james bond – quantum of solace

noul film cu james bond e ca un joc pe computer care are drept sodati, in loc de animatie, oameni adevarati.

multe lupte, multa adrenalina si multe urmariri ( pe sosea, pe apa, in aer si oriunde v-ati mai gindi). in primele 15 min nici nu poti sa respiri de viteza urmaririlor de pe ecran.

*

filmul james bond livreaza si de aceasta data atuurile sale: spirit macho, femei frumoase, accesorii spectaculoase (masini, ceasuri, telefoane si o multime de alte device-uri cu touch screen) si locatii de peste tot din lume (ca sa ne mai convingem inca o data ca james bond e universal)

cred ca daca exista un echivalent in cinema ( in termeni de product placement) pentru filmul james bond, acela e sex & the city. unul place domnilor si are accesoriile sale spectaculoase (dar femeile il privesc pentru barbatii frumosi), celalalt place doamnelor, e si el plin de accesorii -genti, pantofi, rochii etc -, iar domnii se uita pt duduile frumoase de pe ecran.

*

dilema: daca am telefonul lui james bond ( un sony ericsson sofisticat si smeker), geanta lui james bond ( apare si in film o geanta ca asta din poza care e trei posturi mai jos ) si am baut si coke zero si martini (bauturile din film), pot sa zic ca sunt o bond girl?

noua bond girl – olga kurylenko – e o mega bunaciune:)

2 Comments Published

15 years ago / Reply

inca nu am vazut “Quantum of solace”. cred ca voi ajunge la el pe la sfarsitul lunii. asta pentru ca weekendul acesta m-am hotarat sa fac o pauza de la “luna filmelor romanesti” (ador “Morometii”, iar Ilarion Ciobanu e demential) ca sa vad toata seria “James Bond”.
nu sunt fan James Bond. cand m-am hotarat sa fac acest maraton, mi-am zis ca am nevoie de multa rabdare. marturisesc deci, ca nu atat pasiunea pentru personaj, cat curiozitatea m-au impins la aceasta vizionare indelungata. deci, James Bond are 22 de filme si a inceput in ’64. eu vreau sa vad cum a evoluat de-a lungul timpului, ce modificari i-au adus actorii care l-au interpretat, cum s-a adaptat contextelor politice si conflictelor care au aparut intre timp, cum a evoluat echipamentul lui (deocamdata l-am vazut in Aston Martin-ul din “Goldfinger”). vizionarea mea este una cronologica. un experiment, l-as numi (obisnuiesc astfel de experiment, cu filme alese tematic, pe regizori sau zone geografice). am inceput desigur cu ’64 – “Doctor No”, am vazut “From Russia with Love” si “Goldfinger”. Seara trecuta m-am uitat la “Thunderball”. Ma abtin de la impresii, vreau sa trec macar de perioada “Sean Coonery” (care pe alocuri seamana cu George Clooney)inainte de a emite critici sau alte opinii.
in final, mi se pare ca spionul britanic, perfect in meseria lui, magnet pentru femei, carismatic, cu farmecul si distinctia englezeasca era eroul de care lumea prinsa in razboiul rece avea nevoie. formula a ramas inca de succes.

15 years ago / Reply

si nu vrei sa scrii un story pt site-ul tabu despre experimentul tau cu james bond?

cum te-ai uitat tu la filme, ce ai vzt, de ce etc etc
ca si cum i-ai povesti unui prieten, nimik pretzios or eseistic.

ce zici?
adresa mea de mail e cristina.bazavan@tabu.ro, scrie-mi si stabilim detaliile daca-ti suride ideea

Leave a Comment


4 − = three


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!