4th-trimester-bodies-project4th-trimester-bodies-project

Proiect Foto- Frumusetea unei femei care a devenit mama

Text de Raluca Antuca

Și pentru că luna asta vorbim despre importanța femeii în viața oricărui bărbat și despre cum mama este cea care te îndrumă de la primii pași, vă prezint un proiect foto care oferă o perspectivă diferită cu privire la modificările corpului feminin după nașterea primului copil.

Fotografa din Chicago, Ashlee Wells Jackson, a pus bazele proiectului The 4th Trimester Bodies, care prezintă femei care au născut recent cu cei mici în brațe. Acestea radiază și arată că au încredere în propriul corp, nefiindu-le teamă să se expună publicului larg. După o sarcină grea și dificilă din punct de vedere emoțional, Ashlee a vrut să demonstreze cât de puternice și frumoase sunt mamele și femeile, în general. A avut gemeni, iar una dintre fetițe nu a supraviețuit, lucru care a marcat-o.

Prin prezentarea mamelor in fotografii, Ashlee Wells Jackson vrea să schimbe așteptările pe care societatea le are despre femei. În același timp, fotografa vrea să împărtășească frumusețea femeii care a trecut printr-o experiență care a înnobilat-o.

3 Comments Published

9 years ago / Reply

marturisesc ca nu vad frumusetea in aceste femei! poate am eu ceva cu capu’ si machiniu de ani de zile sa redevin cea care am fost dupa ce am nascut 3 copii . Nici acum, dupa ani de zile, nu ma vad frumoasa deloc, pur si simplu refuz sa cred ca multa slanina care atirna e frumoasa!

9 years ago / Reply

Gina, se vede lumina din privirile si din zambetele lor. si cred ca ar trebui sa incepi prin a invata sa te vezi din nou frumoasa. Totul de aici incepe. Restul, cu efort, poate niste restrictii o perioada si disciplina, vor veni de la sine. Incet, incet, dar vor veni.

9 years ago / Reply

Nu cred ca cineva sustine ca acea slanina e frumoasa. Ideea e alta si anume ca altceva face ca o femeie, si in special o proaspata mamica, sa fie frumoasa. Si anume maternitatea in sine, faptul ca a fost parte a unei minuni, ca a dat nastere unei fiinte minunate. Desigur, nu trebuie sa ne complacem intr-o stare (fizica si emotionala) care nu ne place, trebuie sa depunem eforturi sa iesim din conul de umbra in care intram. Dar doar pentru ca nu am reusit sa iesim, asta nu inseamna ca suntem urate, ca nu meritam sa radem, sa fim fericite si sa ne bucuram de mogaldetele noastre. Copiii tai te vad frumoasa, cea mai frumoasa. Chiar zielele trecute fiul meu de 7 ani mi-a spus ca sunt cea mai frumoasa, ca sunt si mai frumoasa cand nu ma machiez si cand rad. Asa ca…la sala cu zambetul pe buze. 🙂

Leave a Comment


8 − one =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!