Monthly Archives : July 2019

gigi ad hoc#devazut On the Roof – Gigi Caciuleanu si tinerii actori din Gala Hop, din nou la TNB pe 20 si 30 august –

#devazut On the Roof – Gigi Caciuleanu si tinerii actori din Gala Hop, din nou la TNB pe 20 si 30 august –

Am vazut la sfarsitul saptamanii trecute cea mai recenta dintre creatiile coregrafului Gigi Caciuleanu – On The Roof, un spectacol realizat cu 14 dintre tinerii actori care au fost selectati in Gala Hop.

Mai mult ca la oricare alt spectacol de dans, performance-urile On The Roof sunt irepetabile pentru ca in multele neprevazute care apar in spatiul strans al unei coregrafii agreate, in acest spectacol apare si o dimensiune a naturii, ingereasca daca vreti: e in spatiul liber, pe terasa Teatrului National, in Amfiteatru.

Nu mai poti controla vantul sau cate un fulg care apare ca de niciunde cum s-a intamplat in spectacolul pe care l-am vazut: o pana alba a plutit printre dansatori cateva clipe, stralucind in reflectoare. E o dimensiune noua in spectacol, verticala, catre cer, care ii da show-ului o energie in plus.

On the Roof e un spectacol despre actori si bufoni, despre puterea sunetului exprimat cu intentia corecta, despre miscarea care iti poate da o descriere a personalitatii ca si cum ai fi la o radiografie. Despre DansActorul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imaginati-va 14 tineri care nu au studii aprofundate de dans clasic sau contemporan (cativa dintre baieti cred ca au facut dans de societate sau street, in pregatirea lor de dinafara actoriei) care sustin impecabil o ora de dans intr-o poveste care are mult umor si care defineste DansActorul.

Rezultatul muncii lor luat in intregul context – au muncit impreuna doar cateva saptamani, nu au studii de specialitate – arata inca o data geniul domnului Caciuleanu: sa te poti uita la oameni si sa scoti dansatorul din fiecare personalitate – adica sa-i dai libertate, sa-l dezveti de griji si temeri macar pentru cat munceste pe covorul de dans si sa-l aduci intr-un context in care spune o poveste universala, care e inteleasa pe orice scena din lume, e… geniu.

Va rog sa mergeti sa vedeti On The Roof la Teatrul National, Amfiteatru, pe 20 si 30 august. E un spectacol de la care plecati zambind, intelegeti puterea uriasa a miscarii de dans facuta cu intentia corecta, dar si libertatea si creativitatea care pot fi rafinate si dezvoltate in spatii dinainte stabilite.

Nu o sa va ganditi nicio clipa ca tinerii de pe scena nu sunt dansatori profesionisti. Totul e creat pe personalitatea fiecaruia, doar cu ei show-ul are aceasta forma, cu alti actori cu siguranta ar fi spusa o alta poveste – in acelasi context prestabilit.

Sper din tot sufletul ca tinerii actori isi dau seama cat de importanta pentru vietile lor – si personale si profesionale – este aceasta intalnire cu geniul dlui Gigi Caciuleanu.

 Recunostinta pentru dl Caciuleanu, care isi face timp sa lucreze in Romania si sa modeleze  ( si in sensul sa ii fie model)  noi generatii. Si multumiri minunatei echipe din jurul dansului care ii creeaza spatiul si contextul sa lucreze cat mai bine in Romania.

(credit foto: Mihaela Petre )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto cover Vlad Lazarescu

3267
Village-Naturals-Therapy_Carousel880(NOU) Produse pentru bai terapeutice in cazul durerilor cronice –

(NOU) Produse pentru bai terapeutice in cazul durerilor cronice –

Stiti ca ne zic bunicii de multi ani ca atunci cand ne doare cate ceva sa mai bem si ceaiuri, nu doar medicamente.

Eu pentru durerile de muschi – mai ales la picioare si la umeri – folosesc  o solutie pe baza de Arnica, o planta care e dovedita pentru actiunile ei anti inflamatorii si relaxante.

Piata mondiala e plina de produse de baie care relaxeaza muschii si reduc durerea musculara dupa activitate sportive, dar acum exista produse care sunt targetate catre durerile cronice si oboseala.

Compania care le produce se afla in America, dar livreaza si online, se numeste Village Naturals Therapy si produce sapunuri, geluri de dus, saruri de baie care alina durerile cronice oferind bai terapeutice.

Produsele au la baza minunata arnica, ghimbirul, uleiurile esentiale.

Le puteti gasi aici, fiecare produs costa pana in 10 dolari.

Carousel_CP-880x504 Home_Hero2-880x504-Rev2-880x504 Home_Hero5-880x504-EpsomSalt_Rev-880x504 village-naturals-therapy Village-Naturals-Therapy_Carousel880

1843
foto2(personal) Ce ne-ar putea face oameni mai buni? –

(personal) Ce ne-ar putea face oameni mai buni? –

In cazul fetitei care a fost omorata la Caracal sunt atat de multe semne de nepasare, de lipsa de empatie, de indolenta incat n-ai cum sa nu te gandesti: ce ne-ar putea face oameni mai  buni?

Criminalul a mai agresat si alte femei, dar nimeni nu s-a dus la politie sa faca o plangere, femeia cu care a fost casatorit si care a divortat de el, stia ca ii violase fata dar nu s-a dus la politie, copiii – mari, mutati in alta tara cu traumele lor – nu au depus nicio plangere la politie.

 M-am uitat la filmarile de la casa criminalului si la femeile acelea simple care spuneau “am muncit pentru acest om, mi-a propus sa-mi dea bani sa ma culc cu el si am plecat”, “barbatul meu i-a facut un gard de 3 m inaltime”.

