fotografie de Cosmin Bumbutfotografie de Cosmin Bumbut

Mihai Razvan Ungureanu, altfel

dintre toti premierii pe care i-a avut tara asta, Mihai Razvan Ungureanu e cel mai galant si mai cool.

nu sariti in sus ca e seful serviciilor nush care secrete; nici ca e pus de Basescu acum, de fatada… sunt adevarate astea, dar eu altceva vreau sa va povestesc.

***

acum ceva ani, cind au venit Depeche Mode in Romania (un eveniment pentru generatia mea), l-am rugat pe Mihai Razvan Ungureanu, pe atunci Ministru de Externe, sa apara intr-un pictorial pentru Tabu care era o replica la afisul concertului Depeche Mode.

stiam ca a cintat intr-o trupa rock si ca muzica a insemnat ceva pt adolescenta sa; i-am scris (via PR-ul MAE) si a spus Da pe loc, desi nu-l intilnisem niciodata in viata mea si nici nu mai vorbiseram vreodata.

a venit la sedinta foto, un pic timid, intrebindu-ne daca sa-si puna cravata sau nu, a raspuns la intrebarile mele pentru interviu, acolo pe loc, pe o canapea in studioul foto, fara sa ceara sa vada ceva in avans sau sa vada textul dupa aceea. si-a intrat cu bucurie in jocul nostru.

(fotografia cu Mihai Razvan Ungureanu, Florin Piersic Jr si Andrei Gheorghe e realizata de Cosmin Bumbutz, fotografia afisului Depeche Mode e realizata de Anton Corbjin.)
***

citiva ani mai tirziu am scris un articol despre barbatii care ar putea fi intr-un ipotetic Gentlemen’s Club din Romania si l-am trecut si pe dinsul. si mi-a trimis o scrisoare de multumire, cu antentul Serviciilor de informatii externe, cu un curier. O scrisoare semnata de mina, cu stiloul.

sincer, habar nu am daca o sa treaca in ipostaza de premier sau nu, nici nu stiu daca ar fi un premier bun sau nu … (btw, imi doresc foarte tare sa dispara domnul Basescu), dar vazind ca seful suprem l-a desemnat pe Mihai Razvan Ungureanu drept premier am vrut sa va povestesc asta:)

pentru ca, da, e un gentleman. si e singurul (potential) prim ministru al Romaniei pe care l-am intilnit vreodata.

later edit: tot ce am gasit din arhivele mele de atunci e un comunicat de presa al suplimentului in care se gaseste si urmatorul citat din interviu:

„La primul concert pe care l-am dat, concert autentic, mama s-a speriat. Era un rock destul de zgomotos, care a reusit sa ridice o sala de 1000 de oameni in picioare, a sunat foarte bine, era ritmat. Ne-au cautat de la radioul national, devenisem interesanti. Eram in clasa a XII-a, anul admiterii si al Bac-ului. Noi eram entuziasmati, dar presupun ca parintilor le-am dat batai de cap cu pasiunea mea si imi pare rau.”
Mihai Razvan Ungureanu, Tabu, editie speciala Depeche Mode, iulie 2006

11 Comments Published

12 years ago / Reply

Domnul Ungureanu mi-a fost profesor, la Istorie si este intr-adevar, un mare om. Ce poveste frumoasa, chiar nu il vedeam intr-o asemenea ipostaza!:)

12 years ago / Reply

da, coperta suplimentului distribuit impreuna cu Tabu, (coperta cu Shakira iulie 2006); veeeery nice memories.

12 years ago / Reply

da, e unul dintre numerele mele prefarate din revista pentru ca arata ca nimik nu e imposibil.

un ministru de externe sa pozeze “Depeche Mode like” suna straniu chiar si pentru voi cind v-am zis in sedinta de redactie.

dar ne-a iesit. ce vremuri simpatice au fost!

12 years ago / Reply

eu chiar nu-l cunosc decit de la tv si imi place este un tip cu mulllllllllllllllllllllllt deasupra celorlati din politica, dar ma intreb ore ce cauta pritre ei…poate, poate o sa avem si noi noroc de data asta.

12 years ago / Reply

Si eu am avut ocazia sa il cunosc personal pe Razvan acum citiva ani, ne-am intalnit de cateva ori in diverse ocazii si mi-a facut o impresie excelenta! Un om corect, elegant, sufletist, atasat de familie. Da, chiar imi place omul.

12 years ago / Reply

a fost prima data cand am cumparat tabu. pentru un licean care-si dorea statut in gasca era greu de recunoscut. unii colegi nici acum nu stiu. shht! (dar l-am cunoscut din timp pe noul premier)

12 years ago / Reply

Stimata doamna, ma bucur ca nu a disparut Basescu, asa cum doriti dvs. ca nu mai ajungea sa aiba ROmania acum un prim ministru rocker.
Si sa vedeti ca dispare Udrea si unele lucruri nu vor mai fi cum au fost 🙂 .

12 years ago / Reply

Cred că ne va fi bine cu el 🙂

12 years ago / Reply

Sunt sigura ca MRU va da o alta fata Romaniei, iar articolul tau este pur si simplu sper tare

12 years ago / Reply

n-as fi asa de sigura…

textul meu nu era unul politic. relaxati-va si priviti un om pur si simplu cum e el, nu pt ca astazi e desemnat premier.

mai are pina sa fie premier.

12 years ago / Reply

Eu chiar am citit acel nr al revistei Tabu, am citit si interviul, tin minte ca m-a captivat si a fost f interesant. Eu pe atunci nu stiam mai nimic de Mihai Razvan Ungureanu. Tin minte ca din acest interviu am dedus ca era un tip nonconformist, in afara de muzica rock am inteles ca era f bun la aproape toate materiile, la matematica la fel ca si la romana, participa la olimpiade atat pe partea de uman cat si pe partea de real. Am retinut ca a avut ceva probleme in clasa a XI, lipsise f mult…oricum ma bucur sa avem in fruntea guvernului un om f inteligent desi e poate prea tarziu…

Leave a Comment


four − = 1


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!