Monthly Archives : April 2015

drydogwetdog02Proiect FOTO- Dry dog, wet dog

Proiect FOTO- Dry dog, wet dog

Text de Raluca Antuca

Fotografa Serena Hodson spune că iubește să pozeze animale, pentru că sunt foarte diferite față de modelele obișnuite atunci când vine vorba de fotografii. De exemplu, ele nu se plâng că nu au ieșit bine în fotografii, nu ți le cer a doua zi, nu te lasă baltă și nu te stresează cu cerințe stupide. Dar cel mai important, Serena spune că o fac cel mai fericită.

Pentru această ultimă serie de fotografii cu câinii, “Dry dog, wet dog”, modelele au fost destul de natural și nu și-au ascuns sentimentele. Serena a fotografiat mai mulți câini înainte și după baia pe care le-a făcut. A vrut să surprindă cele două stări atât de diferite, fizic și emoțional, adică uscați și fericiți la început, uzi și morocănoși după aceea.

Deși seamană destul de mult cu proiectul fotografic câștigător la Sony World Photography Awards în 2014, realizat de Sophie Gamand, Serena spune că nici măcar nu s-a inspirat din acesta. Ideea acestor fotografii i-a venit în timp ce își spăla cei doi buldogi, Simon și Garfunkel, când a observant că aceștia și-au schimbat complet starea de spirit.

Mai multe fotografii cu cățeluși simpatici pe site-ul personal al Serenei! Enjoy!

1654
leventi_03-tileCele mai faimoase teatre din lume in imagini

Cele mai faimoase teatre din lume in imagini

Text de Raluca Antuca

Anton Gutman a fost un cântăreț de opera care a trait în perioada de după cel de-al doilea Război Mondial. Pregătit de unul dintre cei mai buni cântăreți danezi, acesta oferea spectacole muzicale prizonierilor și ofițerilor în timp ce se afla într-o tabără pentru prizonierii de război din Uniunea Sovietică. Anton nu a avut șansa de a cânta într-un spațiu ceremonios, potrivit cu talentul lui, din cauza acestui context socio-politic nefavorabil.

De aceea, nepotul acestuia, David Leventi, a realizat un proiect fotografic în memoria acestuia, dorind să captureze cele mai faimoase teatre și opere din lume, care cu siguranță i-ar fi plăcut bunicului.  David fotografiază sălile care impresionează prin elementele de design și arhitectură fascinante. Folosește o camera Arca Swiss și alege niște unghiuri inedite pentru a surprinde scena în plan central.

Munca lui Leventi se aseamănă cu cea a oricărui artist muzical, pentru că, ce face el cu luminile, face un cântăreț cu vocea. Adica le setează astfel încât să ofere cea mai bună și clară imagine nu doar a spațiului, ci și a istoriei care îl învăluie.

Fotografiile lui David au participat la numeroase galerii internaționale și dacă intrați pe site-ul lui, veți vedea că a fost și în România unde a fotografiat aspecte care ne reprezintă ca popor.

Romanian Athenaeum BUCHAREST, ROMANIA, 2007

Amargosa Opera House, DEATH VALLEY JUNCTION, CALIFORNIA, 2009

La Fenice VENICE, ITALY, 2008

Teatro di San Carlo NAPLES, ITALY, 2009

Margravial Opera House, BAYREUTH, GERMANY, 2008

Teatro di Villa Aldrovandi Mazzacorati BOLOGNA, ITALY, 2014

Palau de les Arts Reina Sofía VALENCIA, SPAIN, 2014

 Curtain, Royal Swedish Opera, STOCKHOLM, SWEDEN, 2008

 Mariinsky Theater ST. PETERSBURG, RUSSIA, 2009

The Metropolitan Opera NEW YORK, UNITED STATES, 2008

Palais Garnier PARIS , FRANCE, 2009

Curtain, Palais Garnier PARIS, FRANCE, 2009

1840
wallProiect de arta stradala- Broderii urbane

Proiect de arta stradala- Broderii urbane

Text de Raluca Antuca

Imaginați-vă cum vă plimbați pe o stradă total banală, pe care o străbateți în fiecare zi pentru a ajunge la facultate sau la muncă și vedeți deodată un graffiti super creativ sau un mic detaliu care până acum nu v-a sărit în ochi.

Să știți că există artiști care se ocupă cu plasarea unor mici desene, sculpturi sau însemnări tocmai pentru a reda puțină culoare și frumusețe unor locuri abandonate de societate sau unor spații arhiaglomerate.

