Monthly Archives : November 2017

milk soeyTehnica inedita de pictura in ulei cu detalii incredibile

Tehnica inedita de pictura in ulei cu detalii incredibile

text de Eliza Manolescu

Recent am descoperit lucrarile lui Soey Milk, o tanara artista din Coreea, ce foloseste o tehnica de desen aparte. Aceasta combina pictura in ulei cu colaj din hartie pentru un efect uimitor, aproape real.

Atentia ei la detalii si nuante, in special la trasaturile faciale, este ceea ce te atrage imediat. Chipurile personajelor din tablouri sunt foarte asemanatoare cu naturaletea fetelor, chiar daca sunt inconjurate de campuri de flori abstracte, picaturi trasate la intamplare si mostre de vopsea. Combinatia dintre cele doua materiale creeaza capodopere frumoase care te fascineaza cu usurinta, lasandu-ti impresia ca sunt chipuri adevarate, nu pictate.

soey-milk-3 soey-milk-4 soey-milk-2 soey-milk-1

3362
manusi piele colorateBunnie Reiss a reinventat manusile din piele vintage

Bunnie Reiss a reinventat manusile din piele vintage

text de Eliza Manolescu

Artista Bunnie Reiss se bucura sa transforme vechiul in nou si isi petrece viata in calitate de colectionar de obiecte vintage, cu povesti interesante. Bunnie “Bonnie” Reiss s-a nascut in Maryland, dar a crescut cu cerul albastru din Colorado.

Bunnie Reiss

Proiectul actual al lui Reiss este sa transforme colectia de manusi din piele in opere de arta luminoase, folosind simetria si imaginile cosmice pentru a conecta atat trecutul cat si prezentul. Manusile din colectia Cosmic Animal Gloves nu sunt referinte evidente la chipurile animalelor, ci gesturi subtile despre forma ochilor, urechilor si nasurilor.

manusi vintage reinventate manusi vintage pictate

Pe langa pictura obiectelor mici, Reiss creeaza si instalatii de mari dimensiuni si pictura murala. Ultima ei lucrare este o pictura murala de 3500 de metri patrati, realizata in partea de Est a orasului Milwaukee pentru galeria in aer liber Black Cat Alley.

mural wall los angeles bunnie reiss flowers

2621
happy birds project“Happy City Birds” – un proiect danez super simpa

“Happy City Birds” – un proiect danez super simpa

text de Eliza Manolescu

Artistul si designerul Thomas Dambo este specializat in construirea de instalatii prietenoase cu natura, din materiale reciclabile sau mai putin daunatoare mediului.

Unul dintre proiectele interactive ale lui Dambo este Happy City Birds, o serie continua care se afla la intersectia dintre arta stradala si dezvoltarea comunitatii. Artistul danez construieste case pentru pasari in centrele urbane, montandu-le pe peretii cladirilor, grupate pe stalpi inalti sau pozitionate pe crengile copacilor.

Din 2006, Dambo si echipa lui au construit peste 3.500 de case pentru pasari din lemn reciclat si vopsit, in diferite forme si culori. Desi un procent mare din lucrarile sale sunt concentrate in Arken, mai multe dintre casutele colorate sunt raspandite prin Copenhaga, Aarhus, Odense, Horsens, Beirut si Berlin.

thomas designer thomas dambo proiect case pasari casute pasari case pt pasari case pentru pasari case pasari proiect danez

2692
drumMoartea e o certitudine. Nu e nevoie de incrancenare ca sa intelegem asta

Moartea e o certitudine. Nu e nevoie de incrancenare ca sa intelegem asta

X a pierdut lupta cu viata…

E o exprimare sablon in Romania, la fel ca aceea cu ”s-a dus la ingeri” sau cea cu ”dumnezeu avea nevoie sus de el pentru…” si treceti aici orice servicii – de la gatit la prestat distractii artistice.

Oamenii ar trebui sa fie mai responsabili cu ceea ce spun in spatiul liber despre moarte. Mai intelepti. Ca sa nu provoace spaime si frici inutile.

Si nu ma refer doar la cei de la tv, desi de la ei pleaca aceste exprimari si sunt validate si pentru cei care vorbesc in spatiu public al social media.

Moartea e o certitudine, de cand ne nastem stim ca o sa murim. De ce privim viata ca pe o lupta cu moartea in loc sa o privim ca pe o calatorie spre ceva ce oricum stim ca vine?

