mistycopelanddegasharpersbizaar6mistycopelanddegasharpersbizaar6

Misty Copeland în fotografiile care reproduc picturile lui Edgar Degas

Text de Raluca Antuca

Misty Copeland este numele femeii care a schimbat felul în care ne uităm la artă și la lumea baletului. Prima femeie de origine africană care a reușit să facă parte din echipa de balerine de la American Ballet Theatre, Misty nu s-a oprit la a fi doar o poveste inspirațională.

Cu ajutorul fotografilor Ken Browar și Deborah Ory, Misty Copeland recreează picturile lui Edgar Degas, în care lumea baletului nu înseamnă numai ființe gingașe pe scenă, ci foarte multă muncă. Picturile lui depășesc limitele acelor imagini ușor idealizate și se concentrează pe orele de lucru, în care determinarea dansatoarelor face diferența.

Ședința foto a fost făcută în colaborare cu Harper’s Bazaar și explorează lumea dansului. Fotografiile promovează expoziția Edgar Degas: A Strange New Beauty, care va avea loc la Muzeul de Artă modernă din New York, pe 26 martie.

mistycopelanddegasharpersbizaar3 mistycopelanddegasharpersbizaar4 mistycopelanddegasharpersbizaar6 mistycopelanddegasharpersbizaar7 mistycopelanddegasharpersbizaar8 mistycopelandharpersbizaar1

 

P.S. fac o completare la articolul Ralucai. In mai 2011, Monica Barladeanu intra intr-o pictura de Degas pentru Tabu:) un proiect, realizat cu participarea exceptionala a fotografului Dan Samoila, in care Monica era transformata in personajele din picturile mai multor artisti celebri. (cb)

degas tabu mai 2011

Leave a Comment


four + 1 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!