Despre graffiti am mai scris, pentru că sunt mai multe proiecte de acest gen. Dar acum vă fac cunoștință cu NeSpoon, o artistă din Polonia care folosește modele tradiționale de dantelă în picturi murale de mari dimensiuni, instalații ceramice și broderii în natură. Lucrările fac parte din seria Bijuterii publice, care dorește să transforme spațiile publice în opere de artă.

Artista a reușit să creeze un brand unic prin această modalitate și parcă ar vrea să ne spună că arta nu e un lucru imposibil de realizat atâta timp cât ai imaginație și voință!

1872
90-year-old-Tortoise-Ninja-Fast-Half-Cyborg-After-Wheels-Replace-Legs-Lost-in-Rat-Attack2__700Mrs. T, prima broasca testoasa cu roti

Mrs. T, prima broasca testoasa cu roti

Text de Raluca Antuca

Se spune că dragostea dintre om și animal nu cunoaște limite, pentru că nu există interese sau alte lucruri superficiale la mijloc. Vorbim aici de loialitate, ocrotire, dar și de joacă și afecțiune. Iar pentru că animalele de companie sunt mereu acolo pentru stăpân, și acesta poate din când în când să impresioneze întregul mapamond printr-un gest impresionant.

Jude Ryder deține o broască țestoasă în vârstă de 90 de ani, care a rămas fără labele din față după ce mai mulți șobolani le-au mușcat. Atacurile de acest gen nu sunt neobișnuite în Marea Britanie, unde cea mai bătrână țestoasă (de 130 de ani), Thomas, a murit în 2013 din cauza unei mușcături de șobolan.

Mrs. T, căci așa se numește simpatica broscuță, a fost salvată atunci când fiul lui Jude, Dale, a găsit soluția prin care să o ajute să se deplaseze singură! I-a atașat două roti, iar acum aceasta merge de două ori mai repede decât înainte. Această idee a fost bine-venită, pentru că Mrs. T este încă tânără pentru o țestoasă. Mai poate trăi cel puțin 50 de ani, iar de acum încolo mai are nevoie doar de cauciucuri noi din când în când.

 

 

 

1960
Food-Reimagined-as-Whimsical-Dwellings-for-Tiny-People-beardWhat’s inside- afise publicitare cu si despre mancare

What’s inside- afise publicitare cu si despre mancare

Text de Raluca Antuca

De la o vreme observ cum din ce în ce mai mulți oameni sunt atenți la ceea ce mănâncă. Două motive principale ar fi cauza acestui comportament. Fie au grijă de siluetă și nu vor să se îngrașe, fie sunt preocupați de calitățile nutriționale, pentru că, până la urmă, ești ceea ce mănânci!

Recunosc că sunt o mâncăcioasă. Îmi plac aromele și condimentele, iar această lume a gastronomiei mă fascinează. Cum de la două, trei ingrediente poți face ceva wow și, nu de puține ori, am zis că a găti este chimie curată. Să-ți dai seama cum să le combini, cât de mult trebuie să stea la cuptor, ce condimente dau un gust desăvârșit este o știință.

Revenind la a doua categorie de oameni, cei care citesc etichetele produselor, curioși de gramaje și de tabele cu valori calorice, am descoperit niște afișe publicitare super tari! În ideea că sunt realizate special pentru cei care gândesc de două ori înainte și nu se năpustesc asupra unui fel de mâncare delicios, dar absolut teribil pentru organism.

Campania se numește It’s What’s Inside, adică contează ce este înăuntru, și a fost realizată de cea mai cea agenție de publicitate Ogilvy & Mather New York în parteneriat cu oamenii creativi de la Ars Thanea. Această idee de platformă online cu o poziționare globală  a fost lansată de compania DuPont Nutrition & Health, pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța mâncării.

Dacă ai avea acces în interiorul mâncării pe care o consumi zilnic sau care este preferata ta și ai vedea absolut toate ingredientele care o compun, ai mai mânca cu aceeași poftă? Fiecare mușcătură sau înghițitură contează, de aceea să mănânci a devenit o provocare. Fotografiile nu au fost create doar în scop artistic, având o tentă ludică cu mici corturi, podulețe și castele, ci pentru a educa publicul care din diferite motive nu acordă importanță felului în care se hrănește.