De ce preferam incrancenarea unei ”lupte” cu presiunea de a iesi castigator (dezvoltata intens intr-o epoca concurentiala) si dezvoltam astfel frici, spaime?

Viata traita relaxat ne ajuta sa ne bucuram mai mult de ce ni se intampla. Sa valorificam mai mult fiecare clipa. Moartea e o certitudine. O putem amana cu medicina moderna, dar va fi acolo undeva in viata noastra.

Si nu ne ajuta nicio incrancenare.

3401
studio morison pink pineappleCe poti sa amplasezi intr-o gradina din secolul al XVII-lea? La aceasta constructie sigur nu te-ai fi gandit!

Ce poti sa amplasezi intr-o gradina din secolul al XVII-lea? La aceasta constructie sigur nu te-ai fi gandit!

text de Eliza Manolescu

Contrastul in design creeaza momente uimitoare. Un exemplu minunat este atunci cand amesteci ceva nou cu ceva vechi. Piramida de la Muzeul Luvru din Paris, realizata de catre I.M. Pei, este un exemplu perfect de contrast arhitectural. Nu toate proiectele trebuie să fie destul de stricte, asa cum reiese din aceasta interventie minunata a pavilionului de la Berrington Hall din Hereforshire, Anglia.

Asa cum este descris pe site-ul sau, Berrington Hall este un conac neo-clasic cu interioare fine, amplasat intr-un peisaj mirific, cu gradini, un parc si un lac, o oaza de liniste si relaxare. Echipa inventiva de artisti de la Studio Morison a amplasat un ananas gigant, roz, in forma de origami, inalt de 8 metri, chiar in gradina acestui conac. Fundatia de metal si structura de lemn sunt invelite intr-o “cochilie” roz, a carei carcasa pare sa fie pliata in forma. Pare amuzant pentru ca simti ca este atat de nepotrivit fata de mediul inconjurator, insa faptul ca este asezat intr-o gradina este foarte potrivit. Ananasul se cultiva in pamant, culoarea roz aminteste de o paleta de culori din perioada georgiana, iar forma origami este foarte asemanatoare unei flori.

Studio Morison a vrut “Look! Look! Look!” pentru a reflecta viata sociala decadenta a georgienilor si cum ar fi folosit gradinile lor.

Este cu siguranta o idee simpatica si distractiva, care aduce un zambet pe fata oricarei persoane ce viziteaza acest spatiu.

studio morison pineapple studio morison design design ananas

2200
Beauty Made to Give - HOSPICE 800x800 (1)Vacanta de iarna 2017 – De daruit: Paleta Rising Star pentru Hospice Casa Sperantei

Vacanta de iarna 2017 – De daruit: Paleta Rising Star pentru Hospice Casa Sperantei

In fiecare an magazinele Douglas au o campanie umanitara care ar putea linistit sa se cheme dar din dar se face Rai, se numeste insa Beauty Made to Give si este nu  numai despre frumusetea pe care o obtinem prin produsele de make-up, ci si despre frumusetea de a darui si de a fi atent la nevoile celor din jur.

In fiecare an de sarbatori, cei de la Douglas aleg unul dintre produsele lor cele mai spectaculoase si decid ca o parte din banii rezultati din vanzarea lui se duc spre o campanie umanitara.

Anul acesta produsul vedeta care e pus in campanie este o paleta de machiaj cat o trusa de mare make-up artist, iar banii merg la Hospice Casa Sperantei in tratamentele pentru copilasii care se afla in centru.

Nu cred ca mai e cineva care nu stie cu ce se ocupa Hospice Casa Sperantei (am scris de multe ori despre ei, sunt chiar un donator recurent), dar mai scriu o data: copiii cu boli incurabile beneficiaza de tratament paleativ in aceste centre speciale, iar grija pe care o au asistentii din centru e orientata si spre membrii familiei (sunt organizate actiuni foarte bine gandite pentru a integra copilasul bolnav in familie si in societate, sunt consiliati parintii etc)

Despre paleta magica pe numele ei Rising Star avem urmatoarele detalii.

