reading_450x450reading_450x450

Citindu-l pe André Kertész la muzeu

Va recomand o expozitie la MNAC, al carei vernisaj a fost saptamana trecuta. O puteti vedea pana in 28 august si credeti-ma ca dupa aceea veti avea o stare de bine si veti dori sa intrati in prima librarie si sa va cumparati o carte. Este vorba despre expozitia ANDRÉ KERTÉSZ, L’intime plaisir de lire, organizata in colaborare cu Jeu de Paume Paris. Peste 40 de fotografii alb-negru realizate de fotograful de origine maghiara care a pendulat toata viata intre Budapesta, orasul de origine, Paris si New-York.

Exact ca un scriitor, Kertész si-a ales ca erou principal cartea. Sau ziarul, revista, tema lecturii fiind intalnita in fiecare imagine, fie ca se intampla pe strada, intr-o cafenea, in tramvai sau pe terasa locuintei.

Dupa ce am vazut expozitia, acasa, am cautat mai mult info despre fotograf si am citit ca tatal sau a fost librar.  Mi s-a parut foarte frumos, cum fiul a continuat cumva pasiunea tatalui pentru carte, surprinzand unul dintre cele mai linistite si mai placute momente: lectura.

Sper sa va placa si voua aceasta expozitie. Pe curand!

*

Noemi Revnic este specialist in comunicare si colaborator Harper’s Bazaar Romania

3 Comments Published

13 years ago / Reply

stiu eu pe cineva care-ti place tie mult, caruia ii place mult Kertesz ;))

13 years ago / Reply

🙂 pai probabil ca nu e intimplator ca-mi place.

13 years ago / Reply

http://www.photonet.org.uk/index.php?pxid=955 I am only about 2 years too late for the London exhibition. In speranta ca va mai veni si pe aici, citesc mai multe despre artist. Mersi

Leave a Comment


three − 1 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!