 

2402
shutterstock_scoalascoala viitorului nu va fi cu memorare, ci cu dezvoltare personala

scoala viitorului nu va fi cu memorare, ci cu dezvoltare personala

zilele acestea sunt la Roma intr-un centru de testare si de cercetare pentru cauciucurile din care se fac unele dintre cele mai bune roti din lume: Bridgestone.

ieri am intilnit doi tineri foarte cool cercetatori – cu pasiune imensa pentru chimie si fizica – ambii cu inovatii in portofoliu si asta m-a facut sa ma gindesc din nou la sistemul nostru de invatamint care nu te ajuta foarte mult sa te dezvolti in mod constant, urmarindu-ti aptitudinile reale (cele in care nu doar performezi cu o nota mare, ci te si bucura, te implinesc ca om atunci cind ti le dezvolti)

*
eu sunt dintre cei care a avut multi de 10 la scoala, dintre cei carora li s-a spus ca nota 10 este rasplata suprema pentru ce inveti si ca mine cred ca sunt multi altii. astazi cred, oricit vi s-ar parea de straniu, ca sa iei numai 10 la scoala e o mare prostie.

cind eram elev nu si-a pus nimeni problema sa ma invete ca e mai important sa cresc eu cu mine in mod constant, sa fiu mai buna astazi decit am fost ieri (in oricare domeniu in care ma educ). bine, nu cred ca si-a pus problema sa invete pe nimeni din generatia mea.

generatia mea a fost obligata sa-si dezvolte memoria, invatind “pe de rost” ceea ce le dictase profesorul, fiind cu totii obligati la uniformizare ( nu doar in imbracaminte, ci si in gindire) ca sa le fie mai usor celor care ne aveau in grija.
am iesit “din sistem” cum am putut fiecare. pentru ca mai devreme sau mai tirziu am descoperit ca sistemul nu ne fericeste.
*
anul trecut am facut un interviu cu unul dintre romanii pe care sistemul de invatamint de la noi nu l-a acceptat foarte bine pentru ca gindea diferit si-a fost nevoit sa plece inca din liceu in strainatate pentru a fi apreciat. la vremea intilnirii noastre, domnul – Mihai Pohontu – era vicepresedintele Disney Gaming Division , astazi e vicepresedintele Samsung.

cind l-am intrebat cum crede ca va fi invatamintul in viitor, domnul Pohontu mi-a spus ca va fi despre cum stii sa sintetizezi informatii, despre a dezvolta o gindire practica si analitica (in structura ei) si nu despre a memora pentru ca informatiile sunt deja la indemina tuturor.

le spun asta tuturor prietenilor mei care au copii de trimis la scoala, pentru ca e important sa -i “aseze” intr-un mediu in care le va fi bine in viitor.
*
din fericire pentru copiii (dar si parintii) de astazi. au aparut si in Romania scoli private care urmaresc aptitudinile elevului, care ii dau libertatea de exprimare si il lasa sa mearga pe drumul lui, lumindu-i cale discret.

una dintre aceste scoli este Avenor care din aceasta toamna are si liceu (pina acum avea gradinita, scoala primara si scoala gimnaziala), o coala care urmareste culicura din Romania, dar face cursuri biligve si are grija si de dezvoltarea non formala tocmai pentru a descoperi aptitudinile copiiilor.

pe 7 mai au Ziua Portilor Deschise pentru ca parintii sa vada cum arata o scoala care si-a adaptat pentru viitor metoda de invatare. e un eveniment cu locuri limitate, asa ca e nevoie de o inscriere aici.

*
daca as avea un copil, scoala pe care o va urma ar fi una dintre problemele mele cele mai complicate. pentru ca imi doresc sa nu mai aiba experienta mea (chiar daca vorbim de una de , aparent succes) pentru ca in esenta si eu si statul roman am pierdut timp si bani: am studiat matematica si profesez intr-o cu alta directie – jurnalism, comunicare. iar acest paradox e rezultatul confruntarii dintre profesorul cel mai talentat si impunator din scoala, aptitudinile mele care ma si multumesc sufleteste si nevoile pietei.

e o lectie pe care toti din generatia mea am invatat-o in varianta “hardcore” si de care copiii de astazi nu mai nevoie.
*
foto covover Shutterstock

3633
6026fb30-cf43-0132-45e2-0ebc4eccb42fInstagram- filtre noi si hashtag-uri cu emoji

Instagram- filtre noi si hashtag-uri cu emoji

Text de Raluca Antuca

Am spus de multe ori că Instagram este jurnalul meu virtual în care nu scriu, ci adaug fotografii cu persoanele dragi mie, cu locurile pe care le vizitez și activitățile care îmi ocupă chiar și zilele cele mai gri.

Și pentru că sunt o persoană căreia îi place să facă multe lucruri noi, îi fac un update o dată la două zile maxim. Cel mai mult îmi place că pot să-l personalizez prin diferitele filtre de editare și prin stilul meu de a vedea lumea prin fotografie.

Vin cu vești bune pentru iubitorii de Instagram!

Ieri au fost lansate trei filtre noi: Lark, Reyes și Juno și oferă posibilitatea de a adăuga iconițe japoneze emoji la hashtag. Până acum, Instagram nu permitea adăugarea la hashtaguri a unor capturi, comentarii sau emoticoane, însă de acum le poți adăuga și la cele mai vechi, pentru că tot vor apărea la căutare.

