calcal

oameni si cai

nu exista om care sa nu se emotioneze in fata dragostei pe care o primeste de la un suflet necuvintator (catel, pisica etc). in dragostea aceea este iluzia iubirii neconditionate la care rivneste toata lumea. iubirea pura. in unele cazuri e doar o iluzie pentru ca sufletele necuvintatoare au si ele inteligenta lor si stiu sa conduca “ostilitatile”.

***

in relatia cu caii oamenii devin goi.

calul e un animal mare si, fata in fata cu el, stii ca, fizic, nu ai cum sa-l domini si, cu atit mai mult, esti fascinat sa obtii atentia/dragostea lui.

doar ca… un cal are nevoie de 3 secunde ca sa stie starea ta emotionala, sa simta din limbajul trupului tau daca ti-e frica, daca esti agresiv, daca esti suparat, daca n-ai cele mai curate ginduri.

si fata in fata cu un cal oamenii invata ca dominarea celuilalt, controlul, nu implica neaparat puterea fizica : poti face un cal – care are de 5-6 greutatea ta  – sa te urmeze si sa te repecte fara sa folosesti ham, bici, sau cuvinte. daca ai ginduri bune si daca trupul si mintea ta ii spun intr-o forma clara ce trebuie sa faca.

dar mai presus de orice, fata in fata cu un cal oamenii invata ca iubirea neconditionata vine dupa ce dai iubire, nu inainte. calul e ca o oglinda: reflecta in cea mai curata forma, dezinteresat, onest tot ceea ce primeste. si in fata lui, cind te simti mai mic decit esti, redescoperi smerenia.

 

***

duminica am fost la o lectie de echitatie la Regatul Cailor. am avut-o tovarasa pe NELY o iapa pitica, blonda si simpatica. si foarte cuminte.

l-am intilnit acolo pe George Leca – un trainer care face cursuri de dezvoltare personala pentru manageri, dar nu numai, dupa un sistem inovator: oamenii sunt fata in fata cu caii. si din reactiile lor, oameni si cai, reies caracterul, relationarea cu ceilalti, temerile, bucuriile.

“intre doua suflete unul va fi dominant. dar nu va fi acela care foloseste forta ci cel care stie sa transforme dorinta in intentie/actiune”, mi-a spus George Leca.

proiectul lui de dezvoltare personala cu autorul cailor, horse eye, poate fi gasit aici. am sa revin sa scriu pe larg despre el.

3 Comments Published

11 years ago / Reply

Ai scris foarte frumos si ai foarte mare dreptate, intr-adevar caii (asemenea tuturor animalelor) percep foarte puternic intentia si starea de spirit a persoanelor care se apropie de ei. Sunt niste animale deosebite, pe care eu una le iubesc foarte mult, desi acasa am doar un pisoi, faptul ca staui la apartament nu-mi permite din pacate sa am alaturi un asemenea exemplar. Astept urmatorul articol pe tema asta.

11 years ago / Reply

Şi uite aşa, învătăm să iubim necondiţionat şi să apreciem necuvântătoarele la adevărata lor valoare. Se pune totuşi o intrebare în acest context: câţi dintre cei care doresc dezvoltarea personală, ar fi capabili să se încreadă în astfel de tehnici şi interacţiuni?

11 years ago / Reply

John, sunt multi cei care vor sa incerce, de cand am “deschis” am facut seminarul cu foarte multi oameni. Unii au avut revelatii si au povestit cunoscutilor, altii si-au adus prietenii si echipele. As vrea sa am timp si sa reusesc sa fac seminariile accesibile unui numar cat mai mare de oameni…Daca reusesc sa-i aduc langa cai, nu mai este nevoie sa fac nimic altceva, caii le vor da impulsurile care ii schimba in bine…

Leave a Comment


× eight = 56


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!