Cele 5 aripi inferioare ale paletei contin cate 5 armonii diferite de farduri de pleoape pentru obtinerea unor lookuri diferite, de la nude la smoky intens. Pe aripile superioare ale paletei sunt situate celelalte produse necesare completarii lookului. Pentru fata sunt 4 nuante de corector, 3 bronzere, 4 farduri de obraz si un luminator, iar pentru buze exista o multitudine de nuante de ruj. Nu am uitat de sprancene, in paleta existand 3 culori pentru sculptarea si conturarea acestora. La final, Rising Star Palette ascunde un truc magic – prin rotirea partii superioare sunt dezvaluite alte 6 nuante de ruj, 3 accesorii de machiaj, 1 mascara si 1 creion dermatograf. Pretul paletei este de 125 lei.

Daca vreti sa faceti un cadou dublu de sarbatorile acestea, aceasta paleta de make up ar putea fi o bucurie pentru destinatar, dar ar insemna si o atentie si un zambet in plus pe fata unui copilas bolnavior, dar si pe fetele parintilor lui.

Beauty Made to Give - HOSPICE 800x800 (1)

3431
LEILA-SLIMANI-1024x512Vacanta de iarna 2017 – de citit: Cantec lin – Leila Slimani

Vacanta de iarna 2017 – de citit: Cantec lin – Leila Slimani

”Cantec lin” e o poveste scrisa ca un thriller despre o femeie care se angajeaza ca bona la o familie instarita din Franta.

Din primele pagini afli ca bona i-a omorit pe copiii de care ar fi trebuit sa aiba grija si de aici incolo totul e ca intr-un roman de Agatha Christie in cautarea cititorului de a intelege de ce a facut bona acest gest.

Cantec lin e o carte care e foarte foarte bine scrisa, intr-un stil minimalist, cu fraze scurte, fara multe adjective realist si cititorul parcurge pas cu pas emotiile bonei, dar si ale mamei copiilor – o avocata careia i s-a bulversat viata dupa aparitia copiilor.

Ce e cu adevarat spectaculos la aceasta carte este felul in care reuseste sa faca o radiografie a stratificarii societatii, a felului cum reda raporturile de putere intre clasele sociale, dar mai ales frustrarile celor care trebuie sa se supuna.

*

Anul acesta a fost unul in care a fost multa lumina pe personajele bona, slujnica, fata in casa – Povestea Cameristei a minunatei Margaret Atwood a fost ecranizata si realizarea exceptionala a facut ca istoria de acolo sa ajunga la foarte multi oameni. Alias Grace – o poveste scrisa de aceeasi minunata doamna Margaret Atwood – a fost ecranizata de Netflix si eroina de acolo e tot o fata in casa.

*

Cantec Lin a aparut la Editura Pandora, iar eu mi-am promis ca am sa mai caut si alte scrieri ale, deja multi premiatei, doamne Leila Slimani.

Pentru mine, lectura acestei carti a fost organica; am trait o experienta pe care n-am mai intalnit-o la o carte. Am citit jumatate intr-o seara (cartea are 180 de pagini si se citeste f usor) si, ca sa scap de tensiunea pe care mi-o aducea tehnica de scriere a doamnei Slimani, de la un punct incolo, eram mai atenta la structura narativa, la ce proceduri tehnice foloseste autoarea. In noaptea respectiva am visat ca eram luata prizoniera de un personaj ca bona din carte:))

N-am mai continuat sa o citesc pret de o saptamana, ba chiar am mutat cartea in alta camera ca sa nu ma mai bantuie, dar cand am dus-o la bun sfarsit, am devenit super fanul doamnei Leila Slimani care a fost in vizita la Bucuresti. Pacat ca, la vremea respectiva, nu citisem cartea domniei sale.

(aici puteti citi un interviu cu minunata doamna Margaret Atwood pe care l-am facut cu ceva ani in urma)

Cantec-lin_colaj

3938
tracey moffattTracey Moffatt prezinta expozitia “My horizon” in cadrul Bienalei de Arta de la Venetia

Tracey Moffatt prezinta expozitia “My horizon” in cadrul Bienalei de Arta de la Venetia

text de Eliza Crihana

La cea de-a 57-a editie a Expozitiei Internationale de Arta de la Venetia, pavilionul Australiei prezinta o expozitie solo a lui Tracey Moffatt (1960, Brisbane).