Mai pe românește, în loc să folosești cuvinte, poți pune direct emoticonul pe care vrei să-l cauți (puppy, smile etc.) și vor apărea imagini similare cu ce ai vrut să cauți. Încă o dată se adeverește ideea de epocă vizuală, pentru că totul se transformă în imagini și simboluri.

Aplicația va fi din ce în ce mai atractivă, pe măsură ce filtre noi, mai soft, vor fi lansate. Iar jurnalul meu virtual este acesta!

12662
SAMSUNG CSCReteta super super simpla: Salata de Morcovi Casablanca

Reteta super super simpla: Salata de Morcovi Casablanca

am mai scris ca ma aflu intr-o perioada in care maninc totul foarte controlat (m-am ingrasat citeva kilograme de sarbatori si incerc sa rezolv situatia in pasi usori si hranitori)

zilele trecute simteam o foarte mare nevoie de dulce, dar cum nu vreau sa maninc nimic cu zahar, am trisat cu o salata minunata.
stiu, pare straniu, dar salata aceasta are foarte mult zahar din… morcov

Salata de Morcovi Casablanca.

400 g morcovi rasi
o cutie de menta proaspata, tocata marunt
zeama de la o lamiie
ulei de masline (eu am pus de dovlec pentru ca mi se pare mai dulce)

se amesteca toate, se lasa citeva minute sa se intrepatrunda aromele si se maninca fie ca o garnitura la altceva, fie ca un fel principal de mincare.

e minunata, e foarte fresh, menta face magi in combinatie cu morcovul si se prepara in 15 min (cel mai mult dureaza rasul morcovilor, dar e o operatiune usoara)

sa o incercati, o sa o tineti minte, veti vedea.

2094
animals-before-after-then-now-16Animalele de companie in fotografii Before and after

Animalele de companie in fotografii Before and after

Text de Raluca Antuca

Am căutat în lung și-n lat în orice colțișor de internet pentru a realiza această colecție de fotografii cu animale de companie și stăpânii lor. Dar pentru că nu-mi plac lucrurile simple, am vrut să fie de tipul before and after, pentru că animalele cresc foarte repede într-un timp foarte scurt.

În doar câteva luni, cățelușul mic și pufos care se împleticea între picioarele tale devine un câine adult care te păzește cu multă loialitate.Deși de multe ori nu le dăm atenție din cauza problemelor zilnice, acestea rămân alături de noi, iubindu-ne indiferent. Între oameni și animalele care le sunt alături în fiecare zi se crează un atașament puternic, fapt pentru care acestea devin lecții de maturitate și iubire.

Enjoy!

1659
shutterstock_mandarineo noua aroma in ritualul meu de dimineata

o noua aroma in ritualul meu de dimineata

Am scris de multe ori despre obiceiul meu de a ma trezi de dimineata pentru a avea timp pe care sa mi-l dedic doar mie.

Zilele astea se mai intimpla sa ma si duc la munca la 6 dimineata pentru ca am ceva treaba cu un matinal de la radio, dar chiar si in aceste conditii prima ora pe care o petrec acasa, prima ora din noua zi e foarte importanta pentru mine.

Primul pas pe care-l fac cind m-am dat jos din pat este pentru a ma duce catre aragaz sa pun apa la fiert. Nu pentru cafea, ci pentru apa calda cu lamiie. Am scris de multe ori despre beneficiile acestui ritual, daca nu ati citit, puteti gasi detalii aici.

Dincolo de aceasta revigorare (care e aproape ca un ritual pentru ca nu maninc sau nu ma spal pe dinti inainte de de aceasta operatiune), urmeaza un ritual al dusului.

Spiritul meu practic isi face bine simtita prezenta pentru ca dimineata prefer sa fac un dus ( cu arome de mandarine e noua mea preferinta) si, in intervalul scurt pe care-l petrec sub dus, doresc sa beneficiez de cit mai multe ingrediente utile pentru pielea mea: sa fie hidratata si sa fie invaluita in spuma, ca sa ma simt si rasfatata (uneori e grea trezirea si putin rasfat iti face dimineata mai usoara).

De citeva zile folosesc cu zimbetul pe buze, la propriu, noua gama de geluri de dusuri Dove, din categoria GoFresh Revitalise, cu parfum proaspat de mandarine și flori de Tiaré care este… divin.