Nu mai vorbesc de ce politistii aia care au pazit poarta n-a avut unul curajul sa ignore orice ordin si sa se gandeasca ca dincolo de gardul urias s-ar putea sa mai traiasca o fata. N-a avut nimeni instinctul de adevarat salvator sau justitiar. “E ok, ni s-a dat un ordin, o sa-l respectam fara sa gandim pentru ca nu e treaba noastra sa gandim”

*

Sigur ca sunt multe hibe in sistem, incredibil de multe si, cel putin pe termen scurt, fara de scapare: mentalitatea ca te faci politist pentru ca e un loc caldut si sigur de munca, legile tampitilor de politicieni care au scos multi infractori din puscarie (iar pentru politisti n-a mai fost brusc un loc caldut, dar nici echipamente care sa-i protejeze), Sectia Speciala a procurorilor – acest sistem hitlerist care a reusit sa-i domine pe procurorii mai slabi de inger/pregatiti.

Dar dincolo de toate aceste hibe, umanitatea noastra unde e?

Unde e instinctul de supravietuire din femeia care stia ca vecinul isi violeaza fiica si n-a zis nimic. Unde sunt bunatatea, empatia din femeia care stia ca barbatul ei a construit pentru vecin un gard de 3 m pentru ca el avea o viata dubioasa si se ascundea de vecini. Unde e revolta din copiii criminalului si unde a disparut constiinta lor ca acel om are grave probleme si trebuie predat politiei?

Ne-am pierdut constiinta de a face bine, nu doar pentru noi ci si pentru altii. In lipsa educatiei, toti cei mentionati mai sus au preferat sa bage capul in nisip, sa nu isi caute dreptatea la autoritati.

Iar politistul ala tampit care i-a spus tatalui fetei “la varsta asta pleaca cu cate un baiat si vine dupa doua zile” ar trebui demis pe loc. Sunt atat de multe lucruri in vorbele lui care nu mai pot fi reparate pentru meseria lui: prostie, prejudecata, indolenta, lipsa respectului fata de cetatean, lipsa empatiei.

*

De fiecare data cand se intampla o asemenea catastrofa, ma gandesc ce as putea face eu ca sa fie mai bine.

(la Colectiv am avut grija sa donez lunar, o perioada de timp, bani direct pentru familiile catorva dintre raniti pentru ca stiam ca e un ajutor imediat, cu efect)

 Dar acum, pur si simplu, nu stiu ce ne-ar putea face pe noi toti oameni mai buni. Ce am putea face noi sa schimbam un dram din constiinta colectiva pentru a avea respect pentru propria persoana si pentru ceilalti.

Acum cateva luni cand a fost ploaia cu gheata, in cartierul meu de oameni avuti (floreasca) a fost un patinoar general. Cum in cladirea in care locuiesc sunt mai multi batrani, unii se deplaseaza chiar cu cadru metalic, am avut grija sa aflu care dintre ei are nevoie de cumparaturi speciale (apa, paine, alte alimente) pentru ca era evident ca nu vor putea iesi din casa. Rezultatul? Una dintre cele mai tinere familii din cladire m-a intrebat: dar ce interes aveti? Vreti sa cumparati ceva aici?  

Vorbim de o familie educata, cu masini scumpe, nu de o doamna care munceste in curtea unui mecanic din Caracal.

 Ce facem ca sa fim oameni mai buni? Cum ne putem ajuta intre noi ca sa dezvoltam empatia si intelegerea ca daca sunt atent la celalalt sunt atent si ma ajut si pe mine?

Ce ne-ar putea face oameni mai buni pe fiecare dintre noi? Pentru ca bunatatea si empatia ne pot salva. In cazul copilului asta care a fost ucis, daca oamenii din jurul povestii ar fi fost mai buni, mai empatici si mai curajosi, de la vecini la politisti, ar fi fost altul deznodamantul.

 

3176
Gloria Vanderbilt1(foto) A fost scoasa la vanzare casa Gloriei Vanderbilt –

(foto) A fost scoasa la vanzare casa Gloriei Vanderbilt –

Gloria Vanderbilt, doamna care a scris istoria modei cu curaj si putere de a-si trai viata cum a vrut si care a incetat din viata luna trecuta la 95 de ani, a fost bine cunoscuta pentru stilul ei de viata foarte opulent.

A facut parte dintr-una dintre cele mai bogate familii americane, a trait o viata tumultuoasa (prima caatorie a fost cand inca era adolescenta), iar educatia si mediul in care a trait i-au creat gustul pentru o viata in care fiecare obiect a fost o opera de arta.

(am mai scris aici depre viata tumultuoasa a Gloriei Vanderbilt)

Casa In care a locuit in primii ani de viata, aflata la cativa metri distanta de Central Park in New York este scoasa acum la vanzare. Casa – de fapt o vila cu 3 apartamente – e anuntata ca o cladire destinata intregii familii si are 12 dormitoare, 11 bai, 3 toalete de serviciu.

Pentru doritori se poate face si vanzare separat: penthouse-ul in care a locuit Gloria Vanderbilt – care se intinde pe etajele 5, 6 si 7 – este evaluat la 25 de milioane de dolari, in timp ce celelalte doua apartamente pot fi cumparate cu 11, 5 milioane, respectiv 13, 5 millioane.

Iata cateva imagini din penthouse-ul in care a locuit Gloria Vanderbilt.

Gloria Vanderbilt 2 Gloria Vanderbilt 3 Gloria Vanderbilt 4 Gloria Vanderbilt 5 Gloria Vanderbilt 6 Gloria Vanderbilt 7 Gloria Vanderbilt 8 Gloria Vanderbilt Gloria Vanderbilt Gloria Vanderbilt1 gloria vanderbuild

1403
customize medicine mealCulinary Medicine – un nou trend in food home delivery –

Culinary Medicine – un nou trend in food home delivery –

Un nou trend in materie de gatit si home delivery se numeste Culinary Medicine.

