astazi, dupa mai bine de 7 ore in cafeneaua Starbucks din American House am dezvoltat o teorie legata de culori, ore, haine si… cafele.:)
*
La 6 dimineata oamenii se imbraca precum lumina de afara, ca animalele de prada, sa se piarda printre strazi, sa se ascunda printre alti oameni. Dimineata, cind inca nici n-a rasarit soarele, e ora negrului, a griului inchis sau a maro-ului. Astia-s oamenii care beau cafeaua cu mult zahar, viata lor are nevoie de un pic mai multa dulceata ca sa poata zimbi.
Pe la 9 apar oamenii-n bleumarin, albastru, verde. Culorile se mai deschid, cafeaua e altoita cu lapte, intervine cappuccino-ul vesel si amuzant.
Pina la prinz apar si roshu, roz, alb, galben sau culori in/cu forta. S-ar potrivi cu un expresso care se bea in 10 secunde pentru ca altfel e “expirat”. Dar cei care poarta culorile astea au curajul sa incerce orice bautura.
*
Astazi la Starbucks m-am gindit ca personalitatea noastra poate fi ghicita-ntr-o cafea.
Nu in genul ala de ghicit – in zat – ci in preferinta noastra pentru o anume bautura pe baza de cafea sau o cafea pura (ca expresso).
“Uneori nu cunoastem clientii dupa nume, ci dupa bautura lor preferata” ne-a zis Costin Gheorghiu, District Manager Starbucks Romania
“Spune-mi ce cafea bei ca sa-ti spun cine esti” – te bagi la jocul asta?
Extrem de rar beau cafea, mi-e frica de tot ce-i fierbinte. In rest, frappe. Mie-mi pare mult mai practic, rapid, energizant. Nu risc nimic “fugind” cu el in mana. ;))
Hai să facem o încercare cu joculeţul.
So,am momente în care beau un sfert de cană de cafea cu 3 sferturi lapte,sau cateodata ciocolată caldă densă ca budinca cu frişcă şi fulgi de ciocolată ¤:))disponibilă,din păcate numai în cafenelele MA Cafe¤…în rest Esspreso de la tonomatu’ din liceu.
[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » Starbucks: culori, ore, haine si cafele bazavan.tabu.ro/2010/10/05/starbucks-culori-ore-haine-si-cafele/ – view page – cached astazi, dupa mai bine de 7 ore in cafeneaua Starbucks din American House am dezvoltat o teorie legata de culori, ore, haine si… cafele.:) Tweets about this link […]
in cea mai mare cana, cu mult lapte. si fara zahar. boring, i know :d
cafeaua mea vine de minune intr-o cana medie, cu un varf de lingurita de zahar brun si putina scortisoara.
Cu miere si scortisoara sau cu miere si ghimbir – praf sau fac o cafea cu apa in care au fiert rondele de ghimbir – e picanta si buna!, cred k mi se trage de la J. Binoche :))- si, cand ma grabesc, doar cafea cu lapte …
expresso ristretto cremos, fara zahar dar cu un ceva mic mic dulce langa.
dar sunt curioasa de cafeaua Ilenei! te rog da-mi amanunte(adica de ce ti se trage de la Juliette?)Mersi
Daca vin la SB imi faci chiar tu o cafea?
Teoria cu personalitatea in functie de cafea nu cred ca se aplica. Ci mai degraba starea de moment poate fi ghicita astfel.
Plus ca SB nu se compara cu cafenele mai putin renumite dpdv calitate… sorry!
Intr-o ceasca frumos colorata, cu mult zahar, scortisoara si frisca.
@razvan vineri cred ca am sa stiu sa ti fac chiar eu cafeaua. cit despre calitate, vino sa ti se faca o degustare…
Papush, nu prea mai beau cafea in ultima vreme, dar daca tot ai venit pana la mine in curte, cred ca maine fac o vizita la Starbux sa te vad si sa pacatuiesc cu un tall caramel machiato 😉
hiiii, abia astept sa te vad
De obcei imi iau grande capucino cu caramel si chiar de la cafeneaua de la Victoriei 🙂
Eu nu beau niciodata cafea (sunt bautoare de ceai negru) – asa ca beau cel putin de 4-5 ori pe saptamana (iar zilele cand nu reusesc sa ajung la Starbucks sunt triste) Tazo Chai Tea Latte – intotdeauna Venti (sunt addicted). Mai sunt triste si zilele in care ajung acolo si imi spun ca s-a terminat bautura mea preferata. Sau cand nu o nimeresc asa cum trebuie (eu stiind EXACT cum trebuie sa aiba gustul, caci o beau de muuulti ani, am fost fericita cand a venit Starbucks si in Romania).
cafea tare, fierbinte, NEVER JACOBS, fara zahar, fara lapte, plain black, uneori cu hel(cardammon)
dECI…cine sint?
i’d have to say starbucks caffe latte venti fara zahar, dar cu multa, multa scortisoara 😀
este yummylicious!
@Monica 🙂 am incercat si cu chilly, nu e rea, dar prefer cu ghimbir – e mai aromata, n-ai vazut Chocolat?