Intitulat “Orizontul meu” (“My Horizont”) si avand-o pe Natalie King drept curator, expozitia prezinta doua serii de fotografii la scara larga si doua videoclipuri ale artistei, renumita pentru operele sale care combina realitatea cu fictiunea in creatii personale, atent studiate, adesea inspirate din imagini din filme, in special cele ale epocii clasice a Hollywood-ului, cinematograful suprarealist si neorealismul italian.

Prima serie fotografica, intitulata “Rememorarea corpului” (“Body Remembers”), cuprinde zece fotografii portret, in stilul sepia, de moda veche, in care o femeie (insusi Tracey Moffatt) viziteaza o casa veche inconjurata de ruine. Pozele descriu scene asemanatoare viselor care evoca imaginile misterioase ale lui Magritte si ale lui Buñuel si ne dau indoieli subtile, lasandu-ne sa ne intrebam daca aceasta este casa in care a trait candva femeia sau este doar o viziune a viitorului? Insa, artista nu ne da un raspuns, depinde de noi si de imaginatia noastră de a gasi unul, daca este cazul.

Comparativ cu primul, “Passage”, cel de-al doilea set de fotografii, este la fel de misterios, dar viu colorat. Moffatt descrie aici un grup de personaje – o mama, un copil, un politist si o figura subtire cu palarie, pe care o numeste “intermediarul” – care, la randul sau, interactioneaza unul cu celalalt in douasprezece scene inspirate intr-o oarecare masura de estetica filmului noir al anilor ’40.

Expozitia are, de asemenea, doua videoclipuri, fiecare cate doua minute.

my horizont tracey moffatt my horizont fotografie fotografie bienala venetia expo foto venetia bienala arta my horizont my horizont

2540
Absolut_Vodka_BTS_106Cum a convins Absolut Vodka un director de imagine cu record de Oscaruri sa devina regizor?

Cum a convins Absolut Vodka un director de imagine cu record de Oscaruri sa devina regizor?

Acum cateva saptamani Absolut a anuntat noua sa campanie de imagine A Better Tomorrow – un mesaj manifest dedicata incurajarii artistilor tineri care, prin munca lor, pot schimba lumea in mai bine.

Am scris si eu la momentul acestei lansari despre campanie si despre ceva ce mie mi s-a parut surprinzator, cooptarea lui Emmanuel Lubezki in aceasta campanie in calitate de regizor.

Intre timp am mai cercetat putin si … iata-ma cu cateva informatii destinate mai ales celor care iubesc filmele.

Lubezki este unul dintre cei mai respectati DOP din toate timpurile, are 8 nominalizari la Oscar si trei statuete castigate in ani consecutivi, un record neegalat de nimeni din domeniul sau.

Dar, desi a lucrat pentru filme ca Birman, Revenant, Gravity (cele 3 Oscaruri ale sale sunt pentru aceste titluri) si desi e DOP-ul pe care-l prefera regizori ca Mike Nichols, Tim Burton, Michael Mann, Joel si Ethan Coen si e un frecvent colaborator al legendarilor Terrence Malick, Alfonso Cuarón si Alejandro González Iñárritu, Emmanuel Libezki nu e chiar genul de persoana care isi doreste atentie.

Locuieste la Los Angeles cu sotia si cele doua fiice ale sale, are 53 de ani si e dintre oamenii din spatele camerelor pe care-l opreste lumea pe strada sa acorde autografe.

Alfonso Cuaron radea acum 2 ani de el spunand ca, odata cu cel de-al 3-lea Oscar al lui, traieste si cel mai mare cosmar: e in atentia lumii la nivel global.

Dupa al treilea Oscar, in camera verde, imediat dupa ce a primit statueta, un reporter l-a intrebat daca se va duce vreodata spre regie. A spus atunci ”Poate. Dar numai daca sunt sigur ca pot face lucrurile intr-un fel pe care nimeni altcineva nu le face”

Pentru ca ceea ce stiu americanii, dar mai putin noi (care nu avem cultura de a vorbi mult despre oamenii care se ocupa de partea tehnica in cinematografie), este ca Emmanuel Lubezki nu face decat proiectele in care crede 100%. Daca accepta el un film, inseamna ca poate sa faca ceva unic si mai inseamna o carte de vizita foarte buna pentru viitorii investitori in film. (s-a implicat de-a lungul timpului in productii independente pentru care s-a strans ban cu ban, dar si in productii uriase ca Revenant, criteriile fiind unele artistice. De la care de altfel n-a facut rabat, l-a tinut ore in sir in frig pe DiCaprio pentru cele mai bune cadre).