E un serviciu care sper sa apara si la noi. Avem deja home delivery cu meniuri pe diete in care sunt setate numarul de calorii pe zi, dar acest nou trend prezent in America se bazeaza pe mancarea pe care o primesti acasa in functie de problemele de sanatate.

Meniuri pentru boli cronice – de la diabet, probleme cu rinichii pana la Alzheimer sau dementa.

Compania care face aceste meniuri se numeste Health Meals Supreme si lucreaza cu medici din asociatiile nationale din diabetici, cardiaci sau alte probleme de sanatate.

Sigur, compania livreaza si meniuri pentru un stil de viata sanatos sau orientat pe alimente si nutrienti anti ageing.

Alimentatia nu este in locul medicamentelor pentru respectivele probleme, este doar un suport stiintific care sa faca viata pacientului mai frumoasa, mai usoara si mai … gustoasa.

Cum ziceam, sper sa faca cineva si la noi acest serviciu.

customize medicine 1 customize medicine 2 customize medicine 3 customize medicine 4 customize medicine meal home-delivery-meal-service

1616
cover 5 carti de vacanta5 carti simpatice si relaxante, dar din care inveti ceva, de citit in vacanta –

5 carti simpatice si relaxante, dar din care inveti ceva, de citit in vacanta –

Sunt dintre cei care cred vacanta trebuie sa fie pentru relaxare nu pentru carti complicate. Sa fie pentru a te curata de relele de peste an si a te imbogati, a te motiva, a te centra pe propria energie ca sa poti sa ai puterea sa o iei de la capat cand te intorci la munca.

Personal folosesc vacanta de iarna, care pentru mine a fost mai lunga in ultimii ani, ca sa fac acest ritual de curatare si motivare. Asta pentru ca oricum in restul anului citesc o carte pe saptamana si le citesc pe cele grele, nu de relaxare.

Acest text e cu lecturi pe care vi le recomand in vacanta de vara, nu neaparat noutati.

Am sa fac o postare separat cu noutatile din categoria “grea” pe care le-am parcurs in ultima vreme (unele chiar nelansate la noi).

orasul-fetelor-8829-4

  1. Orasul fetelor, cartea lui Elizabeth Gilbert

Relaxanta, amuzanta, pe alocuri cu pilde usoare si cu ceva lectii despre teatru si lumea glamouroasa din anii 40.

Am mai scris despre ea aici – cand, dupa ce am citit-o, am avut o problema cu structura cartii – dar asta e ultima dvs preocupare la o carte:) E o carte de vacanta pe care o cititi usor si care va lasa sentimente placute.

 

matusi fabuloase

2. Matusile fabuloase si alte istorisiri bucureste – Silvia Colfescu.

O carte delicioasa prin limbajul elegant, rafinat dar pe alocuri ironic. O carte care prin povestiri scurte prezinta femei exceptionale prin educatia lor, prin felul in care au ales sa-si traiasca viata chiar si atunci cand au fost puse in fata multor greutati. Puscaria in vremea comunismului, pentru origine nesanatoasa, e doar una dintre greutati. Nu e o carte trista, deloc. E o carte despre cum sa vezi frumosul si sa te adaptezi cu rafinament si eleganta si pentru a vopsi calorifere, dar si pentru cele mai mari saloane vieneze.

iubirile lui hemingway

  1. Iubirile lui Hemingway povestite de el insusi.

Despre trairile unui barbat caruia i-a placut viata, dar a vazut-o in multe nuante inchise de gri. Descriu o singura secventa. Hemingway ajunge intr-un club de jazz unde e si Josephine Baker, ea vine la el acoperita doar de o blana, in rest complet goala, si-l roaga sa plece impreuna. La iesire, un englez il ia la bataie pentru ca o voia el pe Josephine. Hemingway si dra Baker isi petrec seara intr-o bucatarie cu o sampanie de la un admirator al domnisoarei, el povestindu-i cum e prins intre doua femei – nevasta si o iubita (niciuna dintre ele nefiind dra Baker)

madame picasso

  1. Madame Picasso, cartea care urmeaza viata Evei Gouel, scrisa de Anne Girard. O excursie fermecatoare in lumea artistica franceza a inceputului de secol XX.

Eva era costumiera la Moulin Rouge, are o poveste tumultuoasa cu Picasso, ajunge in saloanele tuturor marilor scriitori si pictori ai vremii. Iubirea lor e pusa la incercare cand descopera ca are cancer si trebuie sa-i fie extirpati sanii. Pentru Picasso, boala era ceva de nesuportat. E o carte care fictionalizeaza realitatea, iubirea celor doi a existat, autoarea care e istoric si psiholog a cunoscut unul dintre ultimii prieteni in viata a lui Picasso. Dar dincolo de fictiune, cartea va da un context bun al vremurilor culturale in care a trait Picasso.

david-foenkinos---misterul-henri-pick_c1

  1. Misterul Henri Pick – de David Foekinos, o carte politista scrisa cu super umor si rafinament despre lumea cartilor, a editorilor de carte, despre cum se face un autor de carte vedeta, despre cum functioneaza televiziunile culturale. Totul cum spuneam, sub rama unei povesti politiste – o editoare cauta detalii despre un autor a carui carte ajunge bestseller, autor care n-a mai scris niciodata nimic si nici chiar rudele lui nu cred ca ar fi putut scrie o pagina de scrisoare intr-o forma literara.

 

4274
happy old people(opinie) Intre vanitate, prostie si aplicatia care va arata mai batrani –

(opinie) Intre vanitate, prostie si aplicatia care va arata mai batrani –

M-am intrebat ce va face pe cei mai multi sa incercati aplicatia care prin filtre va imbatraneste… e curiozitatea? e spiritul ludic? E vanitatea? Sunt mintea putina si memoria la fel?

