art-11

Leave a Comment


− 7 = one


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!