un castron mare cu salata – andive, nuci, telina, morcov, stafide, bucatele mici mici de gutuie si ghimbir, sos din mustar cu busuioc, lapte si miere. divin.
suna un prieten in timp ce mincam, vorbim ce vorbim, ii zic ca maninc, intreaba ce, ii descriu:
auzi, cine mai maninca prostii din astea ca tine?!
ii zic ca in calorii e cam cit o friptura si ca e mult mai sanatos, ca e o bomba de energie, ca ghimbirul si telina sunt afrodisiace si ca, daca vrea, ii gatesc si lui aceasta salata.
se arata oripilat total, de parca ar fi fost vorba de otrava.
***
sunt curioasa insa cite femei, citind din ce e facuta salata, nu s-au gindit ca si-ar prepara si ele asa ceva (pe bune ca e f bun)
🙂
Andivele au vitamine multe: A, C , toate B-urile, magneziu si fosfor. Ajuta la hranirea celulelor nervoase, la fel ca si nucile. SI, la fel ca si morcovii, imbunatatesc vederea.
Barbatii maninca asa ceva doar cind le pui cu forta in farfurie, habar nu au cit bine le poate face o asemenea mincare.
Da-le friptura si cartofi prajiti si sunt fericiti:)
nu e neaparat vorba de 2 lumi diferite. eu as manca si sunt barbat – pot dovedi!
e mai mult chestie de gusturi sau de deschidere spre altceva. pt unii, saorma cu de toate e culmea bucatariei si n-ai ce sa le faci.
avind in vedere ca semnezi la mail cu xxx mi-e frica sa intreb cum ai putea face dovada – online – ca esti barbat:))))
te credeam mai curajoasa. in offline e mai simplu. so?
Daca prietenul tau simte nevoia de carne la orice masa, in bucataria belgiana exista o salata cu andove si smochine:
-5 foi salata verde
-1 andiva
-3 smochine , 10 boabe de struguri
-150g bacon afumat(sau prosciutto)
-sare,piper,ulei de masline,otet balsamic, 30g parmezan ras
multumesc. am in frigider si struguri, si smochine, si andive:)
domani matina
Eu cred ca nu putem neaparat generaliza. Cred ca vine din lipsa de expunere catre alte genuri de asocieri.
In afara subiectului cumva, citeam in anii 90 o carte de bucate de pe vremea bunicii cu nenumarate condimente de care nu auzisem si pe care nici nu le vazusem vreodata. Cred ca cei multi ani de comunism au redus cumva chiar si bucataria romaneasca la a gati cu si din saracie de optiuni iar in timp ne am obisnuit la un nivel rudimentar cumva.
E vorba doar de gusturi, si daca iti place si mai e si sanatos, atunci bam, ai dat lovitura!:))