Sigur, sunt dintre cei care nu si-au facut niciun joculete din acesta stupid pe facebook pentru ca nu ma intereseaza cum voi arata la batranete, sunt destul de impacata cu mintea mea si cu chipul meu si mi se pare absolut inutil sa aflu chestiuni de genul “cu ce actor seman”, “care e meseria care ti se potriveste cel mai tare”.

Nu cred ca exista cineva care se hotareste sa se faca medic sau pompier pentru ca i-a spus facebook via o analiza a trei fotografii pe care le alegi dupa inspiratie. Sau daca ia o asemenea decizie e o problema importanta la domnia sa.

In plus, n-am facut niciodata un joc din asta tampit pentru ca, fara sa fiu vreun specialist, citesc ca tot omul ce se intampla cu datele mele pe care le imprastii pe net.

Va mai aduceti aminte de scandalul Cambridge Analytica?

Niste baieti au creat aplicatii haioase prin care , de fapt, adunau multe informatii personale pe care apoi le-au folosit in profiling pentru potentialii votanti in campaniile electorale. Au lucrat in Romania, in SUA, in Marea Britanie, in Ungaria, in Polonia cam in toate tarile unde polarizarea electoratului e foarte mare si ura e imensa.

 

(FACEBOOK) saying the information likely included one’s “public profile, page likes, birthday and current city”. Some of the app’s users gave the app permission to access their News Feed, timeline, and messages. The data was detailed enough for Cambridge Analytica to create psychographic profiles of the subjects of the data. The data also included the locations of each person. For a given political campaign, the data was detailed enough to create a profile which suggested what kind of advertisement would be most effective to persuade a particular person in a particular location for some political event.

 

Acum avem aceasta aplicatie despre care Newsweek scrie de cateva zile ca e facuta de compania unui rus foarte controversat, implicat si in alte aplicatii care au fost interzise pentru ca erau considerate rasiste.

Yaroslav Goncharov se numeste domnul in cauza si are un istoric simpatic care include prietenii cu hackeri si oameni implicati in criminalitatea informatica.

Stiu ca nu o sa aveti timp de asta, dar… daca va intereseaza sa intelegeti cam ce se intampla cu datele dvs si cum functioneaza retelele de “oameni rai” va rog sa cititi cartea Natiunea Spam ( a aparut la Editura Corint, e scrisa ca pentru noi, novicii, nu e un tratat de informatica, am mai scris despre ea aici)

Sa ne uitam insa ce face aceasta aplicatie cu imbatranirea:

 However for security reasons, be wary of any app that asks for access into your personal gallery. FaceApp, like most apps, has a privacy page detailing how they use user content. There, the app does admit that they “may share User Content and your information with businesses that are legally part of the same group of companies that FaceApp is.”

“We also may share your information as well as information from tools like cookies, log files, and device identifiers and location data, with third-party organizations that help us provide the Service to you,” the privacy policy continues (via newsweek)

Avem deci un rus plin  intentii in directia criminalitatii informatice si o legislatie locala care spune ca orice companie din Rusia care colecteaza date personale le da si statului, ma rog unei institutii cu structura pt securitatea informatiilor.

Sa presupunem ca cititi putin, aveti alta treaba in viata si nu stiati toate aceste lucruri. Dar cum naiba de nu ati tinut nimic minte din Cambridge Analytica?! Anul trecut a fost scandalul, zilele astea internetul vuieste legat de amenda uriasa pe care o plateste Facebook pentru ca nu a fost atent la aprobarea aplicatiilor.

Acum aplicatia o iei din magazin, o descarci pe barba ta adica, si iti da optiunea sa o share-uiesti ca sa te lauzi la lume in retelele sociale (ca sa se creeze si efectul viral si sa mai descarce alt prosti, ma iertati, aplicatia)

Sa presupunem ca nu cititi nimic din lucrurile de genul asta. E ok, aveti alta treaba in viata si trebuie sa platiti facturi. Dar voi chiar credeti ca asa veti arata la batranete? Si la ce va ajuta mai exact sa stiti cum o sa aratati la batranete?

Nu e oare doar ego-ul vostru care vrea o validare, mai vrea sa mai atraga o data atentia grupului cu ceva? Nu e doar vanitate? Si la ce va ajuta prostia asta cu vanitatea?

Maine o sa plangeti ca e un limbaj polarizat pe net, ca oamenii nu mai discuta, doar se “pocnesc” verbal intre ei… si culmea, ati contribuit si voi la asta cu prostia vanitatii voastre.

Vi se pare ca nu doare acum, ca e ceva de amuzament, dar o sa ne doara pe toti foarte tare mai curand decat credem.

N-ar fi mai bine sa va ganditi data viitoare la ce va ajuta sa faceti un asemenea joc?!

 

 

 

2227

(inedit) 8 cladiri iconice din SUA ca si cum ar fi vazute prin raze X –

Simpaticii de la Neomam au mai facut o noua lucrare super smart, de data aceasta comisionata de un site pe nume  Angie’s List.

Sa nu credeti ca le-am furat:), imi trimit baietii de vreo doi ani cam tot de lucreaza si ma intreaba daca se potrivesc cu site-ul meu.

Cum arata pe “dinauntru” unele dintre cladirile iconice din America e tema exercitiului de aceasta data.

Si avem de la Statuia Libertatii si Metroul din New York, pana la Radio City Hall sau Casa Alba.

Proiectul isi propune sa arate structura cladirilor, felul in care au fost construite, pentru ca de vizitat ca un turist obisnuit putem fiecare dintre noi.