Deci de ce e Emmanuel Lubezki parte din proiectul Absolut – A Better Tomorrow?

Pentru ca e un proiect care seamana cu el, un proiect care vorbeste despre o lume in  care oamenii sunt liberi sa iubeasca pe cine vor, toti oamenii si sexele sunt egale, oamenii sunt liberi sa se exprime, iar companiile sunt oneste si transparente.

In plus cred ca e foarte frumoasa extensia campaniei care pune lumina pe ideea ca toti oamenii au dreptul sa se exprime liber, creativ, indraznet si ne provoaca pe fiecare dintre noi cei care avem spatiul si locul potrivite sa dam o voce creativilor care nu sunt suficient reprezentati in mediul public.

De aceea, va prezint aici trei artisti pe care va recomand din inima sa-i urmariti.

Vanda Stefanescu, balerina si coregrafa, care a inceput sa dezvolte programe educative pentru copii, dar si pentru adulti, intru o mai buna intelegere a lumii dansului.  A dansat pentru companii celebre din Germania sau Spania, dar si pentru importanti coregrafi romani. Acum creeaza pentru a-si spune povestile in felul ei si o face magic.

Lilian Caraus, coregraf din Moldova de dincolo de Prut a carui activitate e cunoscuta in mediile de specialitate in Romania si in multe alte tari europene. Acum cativa ani, Lilian a creat un dans in care imbina proiectiile multi media cu coregrafiile live, un proiect care a aparut pe piata cu mult inaintea altora la nivel international. Are o trupa de dansatori magici, sunt profesionisti si super disciplinati si sigur veti auzi din ce in ce mai mult de ei.

Corina Gramosteanu, scenograf si creator de costume cu lucrari in teatrul, opera si dansul romanesc (Alexandru Tocilescu, Alexandru Dabija, Gigi Caciuleanu, Andrei Serban) dar si pe marile scene de opera din lume alaturi de Silviu Purcarete si Helmut Stürmer. Cu putin noroc, in curand veti putea vedea la Bucuresti o parte din spectaculoasele costume pe care le-a creat pentru spectacole de opera din strainatate.

Promit sa scriu mai pe larg saptamanile viitoare despre fiecare dintre ei.

Pana atunci, iata cateva fotografii rare cu Emmanuel Lubezki din timpul filmarilor noul spot de imagine Absolut, dar si spotul propriu zis.

Absolut_Vodka_BTS_060Absolut_Vodka_BTS_140 Absolut_Vodka_BTS_515

3120
kozina peruca hartieArtista Asya Kozina reinterpreteaza peruca baroca cu un fler modern, din hartie

Artista Asya Kozina reinterpreteaza peruca baroca cu un fler modern, din hartie

text de Eliza Manolescu

Urmand un stil estetic similar cu perucile ornamentale din perioada baroca si rococo, artista Asya Kozina creeaza peruci care aduc un omagiu uneia dintre cele mai scandaloase tendinte de stil din istorie. Artista a inceput sa experimenteze aceste creatii din hartie inca din 2015, in atelierul din Saint Petersburg, Rusia.

Compozitiile sunt inspirate din trecut, dar reprezinta si prezentul, prin integrarea simbolurilor tehnologiei moderne intr-unul din cele mai generoase stiluri istorice. Peruca baroca a fost initial un simbol social sofisticat al luxului. In perioada rococo, aceste peruci contineau fructe sculptate, flori si pasari. Ca sa se pastreze elementele de stil istoric, artista nu a utilizat doar simboluri moderne.

Asya Kozina proiecteaza ornamente complicate ale capului cu un puzzle de forme de hartie taiate cu precizie, ce mentin o varietate de texturi.

Aceasta serie este o combinatie de luxul vechi si nou, unde zgarie-norii se ridica in partea de sus a unei coafuri sofisticata, iar avionul este decorat cu flori si cu pene de strut. Combinatiile de elemente sugereaza caracterul multicultural al vietii moderne.

asya-kozina asya-kozina peruca hartie asya kozina arta hartie asya-kozina-peruca din hartie asya-kozina-peruca

2875
Poster 70x100 Cooking ShowUn chef italian care a lucrat in restaurante cu stele Michelin face un live cooking show la VIP Lounge Cinema City Park Lake. Vrei sa vii?