Banuiesc ca este creat ca sa iti revigoreze pielea, dar mie mi se pare ca imi reactiveaza si simturile si mintea.
Noua gama de geluri de dus Dove mai are o super treaba: cercetatorii lor au descoperit o formula care face ca spuma sa fie mai bogata si mai onctuoasa si, practic, ti se pare ca te-ai imbracat in cea mai sexy rochie de spuma care pentru citeva clipe hidrateaza pielea si ii lasa un efect de catifea.

Dove setează un nou standard de îngrijire a pielii tranformând experiența dușului într-un adevărat ritual de frumusețe.
Îngrijirea superioară din gelurile de duș Dove este dată de tehnologia Nutrium MoistureTM ce combină cei mai delicați agenți de curățare cu un amestec unic de nutrienți proprii pielii ce oferă cea mai eficientă hidratare Dove, contribuind la refacerea şi fortifierea barierei de protecţie a pielii.
Rezultatul este o piele frumoasă, vizibil mai fină și catifelată, chiar după primul duș.
Dove își extinde portofoliul cu 3 variante noi:
– Dove Gentle Exfoliating, cu particule exfoliante delicate ce redau luminozitatea și strălucirea naturală a pielii;
– Dove GoFresh Revitalise, cu parfum proaspăt de mandarine și flori de Tiaré îți revigorează pielea – modul perfect prin care-ți poți începe ziua și ritualul de frumusețe și
– Dove Caring Protection, cu un nivel ridicat de uleiuri naturale, special creat pentru pielea uscată, pentru a o proteja cu delicatețe și pentru a-i asigura hidratare în profunzime (Stratum Corneum).

Stiti ca sunt fan al produselor Dove pentru ca au o filosofie de viata foarte corecta, sanatoasa si aspiratonala: formula cu 1/4 crema hidratanta care chiar are grija de pielea ta e doar unul dintre atu-uri.

Cel mai important cred insa ca este faptul ca intr-un mod subtil si elegant, uneori si foarte foarte emotionant, ne spune fiecareia dintre noi sa avem incredere in frumusetea noastra. Si sa ne respectam pentru cum suntem, pentru ca frumusetea e in fiecare dintre noi asezata in proportii egale.

Noua gama de geluri de dusuri Dove se gaseste deja in magazine. Bucurati-va de ea si veti incepe ziua cu zimbetul pe buze.

1675
tumblr_lv679nR5jX1r5kga3o1_500Primul model transgender care apare in Vogue

Primul model transgender care apare in Vogue

Text de Raluca Antuca

Andreja Pejic spune că sexul și sexualitatea sunt două lucruri complet diferite.

Fiind primul model transgender care apare vreodată pe paginile revistei Vogue, aceasta este mulțumită că industria modei abordează și modele care nu se încadrează în tiparele obișnuite. Inițial, ea și-a dorit să nu-și schimbe sexul, ci doar să trăiască în afara apartenențelor la un sex anume. Dar cum acest lucru este o utopie în zilele de azi, operația de schimbare a sexului a avut loc în 2014.

În februarie 2015, Andrej a devenit Andreja și a defilat pe podiumul Săptămânii de Modă de la Londra în calitate de manechină. Iar astăzi a mărturisit că va fi noua imagine a brandului de beauty Make Up For Ever. Anunțul vine după ce Clean & Clear a ales-o pe Jazz Jennings (un tânăr transgender) ca imagine pentru campania #SeeTheRealMe și după ce un sportiv american, care a participat la Olimpiadă, Bruce Jenner, a anunțat că se simte mai degrabă femeie decât bărbat și că a luat hormoni femini.

 

2005
screen-shot-2015-04-13-at-11-24-51Un japonez transforma cartile vechi in unele nou-noute

Un japonez transforma cartile vechi in unele nou-noute

Text de Raluca Antuca

Recunosc că sunt de modă veche. Atunci când vine vorba de haine, prefer să-mi stea bine decât să fiu îmbrăcată la fel ca modelul din revistă. Iar atunci când vreau să mă relaxez citind, vreau să țin în mână cartea, să dau pagină cu pagină în căutare de povești și să pun semnul de carte norocos acolo unde vreau să mă opresc.

Aș putea spune că o carte se aseamănă cu un vin. Cu cât este mai veche, cu atât este mai buna! A trecut prin atâtea mâini, atâția oameni au citit-o și au pătruns în aceeași lume pe care ai impresia că o descoperi doar tu pentru prima oară. Doar că de-a lungul timpului, acestea se deteriorează, căpătând o culoare gălbuie și chiar mici fragmente se rup, lăsând textul incomplet.

Gândește-te la cartea care ți-a demonstrat că cititul nu e pierdere de timp sau la aceea care ți-a făcut copilăria mai frumoasă. Chiar dacă ar fi veche și ciopârțită, nu ai arunca-o pentru că te simți cumva legat de perioada în care ai citit-o. Dar ți-ai dori să arate mai bine, pentru ca și alții să se bucure de ea.

