cadoucadou

3 reguli pe care le urmez cand e vorba de cadouri. Plus trei carti despre maniere in care sunt detalii despre cadourile cu clasa

E perioada in care ne preocupam mult sa gasim cadouri simpatici pentru cei dragi. Ca sa fim un ajutor pentru Mos Craciun si sa facem amintiri frumoase.

Sper ca pentru cei mai multi dintre noi a darui este mai mult decat un simplu schimb fizic de lucruri, ci este un mod de a comunica si de a trimite un mesaj destinatarului cadoului.

Asta pana intram in panica pentru ca nu mai avem timp, e aglomeratie ingrozitoare in mall-uri si vrem doar sa ne facem datoria si sa scapam de nebunie.

Dar atunci cand te gandesti si alegi ceva semnificativ, cadoul devine o expresie a ceea ce simti si o dorinta de fericire pentru cei care il primesc.

Cateodata poate sa fie si reversul si, pentru ca nu am fost atenti, e posibil sa jignim pe cineva cu cadoul pe care il facem…

Eu sunt dintre cei care daruiesc pe tot timpul anului si ma enerveaza presiunea cadoului “la punct fix” pentru ca nu vreau sa dezamagesc pe nimeni.

Imi place sa dau mai departe dintre darurile pe care le primesc de la tot felul de branduri in calitatea mea de persoana cu ceva mai multa expunere in online, pentru ca tot timpul ma gandesc ca, daca pun fotografii in social media cu ce am primit, exista vreun prieten care poate isi doreste ceva anume.

Dupa ce am depasit stress-ul ca se gandesc ca le dau lucruri care mie nu-mi trebuie, unii dintre prietenii mei au invatat sa intrebe daca le dau lor x lucru si asta ma bucura foarte tare pentru ca e ceva care fie le trebuie, fie le place.

Pentru restul cadourilor am o strategie in trei pasi descoperita in cartile despre manière si politete pe care le-am citit si la care ma intorc din cand in cand. (las la final si niste titluri de carti)

Pasii de urmat sunt asa.

  • Observatia pe parcursul anului, nu atunci cand ti-a ajuns cutitul la os.

Trucul este sa fii atent la ceea ce spun oamenii si care sunt interesele lor. Ce le place si ce nu le place. Genul de lucruri pe care le folosesc si pe care le impartasesc.

  • Personalitatea celui care primeste darul da indicatii si despre nevoile lui de rasfat.

Cred ca deviza unui cadou e “ceva ce-si doreste omul dar nu ar da banii pe acel item pentru ca are alte prioritati financiare”. Hobby-urile omului arata si nevoile pe care le poti acoperi pentru a-i face o bucurie.

Daca picteaza, ii poti lua instrumente de pictura; daca ii place sportul, ii poti lua echipament pentru sportul preferat.

Bine, poti face si glume sub forma de invitatie pentru a-l indruma catre un nou hobby.

  • Creativitatea targetata pe personalizarea darului poate emotiona si poate crea o amintire frumoasa.

Am vazut zilele trecute o idee de cadou de la o creatoare de  bijuterii care poate face brose minimaliste cu profilul chipului destinatarului.  Atelierul de bijuterii care face aceste minunatii e aici https://www.oval.store/

Iar aceasta este o brosa postata de fosta mea colega Sanziana Pop cu chipul fiicei ei.

Genul asta de cadou se tine minte o viata intreaga… si indifferent de valoarea lui e nepretuit.

Calea pentru un cadou frumos e sa renunti la rutina si cu putina atentie puteti sa spuneti adio acelorasi lucruri vechi si plictisitoare cumparate la vrac.

iata si cartile despre care spuneam, pe toate le am in format kindle:

Leave a Comment


1 × = three


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!