Un chef italian care a lucrat in restaurante cu stele Michelin face un live cooking show la VIP Lounge Cinema City Park Lake. Vrei sa vii?

Daca iubiti filmele vazute in cinematograf si serile rafinate in familie, saptamana aceasta puteti avea parte de o experienta unica.

Acum mersul la cinematograf e parte dintr-un ritual care include o masa rafinata, o discutie sofisticata si o intalnire cu oameni foarte speciali.

Un super chef care a lucrat in restaurant cu 2 stele Michelin – Andrea Di Gangi face un show culinar live pentru voi la Cinema City – VIP Lounge, la Park Lake, joi pe 23 noiembrie.  Atunci vor rula filmele Crima din Orient Express sau Mame bune si nebune 2.

Stiu ca nu e nevoie de mai mult ca sa va conving sa veniti joi seara la acest super show, dar – pentru ca zilele trecute am avut privilegiul sa vorbesc cu Andrea Di Gangi –  m-am gandit sa va prezint cate ceva din viata lui, o poveste care ar putea fi si ea un film, de vazut intr-o duminica seara in familie.

*

Andrea Di Gangi este unul dintre chefii pe care o sa va faca o mare placere sa-l intalniti.

Pentru el mancarea nu e o combinatie de ingrediente, ci o poveste. O calatorie prin viata si prin natura care implica istoria ficarui ingredient, cum au fost ele introduse in alimentatie de-a lungul anilor, cultura si educatia celor care au inceput sa le foloseasca.

S-a nascut intr-un sat de munte din Sicilia, o localitate veche de peste 2000 de ani unde s-a aflat Moara Imperiului Roman, localitate cu radacini adanci pentru bucataria italiana.

Parintii lui au fost apropiat de lume agastronomiei. Bunica lui Andrea a fost bucatareasa unei importante familii de aristocrati italieni, iar tatal lui a fost printre primii italieni care au avut curajul sa faca restaurante italiene in Germania. A deschis primul restaurant in anii 60, pentru ca un alt restaurant pe care l-a deschis in anii 70 sa fie considerant acum un muzeu al gastronomiei italiene.

Cu un asemenea istoric familial, Andrea a vrut sa se faca…. filosof, doar ca a plecat de acasa la 14 ani, la liceu la Palermo, si ca sa faca bani de buzunar s-a angajat intr-un restaurant. A fost remarcat de Maestro Francesco Paolo, un renumit chef din Palermo si, gratie lui, a prins si mai mult drag pentru aceasta meserie.

Talentul, experienta din familie, dar si gandirea lui foarte structurata si anticipativa au facut ca la 18 ani sa conduca unul dintre cele mai importante restaurante din Palermo si sa devina o curiozitate despre care se vorbea mult in lumea chef-ilor italieni.

Pentru ca e un spirit aventurier, pentru ca ii plac experientele, la 19 ani Andrea s-a mutat la Stockholm si a lucrat intr-un restaurant specializat in mancare asiatica, apoi in Germania intr-un restaurant cu doua stele Michelin si, undeva in calatoria sa prin lume, a ajuns in Romania.

S-a indragostit de o tanara din Onesti, s-a casatorit si a ramas aici.

Andrea crede ca in bucatarie cele mai grele lucruri sunt cele simple si este interesat de experienta pe care o ofera clientului. Spune ca la nivel international este un trend care destructureaza mancarea, iar clientului i se ofera ingredientele mixate intr-un anume fel pentru a-si prepara singur un dish.

Ce face el acum prin proiectul restaurantului VIP la Cinema City inseamna o experienta unica pentru cineva care isi doreste o seara speciala ( Andrea e in bucataria din Cinema City Park Lake, alaturi de 2 ajutoare, si pregateste tot ceea ce servesc clientii), dar inseamna si sa sadeasca seminte pentru o cultura gastronomica autentica.

Mergem la film si avem o seara incredibila pentru ca beneficiem de o cina pregatita de un faimos chef, dar si de un film pe care-l vedem in conditii de lux, pe scaune care par nave supersonice, care se transforma in canapele super confortabile si super sofisticate.

Pentru Andrea fiecare client care vine la VIP Cinema City inseamna o persoana careia vrea sa-i creeze amintiri culinare speciale. Are deja clienti care vin special pentru el serile la VIP Cinema City si si-a facut ceva prieteni printre clienti.