În acest caz, să știi că există un meșteșugar care locuiește în Tokyo și care își dedică activitatea de zi cu zi cărților vechi. Cu multă muncă și răbdare, orice volum care ajunge în mâinile lui va arăta ca nouă.

Un show japonez faimos prezintă detaliat povestea lui Nubuo Okano, care transformă un dicționar englez- japonez de 1.000 de pagini, pe care clientul l-a primit în liceu și pe care l-a folosit toată viața. Chiar dacă sunt niște hârtii lipite și legate de o copertă, pentru acesta înseamnă tare mult și vrea să-l dăruiască fetei lui.

Deși este un proces plictisitor, Nubuo despăturește și pliază orice colțișor de pagină care a fost îndoit, cu o pensetă, după care le îndreaptă cu un fier de călcat special făcut pentru acest scop.

Nu putem apela la mașinăriile timpului pentru a le spune oamenilor să aibă grijă de cărți și să nu le măzgălească fără niciun motiv. Dar mă bucură tare mult faptul că există oameni ca Okano, care restaurează carțile și salvează amintirile transmise din generație în generație.

 

1634
dolmio-pepper-hacker1Pepper Hacker, dispozitivul care te deconecteaza de la tehnologie

Pepper Hacker, dispozitivul care te deconecteaza de la tehnologie

Text de Raluca Antuca

Cum poate o mămică să adune în jurul mesei toți membrii familiei, fără ca aceștia să stea pe telefon sau tablete?

Pentru a ajuta familiile să stea mai mult împreună, Dolmio oferă piper măcinat pentru ca mâncarea să iasă mai gustoasă și prânzuri în care TV-ul este închis, iar mobilele sunt deconectate de la WiFi.

Cum? Vedeți în clipul haios de mai sus!

 

1532
OZTKSTgsZJUKarl Lagerfeld si pisica Choupette caricaturizati intr-o noua colectie

Karl Lagerfeld si pisica Choupette caricaturizati intr-o noua colectie

Text de Raluca Antuca

Karl Lagerfeld este renumit pentru excentricitățile sale.

Renumitul designer german a angajat în 2012 un chelner, a cărui singură sarcină era aceea de a-l urma la petreceri cu un pahar cu PepsiMax pe o tavă din argint.

Am scris aici despre pisica lui Karl, Choupette, care a încasat trei milioane de euro anul trecut. Recent a fost lansată o nouă colecție care promovează brandul construit de Lagerfeld și animalul său de companie.

Acest duo a fost pus pe hârtie sub forma unor caricaturi realizate de artista franceză Tiffany Cooper, în seria de schițe intitulată sugestiv “Drum de vară“. Colecția apare pe tricouri, bluze și accesorii, iar prețurile variază de la 50 până la 200 de dolari.

 

1990
ikea-concept-kitchen-2025Prezicerile Ikea pentru bucataria anului 2025

Prezicerile Ikea pentru bucataria anului 2025

Text de Raluca Antuca

Cum vor arăta bucătăriile noastre peste zece ani? Cum va funcționa sistemul de livrări de mâncare? Care vor fi noile metode de gătire și depozitare a alimentelor? Cum vom sta cu timpul în ceea ce privește activitatea noastră în bucătărie?

La toate aceste întrebări, IKEA are răspunsuri și soluții. Prevede o lume în care resursele de apă și energie vor fi limitate, 60% din populație va locui în mediul urban, iar casele lor vor fi în principiu mici. Mâncarea va fi mult mai scumpă, dar va sosi acasă mult mai repede prin diferite dispozitive de livrare. Vom mânca mai puțină carne roșie și mai multe proteine alternative.

Giganticul suedez Ikea a prezentat la cel mai recent târg de design din Milano un super concept Kitchen 2025, la care a lucrat în colaborare cu firma de design IDEO și mai mulți studenți de top din Suedia și Norvegia.

Piesa de rezistență a acestui concept este masa de bucătărie numită A table for living, care îți sugerează rețete pe baza ingredientelor de pe masă și îți desenează instrucțiunile cu ajutorul unui proiector suspendat. Masa are și un cântar încorporat care indică utilizatorului cum trebuie tocate/ feliate ingredientele.

Deși masa de bucătărie futuristă este doar un concept momentan, îmi place tare mult cum Ikea încearcă să forțeze limitele tehnologiei pentru ca anumite articole de mobilier să fie mai ușor de utilizat. Aștept să văd cum evoluează lucrurile și dacă prevestirile se adeveresc. 🙂

1556
mMicul print pe ecrane in curand

Micul print pe ecrane in curand

Text de Raluca Antuca

Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.

