Stiu ca multi am votat contra cu ura, alti multi am votat pentru decenta si normalitate (care pina devine obisnuita, o sa fie plictisitoare).
Dar imi place sa cred ca exista multi dintre cei care au votat (ca mine sau altfel) care cred in lucrurile bine facute, “nemteste”, daca vreti.
In ultimii ani, au fost multe exemple negative; am avut (si sa fim onesti, o sa mai avem) multi mediocri – chiar idioti – promovati drept lideri pentru ca altele erau interesele. Li s-a spus copiilor ca e ok sa injuri cind nu mai ai argumente, ca nu e nicio problema daca minti (e suficient sa pui minciuna in spatiul public si sa se chinuie ceilalti sa demonstreze ca nu e adevarata).
In ultimii ani, ne-am bucurat cind a mai aparut cite o floare de colt – o raritate a naturii – devenita model: cineva care s-a luptat pentru mai bine, cineva care a facut fapte bune, cineva care si-a depasit limitele ca sa construiasca si pentru altii, nu doar pentru sine.
E o emotie mare acum in tara si in afara granitelor , oriunde se vorbeste romaneste. O emotie care aduce o mare speranta si care trebuie valorificata de noi, fiecare dintre noi, ca sa facem bine. sa o folosim util ca sa construim ceva ce poate fi o inspiratie pentru altii.
Haideti sa construim impreuna o carte cu lucrurile bine facute.
Scrie intr-un comentariu un exemplu de lucru bine facut si ai grija cind completezi datele pentru comentariu sa fie adresa ta de mail corecta. Te vom contacta sa ne ajuti sa ajungem la persoana despre care ne scrii ca sa facem un reportaj despre el/ea.
Un om din apropierea ta care are bun simt, isi face treaba cu onestitate si schimba cu o miime de milimetru lumea din jurul sau.
Sa construim Romania lucrurilor bine facute din exemple mici care pot fi modele mari.
Oamenii reflecta ce le arata ceilalti, sa le dam deci – cu generozitate – exemple frumoase.
Multumesc.
Si multumesc mult daca vei da mai departe vestea ca sa adunam cit mai multe povesti
Mihaela Vlad si familia ei au trecut cu greu peste pierderea tatalui ei. Ea si si-a dat atunci seama cat de greu este sa depasesti durerea si sa intelegi ce se intampla cu tine. Am urmarit pas cu pas, pe Facebook, cum a infiintat asociatia “Exista viata dupa doliu”, prin care incearca sa ii sprijine si pe alti oameni si cum se zbate pentru fiecare finantare, pentru fiecare proiect. Cred ca munca Mihaelei este un exemplu de lucru bine facut.
In 1996 Raegan Glugosh, a nurse from the United States, a missionary of the Assemblies of God World Missions, came to Romania in a short-term mission related to the health and child protection field, and was impressed by the difficult situation of the children abandoned in Romanian hospitals and institutions. Considering the openness shown by people in the United States towards children from Romania and, as they found persons and specialized medical staff willing to actively participate in saving children abandoned in hospitals, she decided to set up a humanitarian association.
This is how Touched Romania, a nongovernmental non profit association, was set up in the field of child protection, to help children and families in difficulty, to prevent the abandon of newly born babies and to provide them and their families with material, educational and emotional support.
Touched Romania has the accreditation from the government and works in partnership with the following organizations and institutions:
“Touched Romania is based on Christian principles, on the respect for man and on their right to a decent life, irrespective of their social, ethnic or religious origin”, stated Raegan Glugosh, Executive President.
The mission of Touched Romania is to improve/help the lives of children in difficulty, by providing them with material, educational and spiritual support.
Touched Romania achieves this goal by means of three social programs, using a multidisciplinary approach, focused on children and their families, by providing them with material, educational and spiritual support, by actively helping their families, institutions and organizations, which share the same principles regarding child raising.
– Volunteer program in hospitals “Volunteers for changing destinies”
– Maternal assistance program “His little ones”
– Maternal Centre–Agar Home,
These programs aim at helping raise newly born babies abandoned in hospitals and institutions in Bucharest through the volunteer program, by developing a group of maternal assistants and by placing the babies in caring and responsible families, and Agar House, a maternal centre which provides young mothers with an alternative and with the opportunity to have a decent and life as well as a future.
