3d-printed-prosthetic-arm-stephen-davies-enable-isabella-53d-printed-prosthetic-arm-stephen-davies-enable-isabella-5

Pay it forward sau despre cum să fim mai buni

Text de Raluca Antuca

Sunt sigură că ați mai auzit expresia “pay it forward” sau poate ați văzut filmul cu același nume, în care un profesor de științe sociale își întreabă elevii cum vor ei să schimbe lumea și un puști are o idee genială. Fiecare om să ajute trei oameni, care la rândul lor să ajute alți trei oameni, adică să ducă mai departe binele primit. Această idee duce la schimbări sociale ce se întind dintr-un oraș în altul și reușește să facă societatea un loc mai prietenos.

“Pay it forwad” depășește ecranele cinematografului și o părticică din lumea idealistă a filmului devine reală prin gestul lui Stephen Davies. În urma unui accident, acesta rămâne fără brațul stâng și, datorită celor de la Team UnLimbited e-Nable, primește o proteză gratuită. Decide să devină voluntar în cadrul acestei organizației și își propune să-i ajute pe cei care au fost în aceeași situație ca el.

Când află că o fetiță de opt ani din Bristol are nevoie de un brat protetic, Stephen vrea să întoarcă favorul pe care l-a primit el acum ceva timp. Așa că realizează alături de ceilalți voluntari un brat 3D pentru Isabella și conduce vreo 330 de kilometri pentru a-l dărui în persoană.

Bucuria fetiței este incredibilă, așa că, imediat după ce și-l fixează, merge la supermarket-ul local. Dispozitivul atrage atenția, pentru că are un design îndrăzneț, iar culorile sunt vii și strălucitoare. Este atât de entuziasmată de cadoul primit și le explică tuturor cum funcționează.

Bucuria ei se observă în fotografiile de mai jos și sunt sigură că Stephen este și mai fericit pentru binele pe care l-a făcut, spontan și fără nicio așteptare, pentru un copil care suferea.

3d-printed-prosthetic-arm-stephen-davies-enable-isabella-3 3d-printed-prosthetic-arm-stephen-davies-enable-isabella-7 3d-printed-prosthetic-arm-stephen-davies-enable-isabella-18

One Comment Published

4 years ago / Reply

Bună ziua,

Pentru copiii cu dizabilități, mai precis pentru cei cărora le lipsește o mână sau parte din antebraț, am pus bazele unui comunitați locale, e-NABLE Romania, ce are scopul de a realiza proteze gratuit, în regim de voluntariat, folosind imprimante 3D.

Dacă dați share postării de mai jos, putem să găsim atât copii care au nevoie de aceste proteze cât și voluntari dornici să se implice.

P.S.: dacă dați like paginii e-NABLE Romania, veți fi informați și despre postările viitoare.
Ajutorul dumneavoastră contează!

https://www.facebook.com/eNableRomania3D/posts/114481170037485

Prima proteză printată 3D și donată unui băiețel de 6 ani:
https://www.facebook.com/eNableRomania3D/videos/1504494399707344

Leave a Comment


+ 5 = fourteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!