Cam așa sună una dintre lecțiile de viață pe care Antoine de Saint-Exupery le dă prin intermediul poveștii clasice Micul Prinț. O carte care te învață să visezi, să iubești mai mult, să-ți asculți inima și să pui suflet în tot ceea ce faci, chiar și în lucrurile mici, de zi cu zi.

Pe 29 iunie, în Franța, va avea loc premiera celei mai noi adaptări după povestea prințului. Nu există încă o dată sigură de lansare pentru România, dar sunt sigură că filmul va fi un deliciu pentru cei visători și îndrăgostiți de frumos.

Animația va fi proiectată la cea de-a 68-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. DailyMotion a publicat trailer-ul internațional al animației regizate de Mark Osbourne, creatorul Kung Fu Panda, în stilul Pixar. La sonorizare au participat nume precum Marion Cotillard, James Franco, Benicio del Toro, Rachel McAdams și Mackenzie Foy.

Trailerul transpune cu multă acuratețe aventura micului prinț ajuns pe Pământ, iar povestea paralelă a fetiței în lumea lui arată cum relațiile dintre oameni sunt cruciale și că unele lucruri trebuie să le simți, pentru că altfel nu-ți dai seama de importanța lor.

 

1561
YouTube_music_service_concept_logo10 ani de YouTube

10 ani de YouTube

Text de Raluca Antuca

Vă vine să credeți sau nu… acum zece ani a fost distribuit primul clip pe YouTube, acum cea mai mare bază video din lume.

Pe 23 aprilie 2005, Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube, a uploadat filmulețul de aproape 20 de secunde în care vorbește despre trompele mari și “cool” ale elefanților. Se numește “Me at the zoo” și înregistrează 20 de milioane de vizualizări. Karim are acum 36 de ani și este foarte bogat, după ce în 2006, Youtube a fost cumpărat de Google pentru suma de 1,65 de miliarde de dolari.

Acum, YouTube a devenit un fenomen global, numărând milioane și milioane de clipuri care spun povești foarte diferite ca structură și conținut. Cea mai importantă sursă video din lume are peste un miliard de utilizatori și 300 de ore de filmări încărcate pe site la fiecare minut. Printre clipurile cele mai vizionate se află filmulețul “Charlie bit my finger“, videoclipul “Baby” al cântărețului Justin Bieber și cel al rapperului korean PsyGangman Style“, care se află pe primul loc în top zece.

Amuzant și foarte tare este cum de la un clip absolut banal s-a ajuns acum la o comunitate care nu ține cont de limbă, cultură și tradiție atunci când vine vorba de transmiterea unor mesaje vizuale! Aș putea spune că acesta este un filmuleț preistoric, premergător vlogging-ului de astăzi, care marchează cu siguranță viitorul tehnologic și informațional ce ne așteaptă!

1595
Magnificence Gel CremaCONCURS noua mea descoperire: Magnificence Gel Crema

CONCURS noua mea descoperire: Magnificence Gel Crema

Pentru cei care ma cunosc stiu ca pentru mine e foarte importanta structura lucrurilor si a intamplarilor. Ma ajuta sa-mi asez gandurile si sa inteleg mai multe decat ceea ce poate fi descoperit la o prima vedere.

Asa se face ca, inclusiv cand vorbesc despre moda sau cosmetice, pe mine ma intereseaza mai mult partea de cercetare, de inovatie, de “ce au pus oamenii in anumite produse, de au efectele respective?”

Doar ca intrebarea nu e pe genul “circotas” – ca sa caut nod in papura adica – ci e autentica, mi se pare ca am ceva de invatat din fiecare inovatie. Pentru ca intotdeauna inovatia inseamna ca a fost trecuta o granita, o limita, ca un om destept a privit lucrurile din alta perspectiva si a miscat putin lumea.

Lucrez de ceva vreme la un articol despre inovatiile in cosmetica si trendurile viitoare (inca mai cercetez), dar odata cu documentarea pentru acest articol, am inteles mult mai bine cum functioneaza cremele care au efect optic de reducere a ridurilor si care , pe termen lung, umplu spatiile fine care se formeaza in locuri cu povesti pe chipul nostru, sub forma de riduri, si ne redefinesc conturul fetei.

Zilele acestea testez produsele Lierac – gama de lux Magnificence – gel crema pentru zi & noapte.
Stiu ca suna minunat, dar e un produs care e si foarte special si la atingere.
Ce face special acest produs?

E o crema de fata care ii da de cap unui proces chimic care se intampla in corpul nostru odata cu varsta. Procesul se numeste Glycoxidare .

