Viva-La-Cake-Marie-Antoinette-T-ShirtViva-La-Cake-Marie-Antoinette-T-Shirt

Domnul Lucian si Viva La Cake!

Domnul Lucian este chef-ul de la Gargantua ( restaurantul simpatic din Gradina Icoanei). L-am cunoscut aseara, cand a venit la masa mea de pe terasa si s-a prezentat. Am inteles ca obisnuieste sa iasa seara din bucatarie si sa stea de vorba cu clientii, intr-un stil care te duce cu gandul la filmele cu bucatari bonomi. La un moment dat se vorbea despre cartofii dulci, care sunt cam ignorati in bucatariile noastre si ale restaurantelor in care mergem in Romania. Iar domnul Lucian a inceput sa ne povesteasca despre niste deserturi senzationale cu cartofi dulci.

Incercam sa-mi imaginez cartoful taiat in doua, cald, cu topping de inghetata de vanilie, frisca si fructe de padure. La un moment dat domnul Lucian s-a retras cu aceeasi eleganta cu care isi facuse intrarea iar dupa vreo 15 minute a reaparut cu un platou pe care trona minunatul desert. Nu va pot descrie surpriza. Cat despre gust, oh, la, la!

Domnul Lucian mi-a promis ca in septembrie ma asteapta cu galuste cu prune. Asa ca aveti grija ce va doriti cand mergeti la Gargantua si va intalniti cu le chef Lucian, pentru ca o sa va ia in serios.

Viva la Cake as putea spune, iar acesta este imprimeul unui tricou descoperit intamplator pe acest site.

Il puteti comanda online, o reprezinta pe Marie Antoinette, cu acest slogan care ii decoreaza celebra peruca.

‘’Viata e facuta din surprize’’, cum mi-a spus domnul Lucian.

*
Noemi Revnic este specialist in comunicare si colaborator Harper’s Bazaar Romania

7 Comments Published

14 years ago / Reply

Mi-ar fi placut si mie sa-l fi cunoscut pe dl. Lucian intr-o seara ploioasa pe care am petrecut-o la Gargantua pe terasa cu niste sp cu fructe de mare mediocre (am facut si eu o data a casa total empiristic si mi au iesit ceva mai bune ca ale dlui chef). Well nici cheesecake-ul pe care mi l-a recomandat chelnerul spunandu-mi ca in seara respectiva trebuie sa iau cc nu excela. Cred totusi ca seara ploioasa nu l-a inspirat prea tare pe chef. De iesit pe terasa siguur nu a iesit.
Am sa incerc cartoful magic data viitoare.

14 years ago / Reply

incerc in citeva rinduri sa-mi exprim dragostea pe care o am fată de cei care imi gusta bucatele,Sint de putin timp alaturi de cei care au dat viata acestui Bijou din Parcul Icoanei,si caut sa inlatur inconvenientele care existau.

14 years ago / Reply

duminica, dupa slujba de la biserică. Bunica mea ma luau la plimbare in parcul Icoanei impreuna cu sora lui Alex Vlahuta ,c-am de atunci cunosc parcul , ce sa va spun , de fiecare dată îsi dadeau retete de mincare,de multele şi minunatelor dulciuri pe care le faceau ,inchiputi-va ce era in capul meu,de nici acum n-am uitat ,Oricum ,in clasa a 8-a s-a dat verdictul Baiatul va deveni bucatar,si uite de cind cunosc parcul Icoanei! Ii invit expres pe cei care ne calcă pragul sa serveasca Chees cake cu Ricotta si dulceata de fructe de padure . Tin f.mult la aceasta reteta,ma leaga de multe amintiri ,si nu pot să o gresesc vreodată . As stirbi memoria Bunicii si a prietenei ei,. Luc

14 years ago / Reply

🙂 preferata mea de la Gargantua

14 years ago /

deci bunica servea ricotta si cheese cake…

14 years ago / Reply

Si bunica mea gatea o prajitura pe care o numea prajitura cu branza si biscuiti. Seamana mult cu cheesecake-ul de la Gargantua al Dlui Lucian. Numai ca in loc de ricotta folosea branza de vaci slaba, cu acelasi blat de biscuiti amestecati cu unt si cu o delicioasa dulceata de capsuni sau zmeura. it’s the same thing!

[…] dejun din Bucuresti. ai parcul in fata, mincarea si cafeaua sunt foarte bune (am mai scris despre domnul care este Chef acolo), iar oamenii te servesc cu atita discretie incit poti sa stai linistit in lumea ta oricit de mult […]

Leave a Comment


+ 3 = nine


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!