*

Acum ca stiti povestea lui Andrea Di Gangi, nu-i asa ca v-am facut curiosi sa-l vedeti intr-un live cooking show?

Joi, 23 noiembrie,  gateste si… vorbeste la VIP Cinema City din Park Lake. Stiu ca o sa pregateasca ceva italian foarte foarte bun si ca… o sa ne dea reteta pentru acasa. O sa ne spuna cateva trucuri cum sa facem ca si preparatele noastre sa aiba gust de … stele Michelin.

Am sa fiu si eu joi seara alaturi de Andrea si promit ca-l intreb si despre ceva retete pe care sa le pregatim si noi acasa pentru Craciun:)

Intalnirea mea cu el a fost ca  lectie de viata – mi-a povestit despre cum sa aleg ingrediente ca sa nu dauneze sanatatii, despre cum sa fac omleta sau salata de vinete mai gustoase si cum pot sa fac o pizza buna desi n-am cuptor care sa ajunga la 400 de grade si nu o pot face – ca la carte – in 7 minute.

O sa va povesteasca si voua joi seara, am eu grija sa-l intreb.

Vedem multe emisiuni cu chef-i famosi, ravnim sa putem sa gatim si noi ca in filme sau in reviste, joi seara putem trai o experienta demna de un film. Seara va fi intregita de vinurile Avincis, despre care va vom povesti lucruri foarte simpatice… sau ne vor ajuta sa vorbim mai cu spor si mai relaxat:)

Ne vedem la VIP Lounge -Cinema City Park Lake. Puteti cumpara bilete de aici.

Poster 70x100 Cooking Show

8218
Logo_A_FI_vecin_bun1000px„A FI vecin bun”- fonduri de 70.000 de lei destinate proiectelor comunitare.

„A FI vecin bun”- fonduri de 70.000 de lei destinate proiectelor comunitare.

Ne emotionam si ne mandrim cand citim despre comunitati din Romania care s-au autogospodarit, au avut idei creative care au ridicat social si economic localitati sau cartiere. Dam share pe facebook si zicem ”uite ca si la noi se poate” ca o dovada mobilizatoare ca si in comunitatea noastra ar putea fi mai bine, daca… ar lua cineva atitudine.

Dar luati atitudine?

Aveti vreo idee despre cum cartierul vostru ar putea fi mai frumos? Oamenii din vecinatatea voastra s–ar putea uni intr-o actiune care sa schimbe cu un milimetru lumea din lurul vostru?

Daca aveti, stiu ca gandul vostru prim este ” pai oricum n-avem bani ca sa facem sa prinda viata ideea”

Doar ca acum aveti!

AFI Europe România și Fundația Comunitară București lansează fondul pentru comunitate „A FI vecin bun” si pun la bataie fonduri de 70.000 de lei destinate proiectelor comunitare.

 Ai putea fi unul dintre cei care schimba putin lumea inspre mai bine in niste zone care sunt incarcate de istorie: cartierele 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Uranus, Rahova, Ferentari și zona adiacentă Parcului Carol.   

Daca locuiesti in aceste cartiere si ai o idee care sa contribuie la revitalizarea urbana i la revigorarea spiritului de comunitate, daca sunteti ONG sau un grup de initiativa, inscrieti-va ideea pana pe 11 decembrie aici – www.afitechpark.ro/afivecinbun

 

Daca va intrebati de ce aceste cartiere sunt cele vizate spre ajutorare, raspunsul e simplu si foarte frumos. Cei care construiesc cel mai nou parc de afaceri in Bucuresti – AFI TECH PARK, mai exact compania AFI EUROPE ROMANIA isi doreste sa implice si comunitatea din vecinatate in a transform azona in ceva mai frumos, in a fi mai atenti la nevoile vecinilor.

Complexul care e construieste este un parc de business de 56.000 mp., un adevărat complex urban orientat către companiile de IT&C, cu spații verzi ample și o mulțime de facilități high-tech, specifice tuturor proiectelor AFI.

 

Aplicațiile din fondul „A FI vecin bun” pot fi proiecte care ajută locuri din zonele vizate să arate mai bine, să devină mai funcționale și să creeze mai multe facilități pentru comunitățile care locuiesc acolo. Mai mult, sunt binevenite propunerile de proiecte care stimulează și susțin viața socială a zonei într-un mod incluziv, cum ar fi: animarea spațiului public și aducerea comunității împreună în cartiere. Alte idei de proiecte pot fi cele care generează o creștere a calității vieții din comunitatea locală sau cele care implică în implementare cât mai mulți membri ai comunității din zonă.