Iata 8 dintre cladirile iconice din America si cum le-ati putea vedea daca va uitati cu X Ray.

Casa Alba (Washington, D.C.)

01-cutaway-america-White-House 01-cutaway-america-White-House-cutaway 01-cutaway-america-White-House-cutaway-zoom

Statuia Libertatii

 

[caption id="attachment_53408" align="alignnone" width="1200"]Aerial drone image of the Statue of LIberty New York USA Aerial drone image of the Statue of LIberty New York USA[/caption] [caption id="attachment_53409" align="alignnone" width="1200"]Aerial drone image of the Statue of LIberty New York USA Aerial drone image of the Statue of LIberty New York USA[/caption]

02-cutaway-america_Statue-of-Liberty-cutaway-zoom

 Pennsylvania (Fallingwater)

 03-cutaway-america-fallingwater 03-cutaway-america-fallingwater-cutaway 03-cutaway-america-fallingwater-cutaway-zoom

 Radio City Music Hall (New York City)

[caption id="attachment_53414" align="alignnone" width="1200"]NEW YORK CITY - FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978. NEW YORK CITY – FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978.[/caption] [caption id="attachment_53415" align="alignnone" width="1200"]NEW YORK CITY - FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978. NEW YORK CITY – FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978.[/caption] [caption id="attachment_53416" align="alignnone" width="1200"]NEW YORK CITY - FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978. NEW YORK CITY – FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978.[/caption]

 

 Space Needle (Seattle)

05-cutaway-america-space-needle 05-cutaway-america-space-needle-cutaway 05-cutaway-america-space-needle-cutaway-zoom

 

 Willis Tower (Chicago)

 06-cutaway-america_willis-tower-cutaway-zoom

[caption id="attachment_53421" align="alignnone" width="1200"]NEW YORK CITY - FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978. NEW YORK CITY – FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978.[/caption] [caption id="attachment_53422" align="alignnone" width="1200"]NEW YORK CITY - FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978. NEW YORK CITY – FEB 11: Radio City Music Hall at Rockefeller Center February 11, 2015 in New York, NY. Completed in 1932, the famous music hall was declared a city landmark in 1978.[/caption]

 Trinity Church (Boston)

07-cutaway-america-trinity-church 07-cutaway-america-trinity-church-cutaway 07-cutaway-america-trinity-church-cutaway-zoom

 

Metroul din  New York City (New York City)

08-cutaway-america-NYC 08-cutaway-america-NYC-cutaway 08-cutaway-america-NYC-cutaway-zoom

1966
prince_george_charity_polo_match_car(foto) Funny –  Cei trei copii ai printului William cu Kate Middleton  au fost la traditionalul meci de polo –

(foto) Funny – Cei trei copii ai printului William cu Kate Middleton au fost la traditionalul meci de polo –

Toti cei trei copii ai printului William cu Kate Middleton au fost prezenti ieri la traditionalul meci de polo la care participa tatal lor, plus unchiul Harry.

Printul George si domnioara Charlote au devenit mai independenti si la cei 5, respectiv 4, ani ai lor s-au aventurat in jocuri separate de actiunile oficiale. Au jucat foarte mult fotbal si s-au alergat pe pajiste.

Au aparut evident multe fotografii si sunt super simpatici, cateva pot fi reclama pentru cat de incapator poate sa fie portbagajul unei masini:)

Cel mai mic dintre printii de Cambridge a cam alergat-o pe Kate  pentru ca pare pus pe descoperit lumea…

A fost si Meghan Markle la ceremonie, cu micul Archie, proaspat botezat. Evident, Meghan e criticata de presa din Marea Britanie ca e imbracata “delasator” si “prea american”.

Dar astea-s detalii, fotografiile cu copiii fac toate zambetele de dimineata.

polo3-20064802

meghan polo

megan polo

megan kate polo

megan kate polo 1prince-george-and-princess-charlotte-3

prince_george_charity_polo_match_car

kate polo

kate polo 8

kate polo 7

kate polo 6

kate polo 5

kate polo 4

kate polo 3

kate polo 2

3689
infusion-1296236_1280(personal) Supereroi printre noi: Supravietuitoarele –

(personal) Supereroi printre noi: Supravietuitoarele –

De cate ori aud ca a fost cineva diagnosticat cu cancer mi se strange stomacul si incep sa ma doara toti muschii. E o reactia organica, instant. In urmatoarea secunda imi aduc aminte de semnele lasate pe mana de o prietena care ma tinea f f strans in timp ce ii faceau chimio. Nu o durea atunci pe loc spunea ea, dar stia durerea cumplita si raul care venea in cateva ore.

Se intampla in urma cu aproape 15 ani si era primul caz de cancer – la san – diagnosticat in cercul meu de cunostinte.

Imi aduc aminte panica constanta din privirea ei, chiar si cand simteam ambitia si determinarea ca o sa lupte ca sa invinga boala. Imi aduc aminte de conversatiile noastre despre cum poate sa lupte cu puterea mintii, cu optimism si, evident, apeland la tehnologia moderna, la medicina care a dezvoltat multe tratamente avansate.

Despre cat de important e sa fie optimista si sa mearga mai departe orice ar fi.

*

Acum doi ani alte doua tinere doamne care sunt in cercul meu de prieteni au fost diagnosticate cu cancer la san. Anul trecut inca o prietena a intrat pe drumul tratamentului complicat pentru vindecarea cancerului la san.

N-am sa va spun cine sunt – unele dintre ele sunt destul de cunoscute in Romania, altele mai putin – dar cancerul nu te alege dupa notorietate. Nu te alege nici dupa nivelul de trai sau ce mananci pentru ca toate aceste tinere doamne au banii necesari sa manance bine si sa duca o viata frumoasa.