Undeva in Otopeni, exista primul spital din Romania cu sectie dedicata asistentei medicale si ingrijirii pe termen lung a persoanelor cu dementa. Initiativa apartine asociatiei Gerontologica si a avut ca punct de plecare capital privat pentru ca din pacate, in Romania nu exista inca o strategie de rambursare a ingrijirilor acestor pacienti de catre casa de asigurari de sanatate. Totusi, medicul initiator nu a renuntat si a continuat sa dezvolte spitalul.
Da, si eu cunosc astfel de oameni. Fetele de la asociatia “Copii Suflete Sperante (copiisuflete.ro)”. Au toate copii cu paralizie cerebrala si din dragoste pentru ei au strans fonduri, numai ele stiu cum, prin campanii, nopti nedormite, pentru a deschide centru de recuperare, special pentru copiii cu afectiuni neuromotorii, la Constanta. Desi consultatiile se platesc, centrul este non-profit, adica toti banii se duc in noi investitii pentru aparatura medicala, etc. (aici sunt mai multe fotografii: https://www.facebook.com/pages/B2B-Special/292151384289577?sk=photos_stream). Financiar nu este deloc usor, insa nimeni nu renunta.
Sunt mandra de ele toate si voiam sa o spun si aici. Multumesc pentru ocazie.
„Steps of Hope” este asociaţia care îndrumă paşii a zeci de copii abandonaţi, către o lume independentă, sigură şi în care viitorul este unul palpabil.
A fost înfiinţată la începutul anului 2009 pentru a aduce lumină şi speranţă în sufletele celor aruncaţi în deznădejde. La începutul anului 2010 au preluat proiectul „Centrul de tip familial, pentru copii şi tineri” aflat în satul Daia din judeţul Sibiu, iar atenţia asociaţiei s-a îndreptat către copiii şi tinerii abandonaţi.
https://www.facebook.com/pages/Steps-of-Hope/355104524542820
Cunosc multe persoane speciale care merita mentionate, insa din pacate modestia care le caracterizeaza, ma impiedica sa le mentionez (s-ar supara rau pe mine)
Implicarea in comunitate vine de la sine pentru Magda si de multe ori isi doreste sa vina de la sine si pentru ceilalti. Zilele trecute era mahnita ca oamenii din Vizuresti, satul din Dambovita unde traieste, nu se schimba in numar atat de mare pe cat si-ar dori, dar ea tot nu renunta. Si cand am intrebat-o de ce nu renunta, ne-a povestit despre una dintre fetele ei, Eunice, care la varsta de 10 ani vrea sa se faca voluntar cand va creste mare.
Iata cum Magda a primit dovada ca satul se schimba. Eunice a vazut vara trecuta cum voluntari din sat si din alte localitati au venit si au construit Casuta de Cultura, au renovat dispensarul si scoala, toate din initiativa mamei ei si a altor persoane din Grupul de Initiativa Vizuresti care se zbat pentru comunitatea lor.
Magda are 45 de ani si este ingrijitoare la gradinta din sat si mama a opt copii. Pe langa toate astea, stie ca are o datorie morala de a se implica in comunitate si de a o schimba in bine. Asta a invatat de la tatal ei. Acum se lupta sa refaca dispensarul din sat, pentru ca oamenii din Vizuresti sa nu fie nevoiti sa mearga 10 km pentru a avea parte de servicii medicale de baza. Impreuna cu ceilalti membri din grup, vrea sa organizeze un eveniment de strangere de fonduri pentru noi proiecte si sa construiasca o relatie mai stransa cu autoritatile locale. Recent, au trimis o scrisoare deschisa catre autoritati pentru a le cere sprijinul sa refaca dispensarul din sat.
Mai multe despre scrisoarea deschisa adresata autoritatilor:
http://www.romaniacurata.ro/exemplar-cum-se-schimba-un-sat-modelul-vizuresti-scrisoare-deschisa/
Mai multe despre Magda si despre comunitatea din Vizuresti: http://www.decatorevista.ro/mici-victorii-civice-casuta-de-cultura/