prin mehedintiprin mehedinti

am fost #prinmehedinti si va recomand

zilele acestea in Grand Hotel Continental puteti vedea o expozitie de fotografii realizate in judetul Mehedinti de fotograful Victor Bogdan Gheorghita

cadrele sunt frumoase, fiecare fotografie ascunde o poveste a unui loc sau a unui om din Mehedinti, iar initiativa a aparut pentru ca autoritatile locale vor sa atraga atentia asupra judetului lor, mai ales ca au lucruri cu adevarat spectaculoase in zona pe care turistii nu le cunosc, prin urmare nu le cauta.

*

am fost #prinmehediti acum doi ani si ma gindeam ca e un loc minunat de vacanta pentru ca are peisaje minunate iar locurile iti predau lectii de viata pline de tilc.

scriam atunci ca…

exista locuri care-ti arata cit de relativ e totul pe lume.
ca de exemplu, barajul Portile de Fier. pe o parte a malului Dunarii ceasul indica o ora, pe partea cealalta – la 1 km distanta, ceasul indica alta ora. si sirbii si romanii se uita, realmente, la acelasi cer – rasarit, apus – dar se raporteaza temporar diferit la el.

oamenii apelor au povesti cu eroi, au legende.
ca povestea cu un important om al imperiului austro ungar care, pentru ca a facut ceva ilegal, a fost pedepsit sa construiasca un drum pe linga cursul dunarii. cind si-a terminat banii, s-a incheiat si drumul. ultimul lucru pe care l-a facut a fost sa inscriptioneze pe o stinca numele sotiei lui – Elisabeth.
astazi, Dunarea acopera drumul, dar inscriptia se vede cind nivelul apei e mai scazut.

*

si aceasta expozitie are oamenii ei cu povesti de legenda.

povestea unui preot care se ocupa si de agrementul nautic in Cazanele Dunarii, Alin Dejan Subtire.

Cind am fost in Cazanele Dunarii am fost prin pesterile in zona care sunt foarte foarte spectaculoase, iar Alin va poate arata lumea “de dincolo” de Pamint. Alin este insa si genul de om care vre asa schimbe putin in bine lumea in jurul lui.

În 2006, nivelul Dunării era foarte scăzut, așa că Alin Subțire a venit cu inițiativa de a amplasa o cruce înaltă de 9 metri pe fundația vechii biserici din Dubova, ce se afla sub apă şi care se ridică astăzi din adâncuri, amintind trecătorilor să nu îşi uite niciodată trecutul.

Sau povestea unui columbofil, Liviu Plavitu, care are 600 de porumbei, unii intre ei campioni nationali, sau povestea  familiei Balaci (Roxana si Marin, ea medic, el arbitru de fotbal) care au facut o pensiune agroturistica minunata intr-o zona foarte speciala, Izverna.

*

vizitati expozitia #prinmehedinti a fotografului Victor Bogdan Gheorghita  si sunt sigura ca o sa vreti sa mergeti in vacanta in aceasta zona foarte frumoasa, dar mai putin promovata in Romania.

Imi aduc aminte ca atunci cind am fost eu in vizita #prinmehedinti tocmai asta am apreciat foarte tare: linistea. Sa poti sa stai la dunare in liniste , fara sa-ti cinte muzicile ca pe litoral, fara sa auzi oameni comentind cine stie ce minunatie.

E un loc care acum e de vizitat, cit e linistit si si-a pastrat naturaletea, avind insa confort (pentru ca au hoteluri si pensiuni foarte bune).

One Comment Published

10 years ago / Reply

Severinul are si o istorie foarte bogata, inca se mai gaseste piciorul podului lui Traian si cetatea lui Decebal.

Leave a Comment


2 − one =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!