imaginati-va o cina in aer liber, intr-un decor somptuos, cu mincaruri fine, fresh care imbina bucataria italiana cu bucataria moleculara (inovatiile acelea uluitoare care-ti explodeaza intr-o multime de arome si texturi in gura), plus 30 si ceva de invitati care mai de care mai rafinati.
cina asta va exista si eu am treaba cu ea:)
***
din aceasta saptamina sunt implicata intr-un proiect creativ f f simpa. o ajut pe Ana Wagner, artist plastic si magician in portelanuri, in crearea unui obiect care va fi piesa centrala pe masa la aceasta cina foarte speciala, parte din proiectul Collaborazioni, sustinut de Peroni.
mai avem ajutoare inca doua echipe creative: Adrian Oianu cu Alex Moise, plus chef Roberto dal Seno si Cristina Mazilu, primii au in grija modul in care masa poate fi ornata prin vestimentatie, cei din urma au in grija meniul: reinterpretarea gastronomiei italiene intr-o maniera inovatoare.
***
prima intilnire de lucru a fost marti seara, cind desigur Roberto ne-a gatit niste minunatii.
Ana are deja o idee despre obiectul nostru, dar ne-ar placea sa auzim si parerile voastre. De saptamina viitoare incepem documentarile, schitele (mai mult ea), productia obiectului (tot mai mult ea). Eu voi fi un sfatuitor simpatic si promit sa va spun povestea obiectului pe care-l vom aseza pe masa, la loc de onoare.
Am stabilit ca va fi portelan alb, desenat cu albastru si poate argintiu/auriu. restul va povestesc pe parcursul evolutiei evenimentelor
***
ce au facut celelelat echipe si care e stadiul proiectelor lor , puteti afla aici
Foto: Griffon& Swans
sfesnic
Se da mare dineu in cinstea celor 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta. Sursa de inspiratie.
[…] proiect initiat de Peroni si va crea un obiect de decor care va fi piesa centrala in cadrul Collaborazioni – o cina rafinata in aer […]
[…] cum a decurs prima mea intilnire cu Ana Wagner legata de acest proiect puteti citi aici […]