si-a facut dan boerescu blog. cu papa bun si rafinat.
m-am uitat pe repede inainte, pentru ca e dimineata si am de scris, nu vreau sa mi se faca pofta de cine stie ce delicatesa care e pe acolo.
se intimpla sa-l stiu pe dan si dincolo de scrierile lui din playboy si tocmai de aia ii pun link-ul blogului aici.pentru ca, pentru el, mincarea chiar e o pasiune.
si, din cauza lui (stie el de ce), nu mai cumpar vin din supermarket decit pentru gatit. si cum nu prea gatesc…
Intre altele, vinul din supermarket e depozitat ca naiba (temperatura, lumina, vibratii) si, oricit de bun ar fi la origine, se strica. Vinul e o fiinta vie si sufera.
…Dar, chiar si pentru gatit, uneori merita sa investesti in vin: cu cit e mai bun vinul folosit la gatit (fezandat/marinat/sosuri etc.), cu atit va fi mai buna mincarea!
Cristina, astept sa-mi povestesti reusita acestei experiente gastronomice! Cu multumiri, Dan Boerescu/Bucatarescu
dane, cred ca in curind o sa te ia la bataie proprietarii de supermarketuri ca le strici vinzarile.:)
f misto site-ul, m-am uitat mai pe indelete pe seara.
cind imi fac curaj sa gatesc ceva de acolo, te anunt:)
De ayi, incepe Festivalul de Gatit in Aer Liber, in fata Casei Poporului. Maine, la ora 15.00, am o demonstratie cu Patria Vinum, iar duminica, la ora 13.00, pe scena mare, un recital de gastronomie interbelica sustinut impreuna cu restaurantul Marul de Aur. Nu va lipsi nici muzica de carciuma veche (Zaraza etc.), interpretata de orchestra … Nicu Gigantu! Tot azi, sper sa-mi parvina la targ primele exemplare din noua mea carte – MANCARURI DE ALTADATA, VINURI SI VECHI BAUTURI ROMANESTI. Iti pastrez un exemplar!