Au insa sau au avut o viata profesionala foarte stresanta, cu multe motive pentru care s-au consumat emotional, cu multe ore de munca si cu mai putin sport, mai putine plimbari prin parcuri sau week end-uri in aer liber.

*

Potrivit Institutului Oncologic Bucuresti, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de san sunt diagnosticate anual in Romania. 6000! Imens. Astazi cancerul e o boala pe care o intalnesti la 1 din 4 oameni, deci undeva in cercul tau apropiat e cineva care trece prin calvarul terapiei pentru vindecarea de cancer.

In general, cancerul de san este al doilea ca incidenta(11.6%) si al cincilea ca mortalitate (6.6%) – cifrele sunt alterate de prezenta barbatilor in studiu, pentru ca la femei e primul si ca incidenta, si ca mortalitate.

Din pacate insa, cele mai multe femei care sufera de cancer de san, ajung la medic destul de tarziu, adica în stadiul II sau III al bolii.

Prietenele mele diagnosticate cu cancer au toate peste 35 de ani. Li s-a spus ca de la 30 de ani incidenta cancerului la san e mai mare pentru ca sunt schimbari hormonale in corpurile noastre. Doua dintre ele sunt supravietuitoare, sunt cancer free dupa tratamente lungi care le-au adus dureri pe care nici nu si le puteau imagina ca le poate suporta corpul omenesc.

Pe drumul spre vindecare au descoperit nu doar limite noi ale durerii, ci si importanta de a fi impacat cu tine si de a te accepta asa cum esti, au redescoperit lucurile simple din viata si au invatat cat de important este sa ajute si ele comunitatea si pe celelalte femei aflate intr-o asemenea situatie, sa le ajute cu orice pot ele mai mult.

Dar ceea ce le-a salvat pe ele, dincolo de tratament, ambitia, pozitivismul si sprijinul familiei si al sotului, a fost diagnosticarea la timp a cancerului. Si-au facut controale periodice, au descoperit in faza incipienta boala si s-au luptat cu ea cand inca nu cotropise mult din corp.

*

Stiu sigur ca in dreptul fiecarui om care citeste aceste randuri e si o amintire despre intalnirea – intr-o forma directa sau prin prieteni si rude, cu dusmanul care se numeste cancer. Mi-ar placea sa le rugati pe supravietuitoare sa-si spuna povestea, fie si sub anonimat, aici  – unde Reteaua de sanatate Regina Maria a creat un context de marturisiri emotionante ale femeilor care stiu ce inseamna cancerul.

Cred ca sunt multe femei care au nevoie in acest moment in tara de sprijin si speranta in lupta cu cancerul, pe care le pot primi din marturisile voastre.

Cum mai cred ca marturisile voastre pot indemna femeile sa-si faca control periodic. Ca sa preia din timp lupta, in caz ca va fi nevoie.

Mergi pe site-ul Retelei de sanatate Regina Maria  si citeste despre ce investigatii poti sa-ti faci pentru diagnosticarea precoce a cancerului la san. Au creat o echipa dupa standarde internationale care te investigheaza din mai multe perspective. Tumor Board – o echipa multidisciplinara de medici cu expertiza si experienta in domeniile medicale implicate in tratamentul complex al bolii neoplazice (oncologie, radioterapie, anatomopatologie, imagistica, chirurgie oncologica, chirurgie plastica, nutritie, psihologie, etc). Accesarea Tumor Board-ului poate fi facuta de orice pacient, in orice moment de diagnostic sau tratament.

*

Indruma-ti prietenele sa faca controale periodice. Mergi si tu la control.

Si daca e sa fie, ramaneti unite si faceti-va bucurii mici care dau aripi in lupta cu boala. Eu am avut grija sa le fac prietenelor mele mici bucurii care tin de cochetaria feminina – uneia i-am facut o peruca super chic, alteia i-am facut cadou sa-si puna gene 3D la o super specialista in domeniu pentru ca le pierduse dupa chimio. Sunt nimicuri care pot aduce putina bucurie cand necazul e  mare. Dar putem face ca acest necaz sa fie cat mai mic, daca e sa fie, mergand la controale periodice.

La link-ul urmator gasiti povestile ( in versiune video) emotionante a 4 doamne care sunt super eroi – Supravietuitoare ale cancerului .

 

1868
cover muzica strategieAlexandra Stan si Andrei Leonte: Urla disperarea in noi dupa atentie?/ Ne dezbracam DE TOT ca sa anuntam noi lansari… poate poate –

Alexandra Stan si Andrei Leonte: Urla disperarea in noi dupa atentie?/ Ne dezbracam DE TOT ca sa anuntam noi lansari… poate poate –

In muzica internationala se investesc foarte multi bani in studii si campanii destepte de promovare.

Se fac congrese, se aduc minti luminate in micro data care dau tendinte si proiectii pe nevoile publicului, apoi se lanseaza piesele in directa legatura cu toate acestea plus calendarul, plus zona geografica/ piata pe care se lanseaza cantecul.

La noi…

Avem doua exemple exceptionale de campanii de promovare… ambele in pielea goala.

Iata anuntul Alexandrei Stan pe facebook pentru noul ei cantec

Screenshot_20190630-182723

Iata coverul de pe youtube pentru noul cantec al lui Andrei Leonte (fost castigator de Xfactor)

leonte cover lyric

Cred ca e o imagine perfecta si a nevoilor romanilor care asculta muzica romaneasca, dar si a priceperii unora dintre cei din industria noastra muzicala. De ce sa mai facem strategii, de ce sa mai facem analize, de ce sa mai muncim coerent si consistent sa construim un brand?

Urla disperarea in noi?

Ne dezbracam si gata…

Problema apare cand publicul o sa vrea si mai mult… si dupa dezbracat ce mai facem?!

