in urma unui articol pe care l-am scris pe blog acum mai bine de o luna, astazi a venit in vizita Starbucks la noi in redactie sa ma convinga ca au cafea buna.
Raluca, expertul Starbucks, mi-a dat satisfactie in primele 5 minute fiind de acord cu mine, ca majoritatea produselor pe care ei le servesc sunt mai degraba cocktailuri pe baza de cafea, nu cafea.
iar pt mine cafeaua insemna gust plin, amar, voluptos, pe alocuri greu, dar pur… fara zahar, fara lapte, fara alte mirodenii.
dupa care raluca a trecut la asalt.
am degustat doua cafele, una cultivata dintr-o zona cu citrice, Ethiopia Sidamo, cealalta dintr-o zona vulcanica (nu mai stiu cum se numea, dar era preferata ei si venise cu ce-i placea ei mai tare ca sa ma convinga ca are dreptate si cafeaua Starbucks e buna)
si-a inceput sa explice smekerii:
pt fiecare gen de cafea (in functie de zona in care a crescut, uleiul din boaba de cafea a colectat anume arome) se potriveste o prajitura. sau un fruct.
si-asa m-a lovit f f tare cu ethiopia sidamo servita linga o felie de portocala.
super vesela cafeaua, cu aroma intacta, cu gustul ei delicat pe papile, dar fresh indulcita de portocala.
di-vin.
cealalta cafea, pe care am degustat-o cu praji de cioco, era mai greutza, mai voluptoasa, cam ca un parfum de seara care sta mai mult pe tine.
am aflat si smekerii din cafenele starbucks, dar ma gindesc sa scriu o povestire cu o zi intr-o cafenea, daca ma lasa ei sa stau acolo si sa ma uit la toate cele…
*
la starbucks, boabele de cafea din acelasi pachet pot avea o soarta diferita in doar 60 de minute: unele pot ajunge sa fie o bautura calda, care sa inveseleasca oamenii, inainte de o zi de munca, altele pot sfirsi in cosul de gunoi, pentru ca le-a expirat timpul.
cei de la starbucks risnesc cafeaua si, pentru a-i exploata aroma si puterea la maximum, pulberea rezultata are un termen de viata de doar o ora. ce nu s-a consumat in prepararea bauturilor pe durata a 60 de min este aruncat.
iata tensiunea dintr-un bob de cafea:)
*
btw, tocmai ce mi-am mai fct o tura de cafea acasa -ethiopia sidamo bold-, pe care o savurez impreuna cu mandarine pregatindu-ma pt o seara f f lunga de scris.
asa ca domnul Costin (nu va cunosc dar am auzit ca sunteti expertul sef Starbucks), va rog sa o premiati pe Raluca. si-a fct f bine treaba.
buna,
starbucks este un brand puternic , dar la fel imi pot exprima opinia~ nici mie nu imi place si o consider un fel de ‘lapte cu cacao’,
imi place cafeaua adevarata,,,,nu pot trai fara cafeaua de dimineata ,i love nespresso , lavazza,illy, segafredo product.
cele bune alaturi de o cafea adevarata
dadada, si eu cred la fel, doar ca nu stiam ca si starbucks are “cafea adevarata”
tocmai ce mi-am cumparat eu. si e f buna:)
oh, citind asta de dimineata, parca ma energizez. 🙂
Nici mie nu-mi place Starbucks. Vine cineva sa ma convinga de contrariu?
Mi se pare amuzant ca intara asta nimeni nu vorbeste despre aroma unei cafele proaspat prajite. Oare unde pot gasi cafea proaspata in Bucuresti? Stie cineva? 🙂
Incercati Kimbo 100% Arabica – Top Selection Espresso de la KIMBO Caffe – Napoli, Italy.
Cele mai bune boabe de cafea din America Centrala si Brazilia !
L’eccelenza dell’espresso al bar.
“Come con arte va preparato cosi con arte va bevuto”
cafea de cea mai buna calitate gasiti in piata gemeni la magazinul “Sarkis M. Sarkissian ” unde se prajeste cafea aproape in fiecare zi iar soiurile sunt din toata lumea si pot fi macinate in functie de dorinta dumneavoastra
[…] acum câteva luni a scris un articol nedumerit despre cafeaua de la Starbucks È™i s-a trezit cu o vizită neaÈ™teptată în plină redacÈ›ie Tabu, iar acum va avea ÅŸansa să-ÅŸi încerce propriile nebunii în cadrul aceleaÈ™i experienÈ›e de a […]