macabre-scary-clown-portraits-photography-clownville-eolo-perfido-99-5macabre-scary-clown-portraits-photography-clownville-eolo-perfido-99-5

PHOTO- Atunci cand clovnii isi pierd veselia

Text de Raluca Antuca

Atât de diferiți suntem noi oamenii, încât același lucru pe unii îi sperie și pe alții îi amuză. Unul dintre lucrurile astea este reprezentat de clovni.

Știu anumite persoane care au fobie, efectiv sunt înfricoșate de acea față al cărei zâmbet larg nu dispare niciodată și ai cărei ochi te privesc țintă. Ce să mai vorbim de machiajul ușor sinistru, care te face să te întrebi care este semnificația unei fețe vopsite cu alb. Dar unii pot fi fascinați de veselia clovnului și de faptul că nu este ca ceilalți oameni.

Termenul de clovn provine de la un cuvânt scandinav, care înseamnă “fraierel vesel”, iar clovnii moderni au apărut la sfârșitul secolului XVIII și au fost asociați cu filmele comice.

Pentru cei curioși, există o serie fotografică Clownville în care niște clovni pozează pentru fotograful francez Eolo Perfido. Doar că acest proiect este un coșmar fotografic, în care grotescul domină, iar veselia modelelor este înfricoșătoare. Fotograful spune că a fost inspirat de filmele mute Buster Keaton și Charlie Chaplin, unde personajele exagerau emoțiile, pentru că nu puteau vorbi.

Perfido trăiește acum în Italia, iar lucrările lui au apărut în reviste precum NY Times, Vogue Russia, GQ Russia, Panorama First și Vision.

One Comment Published

10 years ago / Reply

Cu siguranta copiii ar trebui sa nu aiba acces la ele. Refuz sa cred ca filmele cu Charlie Chaplin ar putea fi o sursa de inspiratie pentru asa ceva.

Leave a Comment


4 × one =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!