6288
ilustratie chirica control(#devazut) Andreea Chirica – de la ilustratiile din The Guardian si LA Times pe un perete din Control –

(#devazut) Andreea Chirica – de la ilustratiile din The Guardian si LA Times pe un perete din Control –

Unul dintre cele mai importante cluburi din Bucuresti, Control Club isi transforma unul dintre peretii din curtea interioara intr-o expozitie de arta urbana.

Tag Your Ideas e numele proiectului care artistii romani sunt invitati sa creeze o poveste urbana expusa intr-un spatiu neconventional.

E o initiativa foarte simpatica si pentru ca va atinge un alt public decat cel al galeriilor de arta si al muzeelor, dar si pentru ca tinerii artisti vor avea lucrari noi – deci vor fi pusi la munca:)

In fiecare luna va fi un alt artist expus pe peretele Control din curtea interioara a clubului, artistii find ales de curatorul proiectului Eugen Radescu.

ilustratie chirica control

Primul artist care expune este Andreea Chirica, un autor de ilustratii si romane grafice cu un important ecou international – a participat la Comic Con New York, Salonul de banda desenata de la Barcelona. A publicat banda desenata si ilustratie in The Guardian, Die Tageszeitung, LA Times, a expus la Kunstraum Walcheturm Zurich, Visual Kontakt Cluj, Creart Bucuresti, Centrul Mora Bucuresti, ComiXconnection  Zagreb, Bratislava.

Iata o ilustratie dintr-o serie pentru The Guardian pe care o gasiti integral aici

chirica 4

Lucrarea de la Control e realizata in colaborare cu aplicatia Clever si isi propune sa fie o pledoarie pentru explorarea Bucurestiului.

Lucrarea e expusa incepand de maine, la Control Club. Vernisajul va fi la ora 20.00 in prezenta artistei si a curatorului Eugen Radescu.

Mai multe lucrari ale Andreei Chirica pot fi gasite pe contul ei de instagram.

TAG YOUR IDEAS_Andreea Chirica

1604
howard-stern-comes-again-9781501194290_hr(decitit) Howard Stern-Comes Again – Sfaturi despre interviu de la unul dintre cei mai controversati intervievatori din lume –

(decitit) Howard Stern-Comes Again – Sfaturi despre interviu de la unul dintre cei mai controversati intervievatori din lume –

Stiu ca e vacanta si e vremea informatiilor relaxante si amuzante, dar daca vreti cumva sa faceti ceva teme de vacanta, iata o carte minunata.

Howard Stern – Come Again, o carte in care analizeaza o parte din cele mai importante interviuri pe care le-a facut celebrul realizator de radio.

Cartea nu este tradusa la noi, dar o puteti cumpara de pe amazon atat in format print, cat si kindle.

Howard Stern este un realizator de radio care a devenit celebru in America odata cu interviurile sale super scandaloase in care ii punea in situatii dificile si de multe ori vulgare pe invitati.

In ultimii ani Stern a facut un switch in directia interviurilor lui si de la provocari dubioase a ajuns la interviuri conversatii ca pe canapeaua unui terapeut.

Cartea analizeaza greselile pe care le-a facut in interviurile de peste ani, explica motivatia lui pentru decizia de a avea o asemenea structura a interviului, vorbeste despre regretele sale (despre impactul negativ pe care l-au avut unele interviuri asupra vietilor subiectilor, in ciuda audientei lor) si analizeaza motivatia transformarii noilor interviuri.

howard-stern-comes-again-9781501194290_hr

Daca nu sunteti implicat in meseria asta cu interviuri, doua precizari.

1.Pe lista lui Howard Stern de intervievati s-au aflat de la David Letterman pana la Donald Trump, de la Robin Williams pana la Bono, Maddona, Jerry Seinfeld, Harvey Weinstein, Paul McCartney, Sia, Lady Gaga, Jimmy Kimmel, Ed Sheeran si multi multi altii. Vorbim de interviuri de 40 de minute, live, la radio, interviuri de personaj, de personalitate, despre viata si activitatea intervievatului.

 

  1. In functie de suportul media pe care este expus, interviul are o alta tehnica. Sigur ca vorbim de intrebare- raspuns peste tot (radio, tv, support scris – print sau online), dar un interviu de regim live are o alta tehnica decat unul inregistrat, unde mai poti edita si schimba ordinea intrebarilor/raspunsurilor pe parcurs ce creste intimitatea si confortul intre intervievat si intervievator. In plus tehnica pentru un interviu live la radio e diferita de un interviu live la tv sau pe o scena, la o conferinta.

Ca o paranteza, e o tehnica diferita si cand faci un interviu “via email” pentru ca subiectul citeste toate intrebarile din primul moment si isi va doza in zona lui de confort raspunsurile, dar si o alta tehnica daca faci un interviu prin telefon – unde subiectul nu vede reactia intervievatului, se simte si mai nesigur si atunci trebuie creat confort pe alte cai.

*

Howard Stern vorbeste despre interviul live, la radio. Explica structura ordinii intrebarilor lui bazata pe faptul ca audientele la radio se fac pe sfert de ora si cum urmareste sa mentina atentia publicului pe sferturi de ora.

howard stern audiente

Stern, care in ultimii ani a trecut prin ceva incercari personale si a facut si multa terapie, are relaxarea sa povesteasca despre ego-ul care i-a afectat interviurile.

