mincare portugheza cu vita mazare si varzamincare portugheza cu vita mazare si varza

2 retete simple cu care te plimbi prin lume: Spania si Portugalia

 Mama si bunica aveau radioul tovaras in bucatarie, eu am si un radio, dar si pe simpaticul robotel Philips Multicooker (de la Philips, brandul care l-a creat). Am mai scris despre el ca imi face viata foarte usoara, il am de mai bine de un an si jumatate si am beneficiat de-a lungul timpului de functiile lui smart (tine mincarea calda pina cind ajungi acasa, il poti programa dimineata sa gateasca si cind ajungi acasa doar asezi masa)

Am o prietena, Felicia, care si-a cumparat de Craciun acelasi aparat minune si acum face piine cu el; N-am ajuns inca la acest aspect (incerc sa maninc cit mai putina piine si stiu ca piine calda cu seminte, duminica la mic dejun inseamna si bucurie – amintiri din copilarie, dar si dezastru – pentru silueta mea).

Oricum, cochetez cu gindul asta: sa fac o piine traditional romaneasca cu ajutorul tovarasului Phil.

Pina atunci iata 2 retete internationale (cu multe legume desigur pentru ca asa maninc eu) care respecta regulile de baza: se prepara in mai putin de o ora si munca mea directa e de 10-15 min.

 Mincare catalana cu vinete si ardei

Mincarurile spaniole sunt f gustoase si mie mi se par ca seamana cu ceea ce gateau bunicii nostri.

De exemplu, Samfaina este o versiune spaniola de la ghiveciul de legume al nostru, diferind mirodeniile puse.

Ce contine

ceapa, ardei verde si rosu, usturoi, vinete, dovlecei, sos tomat, cimbru, boia iute, piper, ulei de masline.

Cum se prepara:

ceapa (1 bucata), usturoiul (3 catei), ardeii (unul rosu, unul verde) se toaca si se pun la calit in ulei de masline. dupa 5 min cit stau in robotelul Pihilips pe functia fry, se comuta pe boil, se adauga vinetele (una bucata), dovleceii (una bucata) taiati marunt, sosul de rosii ( o ceasca), un pahar de apa si , programeaza pentru 20 de min.

Eu toc dovleceii si vinetele in timp ce se calesc ardeii, ceapa si usturoiul. si mincarea e gata in 30 de min maximum.

Prefer sa o maninc simpla, desi poate fi servita si ca garnitura la carne.

 

Mincare portugheza cu mazare, carne de vita si varza.

Aici lucrurile sunt putin mai complicate pentru ca este o mincare incredibil de aromata si de buna, dar pentru care aveti nevoie de ingrediente care nu se gasesc in fiecare zi in debara. Nu zic ca sunt greu de gasit, doar ca – eu cel putin – nu am varza dulce mereu in debara.

Ce contine: carne de vita – 300 g, ardei rosu ( 1 buc), ardei verde (1 buc) dovlecei (1/2 buc),ceapa ( 1 buc), usturoi ( 3 catei), mazare ( o cana), varza dulce ( 1/4 dintr-o varza mica), cartofi ( 2, dimensiuni medii) , menta uscata, chili (eu am pus dulceata de ardei iute), cimbru, piper, sare, o cana de vin alb, o ceasca de sos de tomate.

Cum se prepara:

Ardeiul, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei de masline folosind functia FRY programata pentru 15 min. Intre timp se taie carnea in cubulete mici si se pun peste ingrediente, la aceeasi functie, in acelasi program si se mai lasa putin (eu in acest interval – cam 5 min – tai in cubulete mici cartofii, dovlecelul si morcovii pe care ii voi pune putin mai tirziu)

Se pun sosul de tomate, vinul, cimbrul si se mai lasa (cam atit mai e din program in acest moment al preparatiunii) 5 minute.

Pun apoi morcovii masarea, carofii si dovlecelul, impreuna cu varza taiata subtire si doua pahare de apa, plus menta. Programez multicookerul pe functia Boil pentru 30 de min si il las sa -si faca treaba singur.

E o reteta care se prepara cam in 45 de min si este foarte foarte aromata si gustoasa.

 

 

 

Leave a Comment


+ 8 = thirteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!