Odata cu anii, zaharul pe care-l aducem in corp blocheaza anumite proteine ceea ce conduce la un metabolism mai lent al celulelor care se refac din ce in ce mai greu. De aici si pierderea elasticitatii pielii. Acest fenomen pus la un loc cu oxidarea, cu atacul radicalilor liberi, conduce la ruperea efectiva a legaturilor dintre celule si asa apar ridurile.
Magnificence , creatie a laboratoarelor Lierac, are la baza un patent care se numeste D- Glyox complex care contine trei ingrediente speciale : floare de rodie+arbore de matase+peptide lipozomiale

Langa aceste trei ingrediente aparte se mai afla acid hialuronic in stare pura, vitamine, ulei de marula si argan + unt de Shea, dar si pulberi care consolideaza luminozitatea, iar rezultatul imediat dupa aplicare este de efect antirid, fermitate, radianta revolutionara.

Ce smecherie mai are acest gel crema pentru zi si noapte – e o pulbere de orez care da un efect matifiant si transforma gelul intr-o baza buna pentru make-up.

Acest Magnificence Gel Crema, cu toate ingredientele din compozitie, ajuta la indepartarea ridurilor si liniilor fine, fermizeza si redefineste structura pielii, avand si rol matifiant pentru tenul normal mixt.

Cum ziceam zilele acestea testez acest Magnificence Gel Crema si ma simt foarte bine cu el, iar voi il gasiti in Farmaciile Help Net, dar – in mod special – 3 cititoare il primesc daca raspund la urmatoarea provocare.

Care e ridul care iti place cel mai tare de pe chipul tau? ce poveste spune el?

Stabilim castigatoarele miercurea viitoare cand va fac cunostinta cu un alt produs inovator al Laboratoarelor Lierac.

strong-is-the-new-pretty-kate-parker-371PHOTOS- Strong is the new pretty

PHOTOS- Strong is the new pretty

Text de Raluca Antuca

Kate Parker este o mămică din Georgia care a realizat o serie de imagini cu fetele ei, Ella de nouă ani și Alice de șase ani. Multe proiecte foto de acest gen au invadat internetul, însă ce mi-a atras atenția la acesta este felul în care Kate le surprinde pe cele mici. Acestea se strâmbă, se joacă cu viermi, sunt murdare de noroi.

Tocmai pentru că se numește „Strong is the new pretty”, fotografa surprinde forța și frumusețea lor naturală. Nu au nevoie să fie machiate, îmbrăcate modern sau să aibă părul frumos împletit pentru a fi iubite și acceptate social. Ella și Alice știu că sunt perfecte așa cum sunt: aventuriere, sportive, zgomotoase, amuzante și fericite.

Cumva îmi aduc aminte de copilăria aceea de demult, în care îți dădeai întâlnire la colț de scară cu prietenii din zonă, alergai prin grădina bunicii de la țară și la sfârșitul zilei ajungeai cu adidașii plini de noroi la mama, care te lua în brațe și te întreba „Pe unde ai mai umblat?”.

Kate Parker a mai creat o serie de fotografii în care un grup de fete de clasa a VII-a confruntă judecățile de sex și joacă fotbal alături de băieți. Pentru acestea și pentru alte proiecte foto, intrați pe website-ul ei!

 

 

1983
SAMSUNG CSCSupa de morcovi, mere si curry

Supa de morcovi, mere si curry

zilele acestea gatesc mai mult pentru ca incerc sa maninc mai controlat,urmarind un anume aport de calorii.

asa ca aseara am facut o supa foarte gustoasa si speciala: supa de morcovi, mere si curry

o ceapa tocata, o lingurita de ghimbir ras, 3 morocovi mari, doua mere decojite, o conserva de lapte de cocos.

se pun in ulei incins ceapa, ghimbirul si curry-ul si dupa 5 min se adauga morcovii taiati marunt impreuna cu merele, dupa alte 10 min cit s-au sotat se adauga laptele de cocos si o cana cu apa. se lasa sa fiarba 30 de min, se paseaza bine merele si morcovii cu un blender. (daca nu va place sa aiba consistenta unei creme, a unui piure, ci vreti sa fie mai fluida, mai adaugati o jumatate de cana de apa)

se asteapta sa se raceasca si se pune pentru dressing iaurt, plus citeva seminte de chimen.

o sa fie o experienta draguta la intilnirea papilelor gustative cu cele doua texturi – iaurt si supa crema:)

e plina de vitamine, e mai degraba o supa de toamna, dar … pt ca aveam toate ingredientele in casa si simt nevoia sa maninc mincare dulce, dar cu aport caloric mic…

pofta buna.

1802

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!