Procesul de selecție se va realiza in doua etape:

  1. Inscrieri si jurizare preliminara:

Proiectele se pot înscrie în perioada 8 noiembrie – 11 decembrie 2017

  1. Top 5 proiecte si alegerea castigatorilor:

Cele mai bune cinci echipe vor fi invitate sa aplice proiectul insoțit de detalii complete, in perioada 17 ianuarie – 9 februarie 2018. Selectia proiectelor castigatoare va avea loc dupa notarea lor si interviuri cu membrii juriului, desfasurate in intervalul 12 – 28 februarie 2018.

 

Ulterior, castigatorii vor avea la dispozitie noua luni pentru implementarea proiectului.

Imi place mult acest proiect care implica comunitatea, de aceea m-am si alaturat lui. Ce voi face eu?? Dintre proiectele inscrise unul va beneficia de ajutor meu ca sa facem o prezentare cat mai atractiva pentru a convinge juriu sa acorde finantarea.

Va doresc succes, inspiratie si ganduri bune si frumoase pentru vecinii vostri din cartierele 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Uranus, Rahova, Ferentari și zona adiacentă Parcului Carol.

Abia astept sa ne intalnim sa facem o super prezentare impreuna.

Gasiti mai multe detalii aici www.afitechpark.ro/afivecinbun.

 Info proiect

 

 

 

2990
femeie par masca(beauty) Masca pentru parul deteriorat din ingrediente naturale

(beauty) Masca pentru parul deteriorat din ingrediente naturale

text de Eliza Manolescu

Oficial s-a instalat vremea rece, iar parul tau necesita o ingrijire mai atenta. Frigul si vantul afecteaza rezistenta firului de par si il deshidrateaza, devenind uscat la atingere, fara luciu si elasticitate. Ca sa-ti recapeti stralucirea si vitalitatea parului, ai nevoie de o masca hidratanta si regeneranta. Eu obisnuiesc sa aplic o masca pentru par din ingrediente naturale, ce are efect vizibil imediat. Parul devine moale si stralucitor.

Pentru aceasta masca pentru par deteriorat si uscat ai nevoie de 30 ml ulei de masline, o jumatate de avocado, o jumatate de banana, un galbenus de ou, o lingura de miere si 30 ml de ulei de migdale.

Toate ingredientele le amesteci intr-un bol si aplici compozitia pe toata lungimea parului, insistand la varfuri. Poti sa folosesti o casca sa acoperi parul uleios si lasi masca sa actioneze 30 – 40 de minute. Apoi clatesti bine si speli parul cu samponul obisnuit.

Dupa aplicarea acestei masti, parul devine matasos, stralucitor si capata un aspect sanatos. Pentru rezultate bune, fa-ti un obicei din a aplica aceasta masca cel putin o data la doua saptamani.

2827
after art foto faustAnne Imhof premiata cu “Golden Lion” la Bienala de Arta de la Venetia

Anne Imhof premiata cu “Golden Lion” la Bienala de Arta de la Venetia

text de Eliza Crihana

Anul acesta, artista Anne Imhof a transformat Pavilionul Germaniei de la Bienala de Arta de la Venetia intr-o scena ostila pentru expozitia “Faust”. Intrarea din fata a cladirii a fost blocata cu garduri anti-revolta si este pazita de o pereche de caini Doberman. Inauntru, o podea de sticla se clatina si se intinde ca un piedestal ce porneste imediat de langa pereti.

In diferite momente ale zilei, grupuri de tineri actori imbracati in intregime in haine negre ocupa spatiul din cadrul Pavilionului si se deplaseaza fara emotie printre vizitatori, pe fundalul unei muzici “metalice” – se tarasc sub podeaua de sticla si se imbratiseaza bizar.

Fara indoiala cel mai aglomerat pavilion, “Faust” a primit prestigiosul premiu “Golden Lion” de anul acesta. A fost descris de juriu drept “o expozitie puternica si rascolitoare, care pune intrebari arzatoare despre timpul nostru”.

pavilionul german bienala Faust pavilionul german after art foto faust

2462

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!