cover retete salata 10 mincover retete salata 10 min

Trei salate exotice care se fac in mai putin de 10 min

Zilele trecute am primit un dar special de la Scandia Sibiu cu TOATE produsele lor, habar nu aveam ca sunt atat de multe.

Aflasem cu cateva zile in urma ca de ceva vreme Scandia Sibiu a eliminat aditivii, colorantii, conservatii si e-urile din toate retetelor de pateuri si mancaruri, pentru gustari rapide fara nici un compromis.

Si daca tot am descoperit noi produse , am zis sa le incerc in niste salate.

Stiti ideea de la care plec pentru gatit: sunt momente in care e timp pentru a pregati mese sofisticate, dar in cele mai multe cazuri, se pot gati si in timp foarte scurt lucruri care sa fie foarte foarte gustoase si sa fie foarte speciale.

Iata trei retete de salata, care nu seamana cu nimic din ce ati mancat pana acum si care se fac in mai putin de 10 minute, fiecare.

Toate aceste trei retete de salata sunt genul de masa la care nu mai ai nevoie de paine , genul de salata pe care poti sa o iei in caserola ermetic inchisa pentru masa de pranz.

Si… toate au o masa calorica mica, dar multe vitamine pentru ca… ce sa facem suntem femei si ne preocupa silueta.

salata cu pui in sos alb mei si patrunjel

Salata cu pui maruntit in sos alb Scandia Sibiu si mei (pt doua portii)

Ingrediente

O ceasca de mei

O jumatate legatura patrunjel

Doua fire de ceapa

6-7 rosii cherry

O conserva Scandia Sibiu pui maruntit in sos alb

Un ardei gras (mic) rosu

Mod de preparare

Se pune meiul la fiert cu o ceasca si jumatate de apa si dupa 7 min apa va fi absorbita integral in mei.

Intre timp se toaca legumele si se pun intr-un bol mare. Se lasa putin meiul sa se raceasca si apoi se adauga peste legume impreuna cu conserva de pui maruntit in sos alb Scandia Sibiu. Se amesteca si se serveste.

Rezultatul este foarte foarte delicios, sosul de la pui este usor acrisor si in combinatie cu patrunjelul si rosiile rezulta arome minunate. Meiul da o baza consistenta salatei, iar ceapa si ardeiul gras dau dulceata combinatiei.

E o sursa bogata de vitamine si e o salata f f sanatoasa si are o aroma de tinuturi orientale.

salata cu porc in sos picant mazare si porumb

Salata cu porc maruntit in sos picant Scandia Sibiu, mazare si porumb

Ingrediente (pt 4 portii)

O conserva mica de porumb

O conserva mica de mazare

O rosie

O ceapa rosie (medie)

Tortillia Chips

O conserva Scandia Sibiu porc maruntit in sos picant

Mod de preparare

Prepararea e cea mai simpla dintre ce va puteti imagina. Se taie ceapa si rosia in cubulete, se desfac conservele de porumb si mazare, se elimina apa si se pun cu toate intr-un bol, se pune conserva de Scandia Sibiu porc maruntit in sos picant. Se amesteca. Se zdrobesc pe un tocator cateva chipsuri tortilla care se adauga in salata. Se serveste cu chips-uri alaturi.

Nu se adauga sare pentru ca atat chipsurile cat si conserva de porc in sos picant contin sare. Rezultatul e o mancare f exotica, in care gasiti texturi diferite si o multitudine de arome. O sa va ganditi putin la mancarea mexicana.

salata cu pui in sos scandia

Salata de pui maruntit in sos Scandia cu fusilli, menta si masline (2 persoane)

Ingrediente

O mana de salata de valeriana

O mana de menta

O cana de fusilli

Un ardei rosu

Masline

O conserva Scandia Sibiu pui maruntit in sos Scandia

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert, intre timp se taie marunt salata, menta si ardeiul rosu. Se pun pastele fierte peste, se adauga puiul maruntit in sos Scandia, se amesteca si la sfarsit se adauga maslinele.

Mancarea rezultata, gratie sosului din pui si a mentei, are o aroma foarte racoroasa si foarte exotica. Este extrem de usor de preparat si e foarte foarte gustoasa.

 

Pentru toate cele trei salate pot certifica prietenii mei care au gustat si au declarat ca sunt foarte bune. Ce as vrea sa mai remarc, pentru ca nu stiam pana acum de aceasta gama minunata de Maruntite de la Scandia Sibiu este ca pot fi un ingredient magic pentru o multime de salate. Sosurile in care sta carnea (de pui sau de porc) sunt f f bune si m-am gandit in timp ce gustam ca, practic, as putea sa combin orice in salate pentru ca ma vor salva sosurile.

Oricum, incercati variantele mele cu incredere. Desi intial credeam, ca salata cu mei va fi preferata mea (imi place f f mult meiul), salata cu influente mexicane cu carne maruntita cu porc in sos picant a batut orice asteptare. O sa va placa sigur sigur.

 

 

2 Comments Published

9 years ago / Reply

La salata mexicana cred ca ar merge in loc de mazare niste boabe de fasole rosie, tot din conserva 🙂

9 years ago / Reply

Arata super!

Leave a Comment


9 × = eighteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!