Cu cat avea mai mult succes, cu atat il punea mai mult in inferioritate pe intervievat, iar interviul devenea mai degraba despre el decat despre personalitateape care o avea alaturi. (la o scara mai mica, dar si pentru ca nici nu avem oameni atat de bine pregatiti in tehnica interviului nici asemenea subiecte, intalnim si la noi asemenea deraieri: numarati de cate ori apare in interviu “eu” din partea celui care pune intrebarile, sau de cate ori intrebarea e doar ca sa-l puna in valoare pe cel care face interviul, sa arate ca e destept)

Astazi, la Stern dupa zeci de interviuri, dar si dupa multe greseli, tehnica de interviu s-a rafinat si subiectul este pus in valoare, generand marturisiri de alta natura decat cele vulgare din primele emisiuni. E un exemplu cu Madonna care spune “ma simt ca la psiholog” dar se duce mai departe in raspunsuri in cateva marturisiri incredibile.

howard stern invitat pus in valoare

Stern mai povesteste despre saptamanile si lunile de documentare, pregatire pe care o face impreuna cu echipa lui de 20!!! de oameni, despre zecile de intrebari pe care le are pregatite, pe care le citeste si reciteste de multe ori inainte (e atat de obsedat incat, fix inainte de live, un asistent ii citeste toate intrebarile si insemnarile cu voce tare, ca sa acceseze si memoria auditiva, nu doar cea vizuala).

Unul dintre cele mai emotionante fragmente e cel legat de regretele fata de subiectii pe care, din cauza egolui lui si dorintei de a iesi in evidenta mai mult decat invitatul, i-a umilit in intrebari.

hoard stern regrets howard stern regrete robin

*

Howard Stern – Comes Again contine transcrierile multor dintre interviurile lui Sern, fiecare avand in fata o analiza de context – de la cum au fost negociate prezentele invitatilor, pana la documentare, alegerea intrebarilor, contextul personal al lui Stern in raport cu invitatul si, mai ales, greselile pe care le-a facut.

E o carte pe care o recomand din inima pentru oricine vrea sa faca meseria de jurnalist. E despre perfectionism, despre a-ti face meseria cu pasiune, a accepta ca ai luat-o si pe aratura din spirit de competitivitate.

howard stern final

 

 

2479
austin_butler_ansel_elgort_aaron_taylor_johnson_harry_styles_and_miles_teller_5 dintre cei mai cool actori tineri se lupta pentru rolul lui Elvis Presley in noul musical al lui Baz Luhrmann –

5 dintre cei mai cool actori tineri se lupta pentru rolul lui Elvis Presley in noul musical al lui Baz Luhrmann –

Domnul care a facut din Romeo & Juliet, cel mai cool musical al anilor 90, care a adus pe ecrane Moulin Rouge si The Great Gatsby, adica Baz Luhrmann, pregateste un film despre viata lui Elvis Presley.

american-rock-singer-elvis-presley-wearing-a-white-news-photo

Noul musical vine pe valul despre care vorbeam acum cateva zile (cand anuntam ca domnul Spielberg face un film inspirat de West Side Story), val care tot creste de la La La Land, Bohemian Rhapsody si Rocketman…

Batalia este pentru rolul principal pentru ca in acest moment dau teste 5 tineri actori foarte in voga.

Ansel Elgort, tanarul pe care il vedem in vara asta in the Goldfinch (Sticletele), dar are are si rolul principal in West Side Story al lui Spielberg, e in capul listei de casting.  Asta inseamna ca fie e super super talentant (eu nu l-am vazut in nimic pana acum), fie are un super agent care sties a-l promoveze foarte bine.

Alti tineri care sunt printre favoritii de a fi vitorul Elvis pe ecran sunt  Aaron Taylor-Johnson, care a jucat in  Avengers: Age of Ultron si minunatul  Miles Teller pe care-l stim din Whiplash (si care o sa fie in noul Top Gun)

Pentru succes la pustoaicele din aceasta generatie se iau in calcul si numele lui Harry Styles, fost cantaret in One Direction, acum actor, dar si Austin Butler, care e vedeta de seriale tv.

(iata-i pe frumuseii care se lupta pentru a fi Elvis pe ecran, de la stanga la dreapta -Ansel Elgort, Aaron Taylor-Johnson, Miles Teller, Harry Styles, Austin Butler)

austin_butler_ansel_elgort_aaron_taylor_johnson_harry_styles_and_miles_teller_

Un rol a fost deja atribuit: Tom Hanks va fi colonelul Tom Parker, managerul lui Elvis care i-a controlat viata in orice aspect.

Altfel, modul in care si-a administrat cariera Baz Luhrmann ar putea fi o lectie pentru multi: dupa o cariera de foarte mare succes in teatru, a facut 5 filme – toate muncite in 4-5 ani, toate cu super premii, fiecare schimband putin industria. Bonus, acolo unde a fost musical – a scris si o parte din muzica pentru coloana sonora.

2106
Jake Gyllenhaal and Tom Holland(video) Emotionant: Noul Spider-Man Tom Holland a vizitat un spital de copii –

(video) Emotionant: Noul Spider-Man Tom Holland a vizitat un spital de copii –

Noul film cu Spider Man , Spider-Man: Far From Home, are premiera mondiala chiar astazi 2 iulie si, parte din Campania de promovare a fost o excursie a personajelor principale la un spital de copii din Los Angeles.

Copiii au vazut filmul in avanpremiera intr-o sala special amenajata, apoi Tom Holland, Zendaya, Jake Gyllenhaal au fost actorii care au facut o tura prin saloanele copiilor.

Sigur ca e PR, sigur ca au mai facut si altii asemenea vizite, dar uitati-va in filmulet la bucuria copiilor. Si mai ales uitati-va la efortul lui Holland de a fi pe placul celor mici si de a se pune la mintea lor, de a face salturi etc. Asta e nepretuit.

La noi, Spider-Man: Far From Home, intra din acest week end in cinematografe.

-spider-man-chla-3-exlarge-169 Jake Gyllenhaal and Tom Holland -spider-man-chla-2